podcasty kryminalne

Moderator: verysweetcherry

BackToBlack19
RoyalBaby

Re: podcasty kryminalne

Post autor: BackToBlack19 »

Ja na przekór - najlepiej mi się słucha Agi Rojek między innymi przez jej wadę wymowy. Ona ma taki “soothing” głos (nie wiem jak to lepiej określić po polsku, ale jest w nim coś takiego spokojnego i kojącego). Kiedyś słuchałam dużo anglojęzycznego podcastu Criminal (też true crime, ale nie tylko zbrodnie ale bardzo szeroka tematyka ogólnie różnorakich przestępstw) - i tam narratorka miała bardzo podobny sposób mówienia i wadę wymowy i w jakiś sposób mnie to bardzo uspokajało - zwłaszcza przy takich ciężkich tematach zbrodni.

Prawdziwe zbrodnie (Dwie Karoliny) to wolę słuchać jako podcast lifestylowy o ich polecajkach, paradoksalnie ta część wstępna jest dla mnie czasem ciekawsza niż same opisy zbrodni xD

Karolina Anna u mnie tylko na przyspieszeniu i to tylko od czasu do czasu, jak nie mam czego słuchać - dla mnie za dużo ogólników, a czasem znając jakieś sprawy wychwytywałam błędy albo źle przedstawione informacje.
Madziamadziurek
PsychoFanka

Post autor: Madziamadziurek »

Też uwielbiam Agę Rojek - mój nr 1
Mimcia
MiamiBicz

Post autor: Mimcia »

Jezeli chcecie posluchac rewelacyjnie opowiedzianej historii Wade Wilsona i koncowej oceny jego psyche, to Skok w Mrok polecam. Sa niesamowici, rozwijaja sie w super kierunku. Poza tym, co dla mnie wazne, nie opowiadaja tego monotonnie (niestety, ale przy niektorych podkastach zasypiam), tam jest zycie, humor i bardzo dobre przygotowanie materialow
korima
Ciastko

Post autor: korima »

Znam większość podcastów, ale ostatnio wpadłem na Oblicze zbrodni. Trochę mało znany.
To chyba najlepszy podcast kryminalny jaki słyszalem. Głos, muza, narracja jest naprawdę świetna.
Jak ktoś jeszcze nie zna, to gorąco polecam.
Mimcia
MiamiBicz

Polecam na YouTube kanal
Monia, kanal, ktorego nikt nie oglada.
Ona nie opowiada kryminalnych historii, tylko omawia. Naprawde, bardzo ciekawie i mozna dowiedziec sie wueke smaczkow
Platini_blabla
Collagen z chlorellą

Post autor: Platini_blabla »

Mimcia pisze: śr wrz 25, 2024 7:00 pm Polecam na YouTube kanal
Monia, kanal, ktorego nikt nie oglada.
Ona nie opowiada kryminalnych historii, tylko omawia. Naprawde, bardzo ciekawie i mozna dowiedziec sie wueke smaczkow
Czekaj jak sie nazywa ?
crystalorchid
Channelka

Post autor: crystalorchid »

Platini_blabla pisze: śr wrz 25, 2024 7:12 pm Czekaj jak sie nazywa ?
Dosłownie "Monia - kanał, którego nikt nie oglada"
Platini_blabla
Collagen z chlorellą

crystalorchid pisze: śr wrz 25, 2024 7:13 pm Dosłownie "Monia - kanał, którego nikt nie oglada"
Super mam dzięki
malalejde
Mokra Włoszka

Post autor: malalejde »

A jest jakiś kanał, którego prowadząca nie ma wady wymowy i ma taki przyjemny ciepły głos? słucham głównie Justyny i nie porywają mnie takie monotonne podcasty jak herring czy szkic kryminalny. ni3 lubię też słuchać mężczyzn bo oni też się nie wczuwaja w te treści tylko odczytują jednym tonem głosu.
korima
Ciastko

Post autor: korima »

malalejde pisze: śr wrz 25, 2024 11:23 pm A jest jakiś kanał, którego prowadząca nie ma wady wymowy i ma taki przyjemny ciepły głos? słucham głównie Justyny i nie porywają mnie takie monotonne podcasty jak herring czy szkic kryminalny. ni3 lubię też słuchać mężczyzn bo oni też się nie wczuwaja w te treści tylko odczytują jednym tonem głosu.
Posłuchaj Oblicze zbrodni. Męski głos, ale świetny i z emocjami. Świetna dykcja, narracja i muza. Daj znać co myslisz
LosAnanas
HottStripper

Post autor: LosAnanas »

malalejde pisze: śr wrz 25, 2024 11:23 pm A jest jakiś kanał, którego prowadząca nie ma wady wymowy i ma taki przyjemny ciepły głos? słucham głównie Justyny i nie porywają mnie takie monotonne podcasty jak herring czy szkic kryminalny. ni3 lubię też słuchać mężczyzn bo oni też się nie wczuwaja w te treści tylko odczytują jednym tonem głosu.
Spróbuj np. Lucy Phere, Piekło jest tu, Krymitalia (tylko na YT), przeciętny podcast o nieprzeciętnej zbrodni, Szepthanki, Polskie zbrodnie, Kryminalne Historie
Mimcia
MiamiBicz

Juz tutaj polecalam, ale moge jeszczeraz:

Skok w Mrok
Corpus Delicti
Hulaj Dusza
przecietny podkast o (nie)przecietnej zbrodni
Podkasty Crime+Investigation Polsat ( Opowiem ci o zbrodni)
Z morderstwem im do twarzy
Morderstwa na polnocy
Kryminalna Skandynawia
malalejde
Mokra Włoszka

LosAnanas pisze: czw wrz 26, 2024 7:58 am Spróbuj np. Lucy Phere, Piekło jest tu, Krymitalia (tylko na YT), przeciętny podcast o nieprzeciętnej zbrodni, Szepthanki, Polskie zbrodnie, Kryminalne Historie
Znam te podcasty, Kryminalne historie bez werwy i nie ten głos. reszty słucham częściej lub rzadziej. Piekło jest tu obok nie aktywnego już Polska na faktach to mój najbardziej ulubiony
malalejde
Mokra Włoszka

Mimcia pisze: czw wrz 26, 2024 9:00 am Juz tutaj polecalam, ale moge jeszczeraz:

Skok w Mrok
Corpus Delicti
Hulaj Dusza
przecietny podkast o (nie)przecietnej zbrodni
Podkasty Crime+Investigation Polsat ( Opowiem ci o zbrodni)
Z morderstwem im do twarzy
Morderstwa na polnocy
Kryminalna Skandynawia
lubię jak autor szanuje ludzi o których opowiada a hulaj dusza zdecydowanie tego nie robi. z morderstwem im do twarzy miły głos i obiektywnie dobry podcast ale głos prowadzącej jak dziecka :/
iksde12345
Gacie z oceanu

Post autor: iksde12345 »

A co sądzimy tutaj o Kezuvlog?
Platini_blabla
Collagen z chlorellą

iksde12345 pisze: pt wrz 27, 2024 11:31 pm A co sądzimy tutaj o Kezuvlog?
Nie lubię. Taki super express wśród podcasterow.
Beng
Channelka

Post autor: Beng »

Aga Rojek to mój top uwielbiam jej słuchać.

A co do Skoku w Mrok to dla mnie Monika jest nie do przejścia. Ona ma chyba jakaś formę autyzm. Cały czas się śmieję, jakby te historię, które opowiada to były kabarety. Do tego na filmie o braciach M. Cały początek prosto to mikrofonu CHRUPIE I MLASZCZE Ogórki. No sorry..
elizza
Skarpeta Rakieta

Post autor: elizza »

Zaczęłam od Justyny, potem odkryłam Agę i Olgę.
Obecnie słucham Skoku w Mrok, Age, z doskoku Olgę i Justynę (jak już nic innnego nie ma).
Ale właśnie Monika i Stefan i Aga z Aneksu to topki w tym momencie.
Totalnie różne klimaty, ale to im pozostanę wierna tej jesieni heheh a potem zobaczymy
Lubiłam też bardzo Kryminalną Skandynawię, ale długo już nic nie wypuszcza. A szkoda
Popielnickam
RoyalBaby

Post autor: Popielnickam »

dla mnie nr 1 to "Piekło jest tu" na spotify. Klimat podobny do Krymilane Historie i też jest spokojny podklad muz. w tle
Platini_blabla
Collagen z chlorellą

Popielnickam pisze: sob paź 12, 2024 11:15 am dla mnie nr 1 to "Piekło jest tu" na spotify. Klimat podobny do Krymilane Historie i też jest spokojny podklad muz. w tle
W sumie popieram. Trochę mniej wnikliwy ale za to pojawia się bardzo często i omawia dużo spraw o których nigdy nie słyszałam
Mimcia
MiamiBicz

Mije nowe odkrycie to
Only Crime PL
facet dokladnie omawia ciekawe sprawy, ilustruje zdjeciami
cysiamalaogrodniczka
LouiBag

Post autor: cysiamalaogrodniczka »

Platini_blabla pisze: sob wrz 28, 2024 12:04 am Nie lubię. Taki super express wśród podcasterow.
Mam takie same odczucia. Przyznaję, że na początku go polubiłam, ciekawie opowiedział o sprawie Iwony Wieczorek i kilku innych sprawach. Ale im więcej subskrybcji pojawiło się na jego kanale tym bardziej jego narracja zaczęła działać mi na nerwy. Przemądrzały strasznie, taki typ koelsia ze szkoły, który wszystkie rozumy pozjadał. Już od jakiegoś czasu omijam jego podkasty.
:angel:
sysunia

Post autor: sysunia »

hej, nie będę tu ściemniał ze jest taki fajny podcast Alibi Podcast Kryminalny 👉 https://youtu.be/74cBy2-YUMs bo to mój :)
Dajcie znać co sadzicie i czy da się tego słuchać. Ogólnie pomysł na kanał jest taki żeby było konkretnie, bez ględzenia i przeciągania dlatego filmiki takie raczej miedzy 15 a 25 min.
cysiamalaogrodniczka
LouiBag

Post autor: cysiamalaogrodniczka »

sysunia pisze: śr paź 16, 2024 8:11 am hej, nie będę tu ściemniał ze jest taki fajny podcast Alibi Podcast Kryminalny 👉 https://youtu.be/74cBy2-YUMs bo to mój :)
Dajcie znać co sadzicie i czy da się tego słuchać. Ogólnie pomysł na kanał jest taki żeby było konkretnie, bez ględzenia i przeciągania dlatego filmiki takie raczej miedzy 15 a 25 min.
Nie lubie zagranicznych spraw, więc mało jestem obiektywna 😉 I dla mnie za krótkie. Lania wody też nie lubie, ale ta godzinka to takie optimum dla mnie. Tak czy siak powodzenia w tworzeniu 🙂
:angel:
sysunia

Post autor: sysunia »

Dzięki za komentarz. Popracuje nad dłuższymi filmikami.