Iwona Cygan

Moderator: verysweetcherry

iksde12345
Gacie z oceanu

Iwona Cygan

Post autor: iksde12345 »

Co sądzicie? Ja wczoraj przesłuchałam wszystkie odcinki u Justyny Mazur i dosłownie łeb mi rozwala ta sprawa. Ile osób było w to zamieszanych i przez ile lat, jakie partactwa służb w tym były...
Secret agentq
Siatkarka

Post autor: Secret agentq »

Polecam mega książkę Moniki Skóry, Justyna ją chyba też polecała.
Dla mnie sprawa straszna, zmowa milczenia, strach w tej miejscowości.
Platini_blabla
Collagen z chlorellą

Post autor: Platini_blabla »

Absolutnie nie zgadzam się z Justyną Mazur. Stworzyła odcinek pod narrację siostry Iwony. Dla mnie 99% to bzdury, najwidoczniej sąd się ze mną zgadza bo nikt nie został osądzony.

Jedyne słuszne założenia według mnie są w książce Mateusza Baczyńskiego. Zgadzam się w 100% z tezą że to była zawiedziona miłość. Chłopak nieszczęśliwie zakochany bądź chłopak/mężczyzna z którym Iwona miała sekretną relacje.

Ten temat to jest coś o czym mogę chyba doktorat napisać.

Uważam że życie wielu niewinnych ludzi zostało zniszczone.

Nie wierzę w te bzdury o mafii handlującej żywym towarem. To są dla mnie straszne bzdury które nigdy nie zostały udowodnione. Pomijam już że schemat handlu ludźmi nie działa tak że ktoś siłą porywa córkę z kochającego domu tylko wywabia się dziewczyny z marginesu których nikt nie będzie szukał. A klapowie - no cóż ! Siedzieli tyle lat w areszcie bez udowodnienia winy bez procesu, ich rodziny się rozpadły a państwo będzie musiało płacić grube odszkodowanie i słusznie.

Ta sprawa to jedna wielka porażka policji i celowe mataczenie w śledztwie. I nie ma dla mnie żadnej zmowy milczenia.
iksde12345
Gacie z oceanu

Post autor: iksde12345 »

Nie czytałam jeszcze książki Moniki, jak finanse pozwolą to zamówię XD ale tak, Szczucin: miasteczko liczące niewiele ponad 4000 mieszkańców. I na te 4000 mieszkańców taka zmowa milczenia? Aż tak te ledwie kilka osób zastraszyły całe miasteczko? Aż tak policja i prokuratura leżały w kieszeniach tych sprawców, że dopiero po przejęciu sprawy przez archiwum X coś ruszyło? Niepojęte to jest dla mnie
Platini_blabla
Collagen z chlorellą

iksde12345 pisze: wt paź 01, 2024 8:35 pm Nie czytałam jeszcze książki Moniki, jak finanse pozwolą to zamówię XD ale tak, Szczucin: miasteczko liczące niewiele ponad 4000 mieszkańców. I na te 4000 mieszkańców taka zmowa milczenia? Aż tak te ledwie kilka osób zastraszyły całe miasteczko? Aż tak policja i prokuratura leżały w kieszeniach tych sprawców, że dopiero po przejęciu sprawy przez archiwum X coś ruszyło? Niepojęte to jest dla mnie
Nie ma żadnej zmowy milczenia jest za to medialna psychoza która się sprzedaje. Temat wałkowany przez brukowce, a zmowa istnieje tylko w nagłówkach. Za każdym razem jak ginie ktokolwiek choćby ta Jowita po której został rower, choćby to była największa wieś gdzie psy szczekają tyłkiem wszyscy zawsze wplątują we wszystko mafie i handel ludźmi. Bo lubią się straszyć. A media to podsycają bo to się sprzedaje.

Nic się nie ruszyło po archiwum x poza tym że jeden były policjant został zaatakowany i zastraszony prawdopodobnie przez policję, i poza tym że braciom klapom zniszczyli życie wieloletnim aresztem bez procesu.

Tutaj macie o tym zaatakowanym policjancie: https://krakow.wyborcza.pl/krakow/7,444 ... anego.html

Archiwum x tak popchnęło sprawę Iwony cygan jak Iwony wieczorem czyli wcale poza popisowymi aresztowaniami które nie skończyły się kompletnie niczym.
Lucy
GrzaneWino

Post autor: Lucy »

Platini_blabla pisze: wt paź 01, 2024 8:33 pm Absolutnie nie zgadzam się z Justyną Mazur. Stworzyła odcinek pod narrację siostry Iwony. Dla mnie 99% to bzdury, najwidoczniej sąd się ze mną zgadza bo nikt nie został osądzony.

Jedyne słuszne założenia według mnie są w książce Mateusza Baczyńskiego. Zgadzam się w 100% z tezą że to była zawiedziona miłość. Chłopak nieszczęśliwie zakochany bądź chłopak/mężczyzna z którym Iwona miała sekretną relacje.

Ten temat to jest coś o czym mogę chyba doktorat napisać.

Uważam że życie wielu niewinnych ludzi zostało zniszczone.

Nie wierzę w te bzdury o mafii handlującej żywym towarem. To są dla mnie straszne bzdury które nigdy nie zostały udowodnione. Pomijam już że schemat handlu ludźmi nie działa tak że ktoś siłą porywa córkę z kochającego domu tylko wywabia się dziewczyny z marginesu których nikt nie będzie szukał. A klapowie - no cóż ! Siedzieli tyle lat w areszcie bez udowodnienia winy bez procesu, ich rodziny się rozpadły a państwo będzie musiało płacić grube odszkodowanie i słusznie.

Ta sprawa to jedna wielka porażka policji i celowe mataczenie w śledztwie. I nie ma dla mnie żadnej zmowy milczenia.
Ale przecież byli świadkowie którzy widzieli jak biją Iwonę w barze i ją wyprowadzają,więc jak to było ?
Platini_blabla
Collagen z chlorellą

Lucy pisze: wt paź 01, 2024 9:09 pm Ale przecież byli świadkowie którzy widzieli jak biją Iwonę w barze i ją wyprowadzają,więc jak to było ?
Tak? Świadkowie, Leszek W. chory psychicznie mężczyzna który by się przyznał że jest Janem Pawłem jakby go poprosili. Jego wiarygodność została podważona i jego najbliższa rodzina zeznała że nie należy w ogóle przykładać wagi do tego co ten człowiek mówi bo powie wszystko żeby znaleźć się w centrum uwagi. Żona wysyłała pisma do policji i prokuratury że odstawił leki a leczy się od lat psychiatrycznie, poszukaj pod hasłem Antonina W.. Drugi świadek to jego kolega który nawet nie był świadkiem tylko usłyszał to od niego.

Ci świadkowie nie istnieją. To była tylko jedna osoba której wypowiedź media powielały ale ostatecznie uzgodniono że ten mężczyzna ma zerową wiarygodność.

Koledzy z którymi był tej nocy zeznali że absolutnie nic takiego nie miało miejsca. Policjanci na patrolu zeznali to samo. Czyli 30 osób w barze i wokół niego kłamało a jeden mężczyzna w psychozie mówił prawdę, mimo że potem wycofał swoje zeznania oficjalnie przed sądem?

Naprawdę to straszne jak ta sprawa została zmanipulowana przez media 🙉

Już mi się nie chce szukać źródeł ale superwizjer nakręcił o tym materiał, pisał o tym Onet i wprost a tutaj masz skrót telegraficzny w sprawie tego naocznego świadka https://viva.pl/ludzie/newsy/nowe-fakty ... 133779-r1/
Plotkara90
Ciastko

Post autor: Plotkara90 »

Jestem z regionu i sprawa nie została zmanipulowana przez media
plotki3030
PrinTu

Post autor: plotki3030 »

Platini_blabla pisze: wt paź 01, 2024 8:33 pm Zgadzam się w 100% z tezą że to była zawiedziona miłość. Chłopak nieszczęśliwie zakochany bądź chłopak/mężczyzna z którym Iwona miała sekretną relacje.
Ze co?! Sekretna relacja i zawiedziona miłość? I niby jakiś zraniony chłopak miał tak brutalnie ja skatować a później mataczyć przez 20 lat by prawda nie wyszła na jaw?! I te samobójstwa świetnego pływaka przez utoniecie czy wybicie głową dziury w betonowym ogrodzeniu, przez osoby które chciały coś zeznać. Czy ty żartujesz w tym momencie? A może Klapa był tym zranionym chłopcem. No błagam cię..
Tam jasno chodziło o handel żywym towarem. Ja uważam że ona zorientowała się co się dzieje i chciała wycofać dlatego stało się jak się stało. Żeby inne wiedziały ze się nie odmawia. Ten gość od bramy to też tak pokazowo zrobione żeby ludzie milczeli i widzieli czym grozi za długi jezyk. I ja się nie dziwię że ludzie się bali.
Zwykły zraniony chłopak gdyby ja udusił czy nawet skatował to po 2 dniach byłby w areszcie.
Druga rzecz skąd jakichs prostych chłopoe z takiej małej wioski stać na takich adwokatów? Przecież to od razu widać, że grubymi nićmi szyte. Żal ojca Iwony, widać że dobry człowiek i swoje przeżył
Lucy
GrzaneWino

Post autor: Lucy »

plotki3030 pisze: pt paź 04, 2024 3:54 pm Ze co?! Sekretna relacja i zawiedziona miłość? I niby jakiś zraniony chłopak miał tak brutalnie ja skatować a później mataczyć przez 20 lat by prawda nie wyszła na jaw?! I te samobójstwa świetnego pływaka przez utoniecie czy wybicie głową dziury w betonowym ogrodzeniu, przez osoby które chciały coś zeznać. Czy ty żartujesz w tym momencie? A może Klapa był tym zranionym chłopcem. No błagam cię..
Tam jasno chodziło o handel żywym towarem. Ja uważam że ona zorientowała się co się dzieje i chciała wycofać dlatego stało się jak się stało. Żeby inne wiedziały ze się nie odmawia. Ten gość od bramy to też tak pokazowo zrobione żeby ludzie milczeli i widzieli czym grozi za długi jezyk. I ja się nie dziwię że ludzie się bali.
Zwykły zraniony chłopak gdyby ja udusił czy nawet skatował to po 2 dniach byłby w areszcie.
Druga rzecz skąd jakichs prostych chłopoe z takiej małej wioski stać na takich adwokatów? Przecież to od razu widać, że grubymi nićmi szyte. Żal ojca Iwony, widać że dobry człowiek i swoje przeżył
Zgadzam się,Iwona została dosłownie zakatowana i jeszcze zgolili jej włosy.
Platini_blabla
Collagen z chlorellą

plotki3030 pisze: pt paź 04, 2024 3:54 pm Ze co?! Sekretna relacja i zawiedziona miłość? I niby jakiś zraniony chłopak miał tak brutalnie ja skatować a później mataczyć przez 20 lat by prawda nie wyszła na jaw?! I te samobójstwa świetnego pływaka przez utoniecie czy wybicie głową dziury w betonowym ogrodzeniu, przez osoby które chciały coś zeznać. Czy ty żartujesz w tym momencie? A może Klapa był tym zranionym chłopcem. No błagam cię..
Że co?1!?? Alfonsi handlujący żywym towarem uznali że porwą nastolatkę bez paszportu z domu żeby ją w bagażniku wywieźć za granicę ? Xd czy ty siebie słyszysz?

Osoby takie jak ty to typowe przedstawicielki taniej bulwarówki które kochają tanie sensacje, które także pokazują absolutną ignorancję w kwestii handlu żywym towarem. Ale ci wyjaśnię.

To jest bardzo schematyczne. Najpierw następuje rekrutacja najczęściej wśród najniższych warstw społecznych. Dziewczyn zdesperowanych, dziewczyn zdemoralizowanych bądź takich których nikt nie będzie szukał. Najczęściej jest to obietnica świetnej pracy za granicą. Jak już się zgłosisz i jedziesz to grzecznie oddajesz paszport. Na miejscu może być fajnie albo i niefajnie ale nawet jak nie jest najgorzej to słyszysz że masz niebotyczny dług, za koszty transportu, opłacenie miejsca zamieszkania i ubrania. I teraz musisz robić to czy tamto, a paszportu ni ma. Nikt nie porywa dzieci, nieletnich dziewczyn, dziewczyn z kochających domów, dziewczyn które będą szukane i których rodziny staną na głowie. Nie jeździ czarna Wołga po mieście i nie wrzuca do bagażnika dziewczyn. Iwona absolutnie nie pasuje profilem do żadnej możliwej ofiary handlu ludźmi, to po pierwsze, po drugie tak moja droga. Takie zbrodnie to są zbrodnie z emocji. Ogolenie i poniżenie, rozebranie to właśnie są zbrodnie popełnione z silnych emocji żeby upokorzyć jak najbardziej osobę. Która cię zdradziła, która cię odtrąciła, która wyrządziła ci krzywdę.

I wszystkie twoje świetne argumenty że olaboga i co chłopiec mataczył 20 lat? A może to nie był chłopiec? A może to był młody facet który pracował w policji? A może to był chłopiec którego tata pracował w policji i miał największe plecy w regionie? ;) no ale oczywiście to zdecydowanie mniej prawdopodobne żeby facet z zemsty zabił dziewczynę i jego ojciec go krył kładąc śledztwo od początku, zdecydowanie wizję szajki porywającej dziewczynki do bagażnika jest bardziej prawdopodobna.

Pomijam że to co ja mówię to była wersja śledztwa która przez kilka lat dominowała po tym jak przeniesiono sprawę poza Szczucin a zanim zajęło się tym archiwum X. Więc widzę ewidentnie że jesteś największą fanką Bogdana policjanta i jego śladów na duszy ale wybacz, bo ja podpisze się pod śledztwem innej komendy. I najwidoczniej mam rację skoro latami trzymani klapowie wyszli z aresztu i zasądzono im srogie odszkodowanie bo jednak nic nie można udowodnić.
Ojojojka
Mokra Włoszka

Post autor: Ojojojka »

"Druga rzecz skąd jakichs prostych chłopoe z takiej małej wioski stać na takich adwokatów? "

Ci adwokaci doskonale wiedzą, że sprawa jest nie do udowodnienia, że posypią się potężne odszkodowania i w związku z tym oni też co nieco pieniążków zgarną jako obrońcy niesłusznie oskarżonych i aresztowanych. Ot i zagadka rozwiązana.
Poza tym wbrew temu co się mówi jest dowód na to,że w czasie morderstwa młody Klapa był w Austrii.W ogóle polecam poczytać o tej sprawie więcej niż lansowaną ogólnie wersję.
plotki3030
PrinTu

Post autor: plotki3030 »

Platini_blabla pisze: pt paź 04, 2024 7:04 pm Że co?1!?? Alfonsi handlujący żywym towarem uznali że porwą nastolatkę bez paszportu z domu żeby ją w bagażniku wywieźć za granicę ? Xd czy ty siebie słyszysz?

Osoby takie jak ty to typowe przedstawicielki taniej bulwarówki które kochają tanie sensacje, które także pokazują absolutną ignorancję w kwestii handlu żywym towarem. Ale ci wyjaśnię.

To jest bardzo schematyczne. Najpierw następuje rekrutacja najczęściej wśród najniższych warstw społecznych. Dziewczyn zdesperowanych, dziewczyn zdemoralizowanych bądź takich których nikt nie będzie szukał. Najczęściej jest to obietnica świetnej pracy za granicą. Jak już się zgłosisz i jedziesz to grzecznie oddajesz paszport. Na miejscu może być fajnie albo i niefajnie ale nawet jak nie jest najgorzej to słyszysz że masz niebotyczny dług, za koszty transportu, opłacenie miejsca zamieszkania i ubrania. I teraz musisz robić to czy tamto, a paszportu ni ma. Nikt nie porywa dzieci, nieletnich dziewczyn, dziewczyn z kochających domów, dziewczyn które będą szukane i których rodziny staną na głowie. Nie jeździ czarna Wołga po mieście i nie wrzuca do bagażnika dziewczyn. Iwona absolutnie nie pasuje profilem do żadnej możliwej ofiary handlu ludźmi, to po pierwsze, po drugie tak moja droga. Takie zbrodnie to są zbrodnie z emocji. Ogolenie i poniżenie, rozebranie to właśnie są zbrodnie popełnione z silnych emocji żeby upokorzyć jak najbardziej osobę. Która cię zdradziła, która cię odtrąciła, która wyrządziła ci krzywdę.

I wszystkie twoje świetne argumenty że olaboga i co chłopiec mataczył 20 lat? A może to nie był chłopiec? A może to był młody facet który pracował w policji? A może to był chłopiec którego tata pracował w policji i miał największe plecy w regionie? ;) no ale oczywiście to zdecydowanie mniej prawdopodobne żeby facet z zemsty zabił dziewczynę i jego ojciec go krył kładąc śledztwo od początku, zdecydowanie wizję szajki porywającej dziewczynki do bagażnika jest bardziej prawdopodobna.

Pomijam że to co ja mówię to była wersja śledztwa która przez kilka lat dominowała po tym jak przeniesiono sprawę poza Szczucin a zanim zajęło się tym archiwum X. Więc widzę ewidentnie że jesteś największą fanką Bogdana policjanta i jego śladów na duszy ale wybacz, bo ja podpisze się pod śledztwem innej komendy. I najwidoczniej mam rację skoro latami trzymani klapowie wyszli z aresztu i zasądzono im srogie odszkodowanie bo jednak nic nie można udowodnić.
Szokuje mnie sposób w jaki piszesz. Zwłaszcza dodając personalne wycieczki wobec mnie, uważając swoją teorie za jedyna słuszna. Może to twoja rodzina taka poszkodowana w sprawie, że tak ostro bronisz i taka jesteś obeznana w handlu ludźmi, i dobrze wiesz co kto robi a czego nie. Brawo.
Każdy kto ma mózg widzi co się wyprawia w tej sprawie. I to że ich wypuścili to żaden dowód na niewinność, raczej na dalsze powiązania które czynią niektórych nietykalnymi. Tak jak przez 20 lat ukrywano winnych tak teraz się ich wybiela. Dostali najlepszych adwokatów a kim oni niby są? Ach tak, niewinni, dlatego w sądzie śmieją się w twarz rodzinie i za nic sobie mają tak okrutna smierc. Żal tylko rodziny Iwony bo to zwykli ludzie, nie mają szans wobec tak skorumpowanego śledztwa.
I tak Iwona mogła być zwerbowana do pracy za granicą. Wyrobiła paszport który zniknął. Uciszyli ją bo widocznie coś jej nie pasowało. Inne dwie kobiety z takich załatwianych prac wróciły w trumnach. Seryjny samobójca też dopadł każdego kto nie myślał tak jak ty. Nawet nie ukryli ciała, bo i tak nikt im nic nie zrobi a takie osoby jak ty i tak będą wierzyć że wszystko to przez miłosny zawód a w Austrii to pustaki układali. Ok twoja sprawa. Każdy ma swoją teorie która wywnioskował na podstawie reportazy/książek.
I daruj sobie personalne wycieczki.
Gdymniesenzmorzy
BlondDoczep

Post autor: Gdymniesenzmorzy »

Secret agentq pisze: wt paź 01, 2024 8:08 pm Polecam mega książkę Moniki Skóry, Justyna ją chyba też polecała.
Dla mnie sprawa straszna, zmowa milczenia, strach w tej miejscowości.
Jestem z tamtych okolic i w tą sprawę jest umoczone pół miasteczka. Jeśli chodzi o niekompetencję policji,to po głowie dostały płotki. Grube ryby są do dziś nietknięte.
Aski
Ciastko

Post autor: Aski »

Platini_blabla pisze: pt paź 04, 2024 7:04 pm Że co?1!?? Alfonsi handlujący żywym towarem uznali że porwą nastolatkę bez paszportu z domu żeby ją w bagażniku wywieźć za granicę ? Xd czy ty siebie słyszysz?

Dobra, dobra, już tak nie broń swojej rodziny, która jest w to zamieszana ;)
:angel:
Grubababa
Collagen z chlorellą

Post autor: Grubababa »

Platini_blabla pisze: wt paź 01, 2024 9:21 pm Tak? Świadkowie, Leszek W. chory psychicznie mężczyzna który by się przyznał że jest Janem Pawłem jakby go poprosili. Jego wiarygodność została podważona i jego najbliższa rodzina zeznała że nie należy w ogóle przykładać wagi do tego co ten człowiek mówi bo powie wszystko żeby znaleźć się w centrum uwagi. Żona wysyłała pisma do policji i prokuratury że odstawił leki a leczy się od lat psychiatrycznie, poszukaj pod hasłem Antonina W.. Drugi świadek to jego kolega który nawet nie był świadkiem tylko usłyszał to od niego.

Ci świadkowie nie istnieją. To była tylko jedna osoba której wypowiedź media powielały ale ostatecznie uzgodniono że ten mężczyzna ma zerową wiarygodność.

Koledzy z którymi był tej nocy zeznali że absolutnie nic takiego nie miało miejsca. Policjanci na patrolu zeznali to samo. Czyli 30 osób w barze i wokół niego kłamało a jeden mężczyzna w psychozie mówił prawdę, mimo że potem wycofał swoje zeznania oficjalnie przed sądem?

Naprawdę to straszne jak ta sprawa została zmanipulowana przez media 🙉

Już mi się nie chce szukać źródeł ale superwizjer nakręcił o tym materiał, pisał o tym Onet i wprost a tutaj masz skrót telegraficzny w sprawie tego naocznego świadka https://viva.pl/ludzie/newsy/nowe-fakty ... 133779-r1/
Wow co tu się dzieje na tym wątku 🤯 Platini jakiś strasznie personalny stosunek bije tu z Twoich postów. Jeszcze się może na Mateusza Baczyńskiego powołaj jako wiarygodne źródło wiedzy o tej sprawie xD
SilverCross
ŚpioszkiKenzo

Post autor: SilverCross »

Przybliży ktoś dlaczego Baczyński nie jest wiarygodny? Pytanie bez podtekstu, po prostu jestem ciekawa waszych opinii
Grubababa
Collagen z chlorellą

SilverCross pisze: śr paź 23, 2024 2:26 pm Przybliży ktoś dlaczego Baczyński nie jest wiarygodny? Pytanie bez podtekstu, po prostu jestem ciekawa waszych opinii
Napisał obszerny artykuł i sprawie, w którym to wysnuwal teorie, jakoby Iwonę zabił jej kochanek policjant, z którym rzekomo miała być w ciąży. Jako "dowody" na te teorie podawał, że np. Iwona pożyczyła negatywny test ciążowy od koleżanki, aby szantażować nim kochanka, który nie chciał odejść od żony...No brednie takie, że mi szkoda klawiatury aby to przytaczać. Wpisz sobie w Google Mateusz Baczyński Iwona cygan i przeczytaj artykuł, myślę, że sama sobie wyrobisz szybko opinie na temat tego "dzoennikarza".
dont_lick_it
Gacie z oceanu

Post autor: dont_lick_it »

Grubababa pisze: czw paź 24, 2024 9:31 am Napisał obszerny artykuł i sprawie, w którym to wysnuwal teorie, jakoby Iwonę zabił jej kochanek policjant, z którym rzekomo miała być w ciąży. Jako "dowody" na te teorie podawał, że np. Iwona pożyczyła negatywny test ciążowy od koleżanki, aby szantażować nim kochanka, który nie chciał odejść od żony...No brednie takie, że mi szkoda klawiatury aby to przytaczać. Wpisz sobie w Google Mateusz Baczyński Iwona cygan i przeczytaj artykuł, myślę, że sama sobie wyrobisz szybko opinie na temat tego "dzoennikarza".
i zapomnialaś napisac, czemu uwaza, ze ci niby sprawcy są niewinni...
Plotkara
Willa z basenem

Post autor: Plotkara »

Grubababa pisze: pn paź 21, 2024 12:28 pm Wow co tu się dzieje na tym wątku 🤯 Platini jakiś strasznie personalny stosunek bije tu z Twoich postów. Jeszcze się może na Mateusza Baczyńskiego powołaj jako wiarygodne źródło wiedzy o tej sprawie xD
Nie tylko na tym wątku :) ja dodałam na czarno, bo nie mogę na to patrzec. Polecam 🫶🏻
Podobieństwo do prawdziwych osób i wydarzeń jest przypadkowe :twisted:
Grubababa
Collagen z chlorellą

dont_lick_it pisze: czw paź 24, 2024 1:50 pm i zapomnialaś napisac, czemu uwaza, ze ci niby sprawcy są niewinni...
Szczerze to chciałam napisać jak najmniej, bo to jest po prostu żenada, że ten chłop napisal książkę o sprawie Iwony i jeszcze zarabia pieniądze na tych bzdurach 🤮
dont_lick_it
Gacie z oceanu

Grubababa pisze: czw paź 24, 2024 3:03 pm Szczerze to chciałam napisać jak najmniej, bo to jest po prostu żenada, że ten chłop napisal książkę o sprawie Iwony i jeszcze zarabia pieniądze na tych bzdurach 🤮
nie wierz w nic w 100 procentach co mówi prokuratura u nas w kraju. To samo jest ze sprawą Kasi z Krakowa. Niewinny chłop siedzi. Zenadą nazwałabym stwierdzenie, ze Barbara Brzeska popelnila samobójstwo podpalając się w parku, no ale prokuratura jest nieomylna ,prawda? XD
dont_lick_it
Gacie z oceanu

I nie widzę żadnego problemu z artykułem Baczyńskiego. Zadnego. No , ale jeśli komuś przeszkadza , ze cytuje akta i wyłapuje nieprawidlowości ze strony ( nie wiem czy celowe czy nie) jej rodziny tj, Renata dzwoniąca do Iwony okolo 19, kiedy tak naprawę dzwonila po 13.
Grubababa
Collagen z chlorellą

dont_lick_it pisze: czw paź 24, 2024 3:18 pm nie wierz w nic w 100 procentach co mówi prokuratura u nas w kraju. To samo jest ze sprawą Kasi z Krakowa. Niewinny chłop siedzi. Zenadą nazwałabym stwierdzenie, ze Barbara Brzeska popelnila samobójstwo podpalając się w parku, no ale prokuratura jest nieomylna ,prawda? XD
Ale o czym Ty do mnie piszesz? Ja napisałam, że Baczyński to żenada i przytoczyłam jeden z jego wielu absurdalnych z doopy wyjętych wniosków a Ty mi piszesz "nie wierz prokuraturze" xD dla mnie ten pseudodziennikarzyna jedyne co próbuje to wzbogacić się na tragedii, bo sprawa Iwony to jest tragedia, nieważne komu wierzysz i w co.
dont_lick_it
Gacie z oceanu

Grubababa pisze: czw paź 24, 2024 8:04 pm Ale o czym Ty do mnie piszesz? Ja napisałam, że Baczyński to żenada i przytoczyłam jeden z jego wielu absurdalnych z doopy wyjętych wniosków a Ty mi piszesz "nie wierz prokuraturze" xD dla mnie ten pseudodziennikarzyna jedyne co próbuje to wzbogacić się na tragedii, bo sprawa Iwony to jest tragedia, nieważne komu wierzysz i w co.
jak z dupy skoro przepisuje ZEZNANIA Z AKT / czego ty nie rozumiesz?? to twoj problem , skoro ci się nie podoba co jest w aktach
ktoś zarabia na tragedii?a kto robi podcasty w Pl i na swiecie i zarabia kokosy na ludzkich tragediach?
I bardzo dobrze , ze napisał ksiażkę , bo byśmy nie wiedzieli co takie prokuraturki odwalają..
I powtarzam nie wierz nigdy w co twierdzi prokuratura , trzeba brać na poprawkę wszystko co robią. To też przestępcy często