Najlepsze rajstopy - gdzie kupujecie?

Inspiracje modowe, promocje, błędy cenowe, Wasze ulubione style

Moderator: verysweetcherry

Kasia389
RoyalBaby

Najlepsze rajstopy - gdzie kupujecie?

Post autor: Kasia389 »

Jak w tytule
dariyka
ŚpioszkiKenzo

Post autor: dariyka »

Jedyne jakie mogę polecić to rajstopy firmy "Legs" - push-up 40 den. (Dostępne w sklepach esotiq) Mają wbudowane takie jakby spodenki i potrafiłam je nosić wieeeele razy zanim cokolwiek się z nimi stało. No ale niestety grubość tylko 40 DEN. Próbowałam ostatnio Gabriele bo gdzieś czytałam polecenia ale niestety - ubrałam tylko jeden raz. Też chętnie się dowiem gdzie można dostać coś fajnego bo wydawać 30+ zł żeby założyć jeden raz to średni biznes.. a żeby miały "część majtkową" to już w ogóle rzadkość.
Kasia389
RoyalBaby

Dzięki za odpowiedź. Ostatnio straciłam cierpliwość gdy wydałam 60 zł na dwie pary rajstop w gatcie, które zaciągnęły się już przy zakładaniu. Żebym miała jakiś zadzior przy paznokciach to rozumiem, ale nic takiego nie miało miejsca :/ mam właśnie jedne z gatty, ciążowe co prawda, 40 den, i one są nie do zdarcia, ale chodzi mi o cienkie, 15 albo nawet 8 den, żeby nie wyrzucać po jednym razie. Mam nadzieję że ktoś poratuje 😁
Lola92
Koczkodan

Post autor: Lola92 »

Kasia389 pisze: śr kwie 10, 2024 6:26 am Dzięki za odpowiedź. Ostatnio straciłam cierpliwość gdy wydałam 60 zł na dwie pary rajstop w gatcie, które zaciągnęły się już przy zakładaniu. Żebym miała jakiś zadzior przy paznokciach to rozumiem, ale nic takiego nie miało miejsca :/ mam właśnie jedne z gatty, ciążowe co prawda, 40 den, i one są nie do zdarcia, ale chodzi mi o cienkie, 15 albo nawet 8 den, żeby nie wyrzucać po jednym razie. Mam nadzieję że ktoś poratuje 😁
też poszukuję!

póki co posiłkuję się rajstopami z lidla - są niezłe, nie świecą się i kosztują 6 zł. Dziś je mam na sobie trzeci raz więc mega wynik.
Kupiłam z polecenia shinysyl i tu mnie jakoś zaskoczyła
Kasia389
RoyalBaby

O kurcze nie spodziewała bym się tego po Lidlu! Muszę wypróbować :angel:
Awatar użytkownika
KasandraCwir
RealDiamond

Post autor: KasandraCwir »

Jako rajstopiara od siebie mogę polecić:
- rajstopy z H&m - tam najczęściej kupuję zwykłe 20 den w dwupaku, są spoko i cena też przystępna
- rajstopy z Fiore i Gabrielli - tam kupuję zwykłe i wzorzyste, jest spory wybór, są dosyć trwałe, te z Fiore bardziej
Generalnie u mnie rajstopy wystarczają na długo, czasem coś mi się zaciągnie jak mam zadarte paznokcie albo za bardzo naciągnę itp., dlatego staram się je zakładać na spokojnie, cierpliwie
Kasia389
RoyalBaby

Dziękuję Ci dobry człowieku <3 <3
Kokardeczka
KlasaBiznes

Post autor: Kokardeczka »

Polecam Marilyn Lux Line Make-up 10 (ja mam visione) przezyly juz impreze rodzinna w szpilkach, swieta wielkanocne, 3 dni zwiedzania Nowego Jorku (zapakowalam tylko jedne rajstopy i musialam je prac codziennie) i nie ma na nich ani jednego zaciagniecia. Jedyne, co sie z nimi stalo, to minimalnie wytarlo sie miejsce, w ktorym moj paznokiec obciera material. Ale poza tym, to nic! Nosze XS / S i mam 169cm wzrostu i mam rajstopy w rozmiarze M / L.
Bbbb44
RóżowePolo

Post autor: Bbbb44 »

Calzedonia, nawet cienkie rajstopy piorę (w woreczkach najlepiej) i nic się z nimi nie dzieje, więc uważam, że warte swojej ceny. Plus niektóre mam już 3 rok (grubsze) i nadal fason ten sam po pralce i suszarce nie zmieniły rozmiaru. Kupuje m/l albo samo m bo dobrze się ciągną. Mam rozmiar ibran m albo l zależy gdzie kupuje i 167, i pasuje idealnie :-))
Lopez89
Srebrna Kropeczka

Post autor: Lopez89 »

A polecicie coś w Gdyni? Ale nie sieciówka?
olgamole
SushiRoll

Post autor: olgamole »

Lola92 pisze: śr kwie 10, 2024 3:00 pm
Kasia389 pisze: śr kwie 10, 2024 6:26 am Dzięki za odpowiedź. Ostatnio straciłam cierpliwość gdy wydałam 60 zł na dwie pary rajstop w gatcie, które zaciągnęły się już przy zakładaniu. Żebym miała jakiś zadzior przy paznokciach to rozumiem, ale nic takiego nie miało miejsca :/ mam właśnie jedne z gatty, ciążowe co prawda, 40 den, i one są nie do zdarcia, ale chodzi mi o cienkie, 15 albo nawet 8 den, żeby nie wyrzucać po jednym razie. Mam nadzieję że ktoś poratuje 😁
też poszukuję!

póki co posiłkuję się rajstopami z lidla - są niezłe, nie świecą się i kosztują 6 zł. Dziś je mam na sobie trzeci raz więc mega wynik.

To są jakieś konkretne rajstopy z lidla? Czy tylko są jedne do wyboru? :D Pytam bo dzisiaj się wybieram żeby je kupić i obawiam się, że kupię jakieś świecące koszmarki 😂
Lola92
Koczkodan

Post autor: Lola92 »

olgamole pisze: wt maja 07, 2024 1:20 pm
Lola92 pisze: śr kwie 10, 2024 3:00 pm
też poszukuję!

To są jakieś konkretne rajstopy z lidla? Czy tylko są jedne do wyboru? :D Pytam bo dzisiaj się wybieram żeby je kupić i obawiam się, że kupię jakieś świecące koszmarki 😂
jedne :)
moominemily
Tritonotti

Post autor: moominemily »

Ja odkąd zaczęłam kupować rajstopy z firmy Snag to już nie jestem w stanie ubrać żadnych innych. Drogie, ale super jakość i wygoda taka, że nie czuć, że w ogole masz coś na sobie.
oliixii
Currently: planning drama

Post autor: oliixii »

Najlepsze jakie mam to Wolford ale niestety są drogie...
olgamole
SushiRoll

Post autor: olgamole »

Dziewczyny a jakieś rajstopy 10/15 den, czarne albo ciemnobrązowe ale najważniejsze żeby miały matowe ewentualnie satynowe wykończenie. Niestety dużo rajstop jest świecąca, przez co wygląda tanio.
Hops_Hops
Mokra Włoszka

Post autor: Hops_Hops »

Bbbb44 pisze: wt kwie 16, 2024 10:08 pm Calzedonia, nawet cienkie rajstopy piorę (w woreczkach najlepiej) i nic się z nimi nie dzieje, więc uważam, że warte swojej ceny. Plus niektóre mam już 3 rok (grubsze) i nadal fason ten sam po pralce i suszarce nie zmieniły rozmiaru. Kupuje m/l albo samo m bo dobrze się ciągną. Mam rozmiar ibran m albo l zależy gdzie kupuje i 167, i pasuje idealnie :-))
Też lubię Calzedonię, grubsze rajtki to w ogóle bajka, bo mi się nie zaciągają, ale nawet te bardzo cienkie zawsze "żyły" dłużej niż inne. I zakładam w rękawiczkach, bo ja mam wiecznie jakieś pozadzierane skórki przy paznokciach
Piiiniaa
Mokra Włoszka

Post autor: Piiiniaa »

Dla mnie chyba też Calzedonia.

Ja to raczej jestem jakoś niepełnosprytna, jeśli chodzi o zakładanie rajstop, zawsze zaciągnę :(((( XD
Wuwunia
MiamiBicz

Post autor: Wuwunia »

Scholl uciskowe. Całkiem sporo wytrzymały. Raz kupiłam ciążowe legginsy Adriana i też sporo czasu wytrzymały.
tasty042024
Gacie z oceanu

Post autor: tasty042024 »

A uzywacie rajstop uciskowych? Macie cos do polecenia oprocz tych wyzej z Scholla? :)
PEONIA
Currently:Greece

Post autor: PEONIA »

Ja polecę Waldorf i Falke ale to niestety, droga impreza.
Wracamy do prl bo rajstopy to się zrobiło dobro luksusowe niemalże - wydajesz 30-40 złotych i to jest na raz. Niestety, te tańsze rajstopy świecą się i dają efekt "parówki w folii", nie próbowałam tych z Lidla ale po zachęcie się przejdę i zobaczę. Mam też wrażenie, że lepszy jest nylon albo sam poliamid bo mam wrażenie. ze te cudne lycry nie dość, ze się świecą jak psu jajca to jeszcze są mniej trwałe.....jakieś 10 lat temu w kioskach były takie najtańsze rajstopy z poliamidu, takie w kartonikach i one były najlepsze - tanie i matowe ale już nie widziałam latami.....
Uważajcie też na jakieś outlety czy wyprzedaże bo mam wrażenie, ze te współczesne rajstopy im dłużej leżą w opakowaniu tym łatwiej oczka lecą, nie dotyczy to rajstop z lumpa. polecam się wybrać na polowanie i poszukać zamkniętych rajstop i pończoch z lat 90 - serio z mojego doświadczenia najlepsze rajstopy - matowe albo o takim "drogim" połysku , trwałe i tanie.