PUW polski uniwersytet wirtualny

Motywacja, hobby, sposoby na spędzanie wolnego czasu, porady domowe, książki

Moderator: verysweetcherry

Galaretka99
ŚpioszkiKenzo

PUW polski uniwersytet wirtualny

Post autor: Galaretka99 »

Hej:-) czy ktoś z was studiuje lub studiował na tej uczelni? Jakieś opinie? :)
pumba56
Koczkodan

Post autor: pumba56 »

Galaretka99 pisze: sob paź 05, 2024 1:17 pm Hej:-) czy ktoś z was studiuje lub studiował na tej uczelni? Jakieś opinie? :)
Ja studiowałam i szczerze polecam. Właśnie jestem świeżo upieczonym magistrem, licencjat też robiłam u nich.

Taka forma studiów wymaga jednak bardzo dużo samodyscypliny, oraz umiejętności organizowania sobie czasu. Moim zdaniem pracy jest dużo więcej niż na "normalnych studiach", bo na pierwszym roku potrafiłam mieć do napisania nawet po 5 prac na 3 strony w tygodniu, a oprócz tego jakieś prezentacje/wpisy na forum na zaliczenie. Ale dzięki temu, że masz cały czas bezpośredni kontakt z materiałem (w sensie nie uczestniczysz biernie w wykładzie) to jesteś w stanie przyswoić więcej wiedzy. Czasami są przedmioty, że wykładowcy mają wszystko gdzieś i jest mniej rzeczy do roboty.

Zjazdy są 2/3 razy w semestrze + oprócz tego egzaminy. Zdarzyło mi się nie być na kilku zjazdach (oczywiście nie na egzaminach) i nie miałam z tego powodu większych problemów.

Dziekanat trochę nawala, ale to tak jak na prawie każdej uczelni.

Jest duży rozstrzał wiekowy wśród studentów + przyjeżdżają oni z całej Polski i ze świata (osoby które wyemigrowaly, a chcą skończyć polskie studia) więc można poznać naprawdę wiele ciekawych osób.

Jak masz jeszcze jakieś pytania to możesz śmiało pisać :)
tyhudakacy83
Ciastko

Post autor: tyhudakacy83 »

Czy studia tam są darmowe?