Fałszywe firmy sprzedające buble z TEMU
Moderator: verysweetcherry
Fałszywe firmy sprzedające buble z TEMU
Hej laski.
Dzisiaj wyskoczyła mi na instagramie reklama żelowego pudru. Firma wyglądała na "legitną", ale weszłam sobie na ich www. No i przejrzałam sobie stronkę, dwa produkty - puder i maska do twarzy. Strona a'la luksusowa, ale weszłam w regulamin i nie ma nawet danych żadnych, kto prowadzi sklep itd., danych adresowych sklepu - nic. Jest tylko nazwa. Reklamacje składać mailem, nie ma adresu wysyłki;) No to zwróciło moją uwagę.
Wpisałam w google ten puder i się okazało, że jest to produkt z chińskiego TEMU!! Kosztuje u chińczyków 20 zł, a ta pseudofirma sprzedaje za 60. Nie będę dawać linków, więc wpiszcie w google lavender matte powder.
A firma z instagrama to biogen_lab_ - strona internetowa biogenlab.pl !!! I UWAGA SKOMENTOWAŁAM IM ZDJECIE I OD RAZU MNIE ZABLOKOWALI! Teraz mam pytanie, czy takie rzeczy można zgłaszać?? Do rzecznika praw konsumenta czy gdzieś?? Oszukują ludzi, którzy się nabierają na chińskie rzeczy!
Dzisiaj wyskoczyła mi na instagramie reklama żelowego pudru. Firma wyglądała na "legitną", ale weszłam sobie na ich www. No i przejrzałam sobie stronkę, dwa produkty - puder i maska do twarzy. Strona a'la luksusowa, ale weszłam w regulamin i nie ma nawet danych żadnych, kto prowadzi sklep itd., danych adresowych sklepu - nic. Jest tylko nazwa. Reklamacje składać mailem, nie ma adresu wysyłki;) No to zwróciło moją uwagę.
Wpisałam w google ten puder i się okazało, że jest to produkt z chińskiego TEMU!! Kosztuje u chińczyków 20 zł, a ta pseudofirma sprzedaje za 60. Nie będę dawać linków, więc wpiszcie w google lavender matte powder.
A firma z instagrama to biogen_lab_ - strona internetowa biogenlab.pl !!! I UWAGA SKOMENTOWAŁAM IM ZDJECIE I OD RAZU MNIE ZABLOKOWALI! Teraz mam pytanie, czy takie rzeczy można zgłaszać?? Do rzecznika praw konsumenta czy gdzieś?? Oszukują ludzi, którzy się nabierają na chińskie rzeczy!
-
- Siatkarka
Pełno jest teraz takich sklepów i to juz nawet nie polacy je prowadzą tylko chinczycy na naszym terenie
oj tak. i doslownie wysyp sklepów typu "jesteśmy rodzinną firmą ale moje dzieci wymagaja rodziców, więc wyprzedajemy sklep - i tu do wyboru: z moherowymi skarpetami, z ręcznie robioną bizuteria, z moherowymi golfam, fajnymi dresowymi sukienkamii itd Kiedys mieli karkolomne adresy stron internetowych - od razu zaswiecala się lampka. teraz wygladają legitnie,
blade pisze: ↑pn sie 12, 2024 12:35 pm Hej laski.
O ciekawe! Instagram mnie bombarduje ostatnio reklamami od nich. Przyznam, że rozważałam maseczkę. Znasz jakieś inne, najlepiej polskie, firmy produkujące takie maseczki? Słyszałam silmo, ale może jest coś jeszcze.
No tylko właśnie tu tkwi całe clue problemu. Ja mam teraz ogromne obawy zamawiać cokolwiek z nieznanych marek, z allegro czy amazona bo obawiam się, że dostanę toksyczny shit z temu albo shein…
Rozumiem cie, to samo jest z butikami z ciuchami. Kiedyś je lubiłam, bo tam była np. za 80 zł piękna sukienka produkowana we Włoszech czy w Turcji, normalnie bawełniana, dobrej jakości. Dziś wszędzie chińczyk najgorszych lotów, w dotyku materiał jak folia aluminiowa nie wiadomo czy to nie jest toksyczne w kontakcie ze spocona skora