Kurtki puchowe na zimę!

Inspiracje modowe, promocje, błędy cenowe, Wasze ulubione style

Moderator: verysweetcherry

swiftiexo
PsychoFanka

Kurtki puchowe na zimę!

Post autor: swiftiexo »

Jakie polecacie ultra ciepłe kurtki zimowe? zastanawiam się nad seamless down parka od Uniqlo lub the super puff Aritzia. Nie chce North face ze względu na brak kaptura (a te z kapturem mi się nie podobają już z tnf), myślę też nad Lululemon. Macie coś sprawdzonego?
Marianna77
Currently:revenge

Post autor: Marianna77 »

Ja jestem zmarzluch. Potworny. I polecam Canada Goose.
Szanuję Twoje zdanie, ale ze swoim nie zamienię. Nie obchodzi mnie co o mnie myślisz. Twoje smutne buźki mam dokładnie tam, gdzie Ciebie i gdzie możesz mnie pocałować. Jeśli nie odpisałam- pewnie Cię nie widzę XD
zuza_zu
RiczAsFak

Post autor: zuza_zu »

Ja kupiłam dwa lata temu kurtkę w Massimo i jest top. Nigdy nie miałam tak ciepłej kurtki. Jak szukałam to też zastanawiałam się nad Fluff - polska marka.
twojastaraszmata
Mokra Włoszka

Post autor: twojastaraszmata »

Mam właśnie tę kurtkę z Uniqlo o której piszesz, jestem z niej bardzo zadowolona, lekka, ciepła, ma kaptur i zapina się pod samą brodę :good:
alsonik
Channelka

Post autor: alsonik »

Patagonia :)
Wuwunia
MiamiBicz

Post autor: Wuwunia »

Ja mam hi tec i jest ok.
Omadonno
BlondDoczep

Post autor: Omadonno »

Tiffi- jak kupię mam parę lat
Wuwunia
MiamiBicz

Mam hi tec, póki co jest ok. Tylko wkurza mnie konieczność kupowania saszetek do prania puchu. A propos. Jak pierzecie Wasze puchowe kurtki?
Też kupujecie specjalne saszetki?
tysq
ŚpioszkiKenzo

Post autor: tysq »

Wuwunia pisze: ndz paź 06, 2024 8:15 pm Mam hi tec, póki co jest ok. Tylko wkurza mnie konieczność kupowania saszetek do prania puchu. A propos. Jak pierzecie Wasze puchowe kurtki?
Też kupujecie specjalne saszetki?
U mnie się sprawdza pranie z piłeczkami zielonymi, one wtedy tak równomiernie rozbijają puch. Pierwszy raz jak wrzucałam kurtkę to się mega bałam, ale udało się :D
Wuwunia
MiamiBicz

Piłeczkami zielonymi? Czyli do tenisa?
barbararoszponka
Koczkodan

Post autor: barbararoszponka »

A ma ktoś puchowa z gęsim puchem z North Face? Jak ona? Albo z Fluff?
Xkiin
RoyalBaby

Post autor: Xkiin »

Moze bede nudna, ale polecam The North Face. Chyba nie mialam cieplejszej kurtki nigdy w zyciu, a jestem cieplolubna, wiec pod kazda inna kurtke musialam zalozyc cos cieplego - bluze, sweter. Tutaj mi wystarczy jakas nawet cienka bluzka z dlugim rekawem. Pralam w pralce nie raz, z pilkami, bez pilek, nadal wyglada jak nowa.
barbararoszponka
Koczkodan

Xkiin pisze: czw paź 10, 2024 11:44 am Moze bede nudna, ale polecam The North Face. Chyba nie mialam cieplejszej kurtki nigdy w zyciu, a jestem cieplolubna, wiec pod kazda inna kurtke musialam zalozyc cos cieplego - bluze, sweter. Tutaj mi wystarczy jakas nawet cienka bluzka z dlugim rekawem. Pralam w pralce nie raz, z pilkami, bez pilek, nadal wyglada jak nowa.
Którą masz? 😍
Xkiin
RoyalBaby

barbararoszponka pisze: czw paź 10, 2024 12:32 pm Którą masz? 😍
Mam Nuptse dwa modele, ten krotszy i dluzszy. Ten krotszy nie bedzie dla kazdego, bo ja nie jestem jakos wysoka (165cm) i mam rozmiar S i jest serio krotka ;P Babcia sie zlapala za glowe w obawie o moje nerki :D Ale ten dluzszy model - z tymi 3 jakby pasami puchu jest super.
barbararoszponka
Koczkodan

Xkiin pisze: czw paź 10, 2024 1:38 pm Mam Nuptse dwa modele, ten krotszy i dluzszy. Ten krotszy nie bedzie dla kazdego, bo ja nie jestem jakos wysoka (165cm) i mam rozmiar S i jest serio krotka ;P Babcia sie zlapala za glowe w obawie o moje nerki :D Ale ten dluzszy model - z tymi 3 jakby pasami puchu jest super.
Oj tak, ja też zdecydowanie optuję za dłuższą, bom też zmarźluch. To Twoja długa Nuptse nie taka łatwa w zakupie już! Krótka, owszem, długa mniej. Jest model Triple C, ale ona ma 600 cuinów, a Twoja Nuptse ma chyba 700 cuinów, więc lepiej :) Dziękuję za informację, będę polować!
Xkiin
RoyalBaby

barbararoszponka pisze: czw paź 10, 2024 10:36 pm Oj tak, ja też zdecydowanie optuję za dłuższą, bom też zmarźluch. To Twoja długa Nuptse nie taka łatwa w zakupie już! Krótka, owszem, długa mniej. Jest model Triple C, ale ona ma 600 cuinów, a Twoja Nuptse ma chyba 700 cuinów, więc lepiej :) Dziękuję za informację, będę polować!
Z tą dostępnością to tak jak mówisz, jest ciężko. Jak ja kupowałam tą krótką to też sprawdzałam codziennie na stronie polskiej i niemieckiej i nie było wcale tak łatwo :D też może dlatego, że kupowałam tak jak teraz przed sezonem, a wtedy wiadomo największy popyt.
Życzę miłego noszenia i dużo ciepełka :D
barbararoszponka
Koczkodan

Dzięki ❤️❤️❤️ teraz mnie jeszcze skusiłam na buty Nuptse, ale nie wiem czy one też takie fajne!
Martyna2904
Skarpeta Rakieta

Post autor: Martyna2904 »

Dla mnie w kategorii ciepłosci wygrywa zdecydowanie North Face. Mam też długi puchowy płaszcz Tommy Hilfiger i też jest super ciepły 😊
owbt
BlondDoczep

Post autor: owbt »

Ogólnie polecam zobaczyć strony sklepów turystycznych typu 8a i po prostu przejrzeć kurki puchowe, z tych które się podobają wybrać tę, która będzie miała najwięcej cuin i tyle. Nigdy nie patrzyłam na markę, mam już trzecią puchówkę, każda z innej marki i każda jest równie ciepła, lekka i przyjemna.
Jeśli chodzi o cuin to zawsze patrzę od 650 w górę.
barbararoszponka
Koczkodan

owbt pisze: pt paź 18, 2024 10:45 am Ogólnie polecam zobaczyć strony sklepów turystycznych typu 8a i po prostu przejrzeć kurki puchowe, z tych które się podobają wybrać tę, która będzie miała najwięcej cuin i tyle. Nigdy nie patrzyłam na markę, mam już trzecią puchówkę, każda z innej marki i każda jest równie ciepła, lekka i przyjemna.
Jeśli chodzi o cuin to zawsze patrzę od 650 w górę.
A masz jakąś powyżej 750 cuin? Jeśli tak, to kto takie szyje? :) I czy widzisz różnicę między 600 cuin a 750 cuin? :D Tam jeszcze, z tego co wiem, gęstość ma znaczenie, ale to już chyba za dużo parametrów do kontroli :D