Olga Herring

Moderator: verysweetcherry

marigold
Mokra Włoszka

Re: Olga Herring

Post autor: marigold »

Misia pisze: wt paź 22, 2024 9:18 pm I bańka mydlana też jest! :')
Moja ulubiona 😍😂
SmokAnalog
MoetGlass

Post autor: SmokAnalog »

Justyna Mazur z takich kwiatków miała chyba tylko "ta sprawa jest mi szczególnie bliska", ale nie kaleczyło to tak uszu jak te Namowe miliony kawałków czy bańka mydlana. Ktoś jej podsuwa takie pretensjonalne teksty czy sama wymyśla?
puree
Ciastko

Post autor: puree »

Właśnie mi przyszło do głowy, że może jej te scenariusze pisze AI? Albo przynajmniej pomaga? To mogłoby tłumaczyć wtórność całych sformułowań :alien:
Misia
Srebrna Kropeczka

Post autor: Misia »

puree pisze: wt paź 22, 2024 11:32 pm Właśnie mi przyszło do głowy, że może jej te scenariusze pisze AI? Albo przynajmniej pomaga? To mogłoby tłumaczyć wtórność całych sformułowań :alien:
Ale przecież afera była o to że te teksty piszą jej studenci za marne grosze.
puree
Ciastko

Post autor: puree »

Była, ale to było jakiś czas temu i wydaje mi się, że później się upierała że robią to już sami (tzn. ona i jej mąż-bystrzak), a jakoś nie chce mi się wierzyć by ona siedziała i to pisała sama za każdym razem. Chat GPT jej może wszystko sprawdzać, wygładzać, dodawać i zmieniać słowa - a jak się trochę z nim pracuje to widać, że często używa utartych sformułowań, które się prędzej czy później powtarzają. Chociaż w sumie wtedy nie byłoby błędów, które się u Olgi zdarzają xd NIEWAŻNE

(zresztą już lepiej korzystać z AI niż płacić ludziom śmieszne stawki za tak kluczową dla jakości podcastu robotę)
yetsa9
Ciastko

Post autor: yetsa9 »

Kojarzycie czy ona ma jakąś swoją grupę na FB?
Hav
LouiBag

Post autor: Hav »

yetsa9 pisze: czw paź 24, 2024 6:44 pm Kojarzycie czy ona ma jakąś swoją grupę na FB?
Miała, ale skasowała, bo nie umiała znieść krytyki i pytań.
mezalians_urodowy
MoetGlass

Post autor: mezalians_urodowy »

Najpierw wyrzuciła wszystkich członków, każdego po kolei pojedynczo a dopiero potem usunela XD
malalejde
Mokra Włoszka

Post autor: malalejde »

mezalians_urodowy pisze: pt paź 25, 2024 10:16 am Najpierw wyrzuciła wszystkich członków, każdego po kolei pojedynczo a dopiero potem usunela XD
Bo nie da się usunąć grupy, gdy są na niej ludzie 😆
karolina0255
Siatkarka

Post autor: karolina0255 »

Kiedyś na spotify włączył mi się jej podcast. Nie byłam w stanie tego słuchać i po 3 minutach wyłączyłam. Jej głos, sposób intonacji i cala reszta tak mnie drażniła, że włos jeżył się na skórze.
Kobieteria
Channelka

Post autor: Kobieteria »

Szacun do tego jak podeszła do kanału Ślady - pełna profeska, niełatwe spotkania z bliskimi ofiar/zaginionych, trudne pytania.
Justyna też ma pomysł na rozwinięcie strony kryminalnej i zaczęła rozpytania, ale szczerze porównując jej zaangażowanie do tego jak mocno rozwinęła skrzydła Olga tworząc Ślady to.. w zasadzie bez porównania.
Można zarzucać Oldze wiele rzeczy, manierę, ta sama wiecznie udręczona minę ale moim zdaniem rozwinięcie jej podcastu właśnie o spotkania z bliskimi i wywiady z ekspertami to był strzał w 🔟
LosAnanas
Kciuk

Post autor: LosAnanas »

Słuchałam kawałka śladów, jakoś mnie nie wciągnęło, ale co na plus - nie modeluje tego głosu tak jak na swoim kanale (co jest patetyczne i przesadzone), przez co odbiór jest o wiele lepszy
Hav
LouiBag

Kobieteria pisze: ndz lis 03, 2024 12:30 pm Szacun do tego jak podeszła do kanału Ślady - pełna profeska, niełatwe spotkania z bliskimi ofiar/zaginionych, trudne pytania.
Justyna też ma pomysł na rozwinięcie strony kryminalnej i zaczęła rozpytania, ale szczerze porównując jej zaangażowanie do tego jak mocno rozwinęła skrzydła Olga tworząc Ślady to.. w zasadzie bez porównania.
Można zarzucać Oldze wiele rzeczy, manierę, ta sama wiecznie udręczona minę ale moim zdaniem rozwinięcie jej podcastu właśnie o spotkania z bliskimi i wywiady z ekspertami to był strzał w 🔟
Dla mnie to jest dalej wstretna osoba i wyludzaczka danych osobowych, ile by nie wydziwiala do kamery.
SmokAnalog
MoetGlass

Hav pisze: ndz lis 03, 2024 4:53 pm Dla mnie to jest dalej wstretna osoba i wyludzaczka danych osobowych, ile by nie wydziwiala do kamery.
Danych osobowych? To na tym tle też była jakaś aferka?
Hav
LouiBag

SmokAnalog pisze: ndz lis 03, 2024 5:06 pm Danych osobowych? To na tym tle też była jakaś aferka?
Taaak, ale to jest człowiek który idzie w zaparte.
Arzena
RealDiamond

Post autor: Arzena »

Hav pisze: ndz lis 03, 2024 4:53 pm Dla mnie to jest dalej wstretna osoba i wyludzaczka danych osobowych, ile by nie wydziwiala do kamery.
Dokładnie! Nigdy nic nie obejrze i nie przesłucham z tą patoOlgą 😉
Kobieteria
Channelka

Dziewczyny powiecie coś więcej nt wyłudzania danych?
O scenariuszach i wykopie już słyszałam, było coś więcej?
Hav
LouiBag

Kobieteria pisze: ndz lis 03, 2024 5:54 pm Dziewczyny powiecie coś więcej nt wyłudzania danych?
O scenariuszach i wykopie już słyszałam, było coś więcej?
Już mi się nie chce tluc tego tematu, ale w skrócie pani Śledź uwaza że jak się kogoś nie lubi i ma się z kimś nie po drodze w necie, to można wyszukiwać jego dane osobowe i grozić ich wyciekiem plus napuszczac swjego meza. Zero refleksji nad swoim zachowaniem, więc nie wierzę w żadne szczere współczucie dla jakiś postronnych ludzi, dzięki którym zarabia $$$ i robi fejm.
SmokAnalog
MoetGlass

Jeśli ktoś narzeka na zachowanie męża Justyny Mazur w kontekście jej kanału i "ochrony przed hejtem", to powinien się zapoznać z tym, co wyprawia pan Ś i to w przeciwieństwie do Krzyśka kryjąc się za multikontami. Fuj. Patologia z hajsem, najgorsze, co może być.
Hav
LouiBag

SmokAnalog pisze: ndz lis 03, 2024 7:01 pm Jeśli ktoś narzeka na zachowanie męża Justyny Mazur w kontekście jej kanału i "ochrony przed hejtem", to powinien się zapoznać z tym, co wyprawia pan Ś i to w przeciwieństwie do Krzyśka kryjąc się za multikontami. Fuj. Patologia z hajsem, najgorsze, co może być.
Straszny burak i tryglodyta. Żeby żyć z takim typem to samej trzeba mieć pewne cechy charakteru, żeby to działało. I na pewno nie jest to comfort person.
SkarolinaS
Tritonotti

Post autor: SkarolinaS »

Kobieteria pisze: ndz lis 03, 2024 12:30 pm Szacun do tego jak podeszła do kanału Ślady - pełna profeska, niełatwe spotkania z bliskimi ofiar/zaginionych, trudne pytania.
Ślady zostały stworzone przez kogoś innego, a ona jest współprowadzącą i nie róbmy z niej nie wiadomo kogo, bo wybiła się na plecach innych osób, którym w dodatku płaciła śmieszne pieniądze. Tak wiem, skoro się na to godziły to nie ma sprawy. Niemniej to najbardziej antypatyczna osoba na podwórku TC.
Kobieteria
Channelka

SkarolinaS pisze: ndz lis 03, 2024 10:36 pm Ślady zostały stworzone przez kogoś innego, a ona jest współprowadzącą
Jeśli tak jest to zwracam honor.
Grubababa
Collagen z chlorellą

Post autor: Grubababa »

Ślady jest naprawdę dobrze i ciekawie realizowane. Olga raczej jest tam tylko lub aż twarzą, tzn, nie sądzę żeby była odpowiedzialna za research, kontakt z osadzonymi,rodzinami, ekspertami. Natomiast tak jak jej samej nie trawie tak muszę jej oddać, że sprawdza się w roli prowadzącej. Nawet jeśli do tych wywiadów ma napisany skrypt od deski do deski, to dobrze się to ogalda. Daje się swobodnie wypowiedzieć przynajmniej, bo akurat mazur to wieczne me myself and i.
crystalorchid
RoyalBaby

Post autor: crystalorchid »

Nie da się ukryć, że wykorzystała okazję i poszła o krok dalej w porównaniu do większości podcasterów. Justyna też miała zakusy na coś podobnego (pojechała na miejsce znalezienia zwłok Szymonka z Będzina), ale raczej pozostała przy pracy stacjonarnej.