Kurtki puchowe na zimę!
Moderator: verysweetcherry
Kurtki puchowe na zimę!
Jakie polecacie ultra ciepłe kurtki zimowe? zastanawiam się nad seamless down parka od Uniqlo lub the super puff Aritzia. Nie chce North face ze względu na brak kaptura (a te z kapturem mi się nie podobają już z tnf), myślę też nad Lululemon. Macie coś sprawdzonego?
-
- Currently:revenge
Ja jestem zmarzluch. Potworny. I polecam Canada Goose.
Szanuję Twoje zdanie, ale ze swoim nie zamienię. Nie obchodzi mnie co o mnie myślisz. Twoje smutne buźki mam dokładnie tam, gdzie Ciebie i gdzie możesz mnie pocałować. Jeśli nie odpisałam- pewnie Cię nie widzę
-
- Mokra Włoszka
Mam właśnie tę kurtkę z Uniqlo o której piszesz, jestem z niej bardzo zadowolona, lekka, ciepła, ma kaptur i zapina się pod samą brodę
U mnie się sprawdza pranie z piłeczkami zielonymi, one wtedy tak równomiernie rozbijają puch. Pierwszy raz jak wrzucałam kurtkę to się mega bałam, ale udało się :D
-
- Koczkodan
A ma ktoś puchowa z gęsim puchem z North Face? Jak ona? Albo z Fluff?
Moze bede nudna, ale polecam The North Face. Chyba nie mialam cieplejszej kurtki nigdy w zyciu, a jestem cieplolubna, wiec pod kazda inna kurtke musialam zalozyc cos cieplego - bluze, sweter. Tutaj mi wystarczy jakas nawet cienka bluzka z dlugim rekawem. Pralam w pralce nie raz, z pilkami, bez pilek, nadal wyglada jak nowa.
-
- Koczkodan
Którą masz?Xkiin pisze: ↑czw paź 10, 2024 11:44 am Moze bede nudna, ale polecam The North Face. Chyba nie mialam cieplejszej kurtki nigdy w zyciu, a jestem cieplolubna, wiec pod kazda inna kurtke musialam zalozyc cos cieplego - bluze, sweter. Tutaj mi wystarczy jakas nawet cienka bluzka z dlugim rekawem. Pralam w pralce nie raz, z pilkami, bez pilek, nadal wyglada jak nowa.
Mam Nuptse dwa modele, ten krotszy i dluzszy. Ten krotszy nie bedzie dla kazdego, bo ja nie jestem jakos wysoka (165cm) i mam rozmiar S i jest serio krotka Babcia sie zlapala za glowe w obawie o moje nerki :D Ale ten dluzszy model - z tymi 3 jakby pasami puchu jest super.
-
- Koczkodan
Oj tak, ja też zdecydowanie optuję za dłuższą, bom też zmarźluch. To Twoja długa Nuptse nie taka łatwa w zakupie już! Krótka, owszem, długa mniej. Jest model Triple C, ale ona ma 600 cuinów, a Twoja Nuptse ma chyba 700 cuinów, więc lepiej Dziękuję za informację, będę polować!Xkiin pisze: ↑czw paź 10, 2024 1:38 pm Mam Nuptse dwa modele, ten krotszy i dluzszy. Ten krotszy nie bedzie dla kazdego, bo ja nie jestem jakos wysoka (165cm) i mam rozmiar S i jest serio krotka Babcia sie zlapala za glowe w obawie o moje nerki :D Ale ten dluzszy model - z tymi 3 jakby pasami puchu jest super.
Z tą dostępnością to tak jak mówisz, jest ciężko. Jak ja kupowałam tą krótką to też sprawdzałam codziennie na stronie polskiej i niemieckiej i nie było wcale tak łatwo :D też może dlatego, że kupowałam tak jak teraz przed sezonem, a wtedy wiadomo największy popyt.barbararoszponka pisze: ↑czw paź 10, 2024 10:36 pm Oj tak, ja też zdecydowanie optuję za dłuższą, bom też zmarźluch. To Twoja długa Nuptse nie taka łatwa w zakupie już! Krótka, owszem, długa mniej. Jest model Triple C, ale ona ma 600 cuinów, a Twoja Nuptse ma chyba 700 cuinów, więc lepiej Dziękuję za informację, będę polować!
Życzę miłego noszenia i dużo ciepełka :D
-
- Koczkodan
Dzięki teraz mnie jeszcze skusiłam na buty Nuptse, ale nie wiem czy one też takie fajne!
-
- Skarpeta Rakieta
Dla mnie w kategorii ciepłosci wygrywa zdecydowanie North Face. Mam też długi puchowy płaszcz Tommy Hilfiger i też jest super ciepły
Ogólnie polecam zobaczyć strony sklepów turystycznych typu 8a i po prostu przejrzeć kurki puchowe, z tych które się podobają wybrać tę, która będzie miała najwięcej cuin i tyle. Nigdy nie patrzyłam na markę, mam już trzecią puchówkę, każda z innej marki i każda jest równie ciepła, lekka i przyjemna.
Jeśli chodzi o cuin to zawsze patrzę od 650 w górę.
-
- Koczkodan
A masz jakąś powyżej 750 cuin? Jeśli tak, to kto takie szyje? I czy widzisz różnicę między 600 cuin a 750 cuin? :D Tam jeszcze, z tego co wiem, gęstość ma znaczenie, ale to już chyba za dużo parametrów do kontroli :Dowbt pisze: ↑pt paź 18, 2024 10:45 am Ogólnie polecam zobaczyć strony sklepów turystycznych typu 8a i po prostu przejrzeć kurki puchowe, z tych które się podobają wybrać tę, która będzie miała najwięcej cuin i tyle. Nigdy nie patrzyłam na markę, mam już trzecią puchówkę, każda z innej marki i każda jest równie ciepła, lekka i przyjemna.