Start
Mój profil

Bulimia

Moderatorzy: KasandraCwir, verysweetcherry
jest.emszczesliwa
Szarlotta

Bulimia

Post autor: jest.emszczesliwa »

Hej, czy któraś z Was wygrała z bulimią?
Choruję 13 lat na anoreksję-bulimiczną. Jest tragicznie, przeszłam kilka terapii na przestrzeni tych lat
Awatar użytkownika
ZimnyKaloryfer
JaZapier***

Post autor: ZimnyKaloryfer »

Ja.
Wyrzygalam kiedys fragment przelyku, ktory rozdrapalam.
Zadna terapia nie pomogla mi jak to.
Kasikmartyna
PsychoFanka

Post autor: Kasikmartyna »

Polecam wilczoglodna na YouTube i mentoring :) da się z tego wyjść dziewczyny ♥️
jest.emszczesliwa
Szarlotta

Post autor: jest.emszczesliwa »

lubieogorkowa pisze: wt cze 25, 2024 11:45 am Ja.
Wyrzygalam kiedys fragment przelyku, ktory rozdrapalam.
Zadna terapia nie pomogla mi jak to.
polknelam dwa razy szczoteczke do zębów i nawet to nie pomoglo...................
gizmotrop
Siatkarka

Post autor: gizmotrop »

z tą szczoteczką to myślałam że jestem ewenementem ale widzę że jednak nie 🫣 też połknęłam i miałam operację
Omadonno

Post autor: Omadonno »

jest.emszczesliwa pisze: wt cze 18, 2024 1:11 pm Hej, czy któraś z Was wygrała z bulimią?
Choruję 13 lat na anoreksję-bulimiczną. Jest tragicznie, przeszłam kilka terapii na przestrzeni tych lat
Moja koleżanka wygrała korzystając z usług psychodietetyczki. Trzymaj się!
Nikitaviola
RoyalBaby

Post autor: Nikitaviola »

Bulimia często koreluje w wysokim perfekcjonizmem( na to będzie dobra terapia) oraz impulsywnością ( to cecha temperamentu, wiec wskazany psychiatra i leki np antydepresanty) do tego konsultacje dietetyka. Można wygrać z napadami, ale to proces
gabu787
Ciastko

Post autor: gabu787 »

Z anoreksji wpadłam w bulimie i bujałam się z nią latami, rzygając dzień w dzień. Co pomogło? Przestać się ze sobą pieścić i ponieść konsekwencje swoich działań. Choćby skały srały, nie rzygać. Nawet jak zjesz za dużo, stracisz kontrole, nie rzygać. Już sama świadomość, że nie masz jak tego naprawić będzie cie hamować, żeby nie płynąć dalej. Jak przestaniesz wymiotować, zaczniesz szybciej odczuwać sytość, twarz będzie wyglądać lepiej. Zrób tabele motywacyjne, za każde 3 dni bez wymiotów nagroda w postaci wyjścia do kina, kupienia sobie czegoś na vinted itp... I przedewszystkim jeść i to dużo. Żadnych deficytów, duże, syte posiłki. Teraz sie nie skupiamy na odchudzaniu, priorytet to przestać wymiotować i to trzeba najpierw ogarnąć.
tupalskasara
PsychoFanka

Post autor: tupalskasara »

Miałam anoreksję a potem bulimie jako nastolatka. Trwało to ze dwa lata. Udało mi się samej ogarnąć wyjście z tego, mimo iż moi najbliżsi nie zrobili nic oprócz wypierania. Mam 37 lat i teoretycznie jestem zdrowa ale psychika tak sobie. Nadal uważam że za wszystkimi moimi niepowodzeniami stoi mój wygląd.