Od lat mam problem z paznokciami, raz się rozdwajają i kruszą, raz super rosną i nie mam żadnych problemów. Przez pół roku brałam skrzyp, bo myślałam, że może poprzez suplementy poprawię stan paznokci, ale wydaję mi się, że był to zbyt krótki czas przyjmowania go.
Jakie znacie kosmetyki bądź domowe sposoby warte uwagi na „podleczenie” pazurów?
Znacie może sposoby/kosmetyki warte uwagi na wzmocnienie rozdwajających się paznokci?
Moderator: verysweetcherry
Polecam manicure japoński.
Ponad rok temu pożegnałam się z paznokciami hybrydowymi. Wówczas moje paznokcie były jak wiór papieru. Zaczęłam robić manicure japoński - początkowo u manikiurzystki.. paznokcie nie robiły efektu wow, po prostu były błyszczące i zadbane.
Po regularnym robieniu manicure japońskiego paznokcie są twarde, nie łamią się, jestem w stanie je zapuścić. Dodatkowo smaruję paznokcie i skórki olejkami.
Ponad rok temu pożegnałam się z paznokciami hybrydowymi. Wówczas moje paznokcie były jak wiór papieru. Zaczęłam robić manicure japoński - początkowo u manikiurzystki.. paznokcie nie robiły efektu wow, po prostu były błyszczące i zadbane.
Po regularnym robieniu manicure japońskiego paznokcie są twarde, nie łamią się, jestem w stanie je zapuścić. Dodatkowo smaruję paznokcie i skórki olejkami.
Branie dobrego oleju z wiesiołka (np. aliness)mariwaifu pisze: ↑wt lip 23, 2024 10:25 am Od lat mam problem z paznokciami, raz się rozdwajają i kruszą, raz super rosną i nie mam żadnych problemów. Przez pół roku brałam skrzyp, bo myślałam, że może poprzez suplementy poprawię stan paznokci, ale wydaję mi się, że był to zbyt krótki czas przyjmowania go.
Jakie znacie kosmetyki bądź domowe sposoby warte uwagi na „podleczenie” pazurów?
Podobieństwo do prawdziwych osób i wydarzeń jest przypadkowe :twisted:
-
- Koczkodan
Olej z wiesiołka, palma sabałowa. Oba brałam na wzmocnienie włosów, średnio pomogło, za to paznokcie mam teraz twarde jak hybryda.
-
- RoyalBaby
Ja mogę polecić Herome Extra Strong.
Pierwszego dnia nanieść jedną warstwę utwardzacza, drugiego drugą. Trzeciego dnia zmyć dotychczasowe warstwy nałożyć znów 1 warstwę. Ten proces powtarzać podczas 14 dni kuracji.
Przy stosowaniu tej odżywki potrafią "boleć" paznokcie.
Pierwszego dnia nanieść jedną warstwę utwardzacza, drugiego drugą. Trzeciego dnia zmyć dotychczasowe warstwy nałożyć znów 1 warstwę. Ten proces powtarzać podczas 14 dni kuracji.
Przy stosowaniu tej odżywki potrafią "boleć" paznokcie.
- maly.ludek
- BlondDoczep
Ja od siebie polecam olejki z Semilaca. Nie wierzyłam, że to coś daje, ale uratowałam paznokcie i skórki.
Ja tu tylko czytam
- maly.ludek
- BlondDoczep
Serum do paznokci z Regenerum (różowe) tez jest daje rade.
Ja tu tylko czytam