Studia
Moderator: verysweetcherry
Studia
Hejka, w sumie to tworzę ten wątek bo mama narobiła mi mętlik w głowie xDD czy można robić notatki na studiach podczas zajęć?
Przed maturą kupiłam tableta już z myślą o studiach a teraz sie waham bo to w sumie małe miasto i nie wiem czy tutaj pozwalają na coś takiego
Poza tym możecie się podzielić tipami dla świeżej studentki
Przed maturą kupiłam tableta już z myślą o studiach a teraz sie waham bo to w sumie małe miasto i nie wiem czy tutaj pozwalają na coś takiego
Poza tym możecie się podzielić tipami dla świeżej studentki
-
- PsychoFanka
Oczywiście, że można Po to idziesz na zajęcia, żeby się czegoś nauczyć. U nas, z tą różnicą, że mówię o UW, to był standard, że ktoś wyciąga laptopa, tablet, czy tam zeszyt. Jest 21 wiek i spisujesz notatki w najwygodniejszy dla ciebie sposób. Jeśli masz obawy, dla pewności możesz zapytać wykładowcy przed zajęciami, czy będzie miał coś przeciwko.
-
- RoyalBaby
Można, a nawet trzeba. Notes, tablet, laptop - co Ci bardziej pasuje
Teraz to laptop czy tablet to bardziej powszechny jak notes....
Tablet/laptop/notes- baaardzo mi się przydały podczas studiów. Czasami bywały takie zajęcia, że prowadzący przerzucał slajdy z prędkością światła, nie można było robić zdjęć i nie chcieli powtórzyć tego o czym przed chwilą mówili. W takim przypadku nie ma szans na estetyczne i spójne notatki. Co prawda studia skończyłam parę lat temu, ale teraz pewnie jest jeszcze większa tolerancja na laptopy i tablety na wykładach i ćwiczeniach.
Ja kończyłam 1,5 roku temu na państwowej uczelni - normalnie ludzie mają laptopy, tablety itp.....alicja2 pisze: ↑pt wrz 27, 2024 3:19 pm Tablet/laptop/notes- baaardzo mi się przydały podczas studiów. Czasami bywały takie zajęcia, że prowadzący przerzucał slajdy z prędkością światła, nie można było robić zdjęć i nie chcieli powtórzyć tego o czym przed chwilą mówili. W takim przypadku nie ma szans na estetyczne i spójne notatki. Co prawda studia skończyłam parę lat temu, ale teraz pewnie jest jeszcze większa tolerancja na laptopy i tablety na wykładach i ćwiczeniach.
-
- PrinTu
pewnie dlatego że 15 lat temu tabletów jeszcze nie było w polsce. teraz właśnie bardziej zaskakujące jest branie zeszytów na uczelnie niż laptopa