Walka z samotnością

Motywacja, hobby, sposoby na spędzanie wolnego czasu, porady domowe, książki

Moderator: verysweetcherry

Mvrtvz
Skarpeta Rakieta

Walka z samotnością

Post autor: Mvrtvz »

Hej, może podpowiecie albo same jesteście w takiej sytuacji.
Otóż teoretycznie wcale nie jestem samotna. Jestem w szczęśliwym związku, mam małe dziecko i koleżanki matki z którymi czasem spotykam się na spacer z dziećmi lub sale zabaw. W teorii wszystko super ale w praktyce czuje się mega samotna. Nie mam do kogo odezwać się w ciągu dnia, wyżalić, spotkać na kawę czy pogadać np o związku.
Jak sobie z tym radzić? Próbowałam szukać znajomości na lokalnych grupach poznawczych ale nici z tego i tracę już zapał…
Omadonno

Post autor: Omadonno »

Mvrtvz pisze: śr paź 02, 2024 12:39 pm Hej, może podpowiecie albo same jesteście w takiej sytuacji.
Otóż teoretycznie wcale nie jestem samotna. Jestem w szczęśliwym związku, mam małe dziecko i koleżanki matki z którymi czasem spotykam się na spacer z dziećmi lub sale zabaw. W teorii wszystko super ale w praktyce czuje się mega samotna. Nie mam do kogo odezwać się w ciągu dnia, wyżalić, spotkać na kawę czy pogadać np o związku.
Jak sobie z tym radzić? Próbowałam szukać znajomości na lokalnych grupach poznawczych ale nici z tego i tracę już zapał…
Wiesz co ja sobie poradziłam idąc na zorganizowane zajęcia sportowe- tam poznałam koleżanki i od 10 lat po ćwiczeniach chodzimy na kawkę :) Rozmawiamy o książkach, muzyce, podróżach - zasada jedna nigdy nie plotkujemy na nikogo. Chyba , że rozmawiamy o aferach związanych z social media, politykami :) Polecam!
Mvrtvz
Skarpeta Rakieta

Omadonno pisze: śr paź 02, 2024 1:54 pm Wiesz co ja sobie poradziłam idąc na zorganizowane zajęcia sportowe- tam poznałam koleżanki i od 10 lat po ćwiczeniach chodzimy na kawkę :) Rozmawiamy o książkach, muzyce, podróżach - zasada jedna nigdy nie plotkujemy na nikogo. Chyba , że rozmawiamy o aferach związanych z social media, politykami :) Polecam!
Może głupie pytanie ale: jak zagadałaś?
Chodziłam parę razy i jakoś tak głupio mi sama zagadywać bo nie wiem o czym 😅
Omadonno

Mvrtvz pisze: śr paź 02, 2024 2:16 pm Może głupie pytanie ale: jak zagadałaś?
Chodziłam parę razy i jakoś tak głupio mi sama zagadywać bo nie wiem o czym 😅
Wiesz co pochodziłam na różne grupy i wiesz czasem w ćwiczeniach w parze już poznawałam czy ta osoba chce nawiązać Kontakt czy nie :) Najpierw zagadywałam ale dziś nie mam siły albo ale bym się wyładowała bo mnie ktoś wkurzył i jak podłapała czasem się rozmowa to już poszło :) Jak chodziłam do studia treningowego to tam były same kobiety i w sumie z czasem już wszystkie znałam - i tak się spisałyśmy potem. Dużo dziewczyn było przejezdnych więc bardzo szybko dałyśmy sobie taką namiastkę koleżeństwa i wsparcia :)
Mvrtvz
Skarpeta Rakieta

Omadonno pisze: śr paź 02, 2024 2:19 pm Wiesz co pochodziłam na różne grupy i wiesz czasem w ćwiczeniach w parze już poznawałam czy ta osoba chce nawiązać Kontakt czy nie :) Najpierw zagadywałam ale dziś nie mam siły albo ale bym się wyładowała bo mnie ktoś wkurzył i jak podłapała czasem się rozmowa to już poszło :) Jak chodziłam do studia treningowego to tam były same kobiety i w sumie z czasem już wszystkie znałam - i tak się spisałyśmy potem. Dużo dziewczyn było przejezdnych więc bardzo szybko dałyśmy sobie taką namiastkę koleżeństwa i wsparcia :)
Brzmi super :)
A chodziłaś na zajęcia na siłowni typu zdrofit itp czy jakieś prywatne sale?
Omadonno

Mvrtvz pisze: śr paź 02, 2024 2:36 pm Brzmi super :)
Wiesz co to studio treningowe mieli zajęcia typu bodypump, funkcjonalny , wzmacniające zajęcia czasem rozciąganie też wybierałam u nich. Nie to nie była sieciówka taki mały klub- trenerka miała własne studio i grafik zajęć właśnie jakiś brzuch plus pośladki i różne grupy . Pochodziłam , popatrzyłam po parę zajęć co i gdzie mi pasuje . Przede wszystkim ludzie bo byly takie grupy , że nikt się za bardzo nie odzywał - skupieni na ćwiczeniach , a były takie gdzie więcej dziewczyny gadały i różne tematy wchodziły - a to jagodzianki bo sezon, a to któraś opowiadała co jej się przydarzyło :) Wiadomo też zależy od studia, trenera- ta trenerka nam dawała możliwość pogadania w przerwie między ćwiczeniami. Ale raz trafiłam u faceta to orka 👀 Co prawda w szatni za to się bratałyśmy jak nas sponiewierał na ćwiczeniach 😂👋
Omadonno

Mvrtvz pisze: śr paź 02, 2024 2:36 pm Brzmi super :)
Ale warto próbować bo póki znalazłam te swoje dziewczyny to trochę zwiedziłam. Warto pozwiedzać i poszukać gdzie prowadzący robi taką atmosferę że się czujesz dobrze bo często za tym są fajni ludzie :) Tak było u mnie. Nie poddawaj się tylko!
Mvrtvz
Skarpeta Rakieta

Omadonno pisze: śr paź 02, 2024 2:45 pm Ale warto próbować bo póki znalazłam te swoje dziewczyny to trochę zwiedziłam. Warto pozwiedzać i poszukać gdzie prowadzący robi taką atmosferę że się czujesz dobrze bo często za tym są fajni ludzie :) Tak było u mnie. Nie poddawaj się tylko!
Dziękuję bardzo, muszę w takim razie próbować do skutku 😅
Omadonno

Mvrtvz pisze: śr paź 02, 2024 2:59 pm Dziękuję bardzo, muszę w takim razie próbować do skutku 😅
Tak! :) Powodzenia i wiesz próbuj wielu dyscyplin- generalnie mam takie doświadczenia tam gdzie ludzie uprawiają sport- tam fajni ludzie chcący coś w życiu zmienić , o coś dbać :) I ciągną do dobrych nawyków ;) Bynajmniej my z dziewczynami się wspieramy aby starać się jeść zdrowo i nie odpuszczać treningów .
Mvrtvz
Skarpeta Rakieta

Omadonno pisze: śr paź 02, 2024 3:03 pm Tak! :) Powodzenia i wiesz próbuj wielu dyscyplin- generalnie mam takie doświadczenia tam gdzie ludzie uprawiają sport- tam fajni ludzie chcący coś w życiu zmienić , o coś dbać :) I ciągną do dobrych nawyków ;) Bynajmniej my z dziewczynami się wspieramy aby starać się jeść zdrowo i nie odpuszczać treningów .
Kurcze jak to super brzmi! ❣️
Dodałaś mi wiary, dziękuję :)
Omadonno

Mvrtvz pisze: śr paź 02, 2024 5:21 pm Kurcze jak to super brzmi! ❣️
Dodałaś mi wiary, dziękuję :)
Tak ja nigdzie tylu spoko ludzi nie poznałam :) Proszę i powodzenia