Polecacie torebki Polene Paris? Szukam kogoś kto ma Cyme (duża wersje) i wypowie się czy warto dodatkowo czy można do niej dokupić sensowne przegródki?
Kobitki z mniejszymi wersjami są również proszone o opinie
Polene
Moderator: verysweetcherry
-
- SushiRoll
ja mam małą Cyme pod ponad roku. nosi się świetnie, nic się nie dzieje ze skóra, wygląda tak samo dobrze jak w dniu zakupu. rozmiarowo też mi odpowiada, ale ja pracuję w 100% z domu i nie noszę w torebce zbyt wielu rzeczy. sprawdziła mi się też na wyjazdach jako mniejszy bagaż do samolotu. ogólnie bardzo polecam, tylko niestety jest ich coraz więcej na ulicy (jeśli komuś to przeszkadza), tak jak torebek Chylak kiedyś
Mam, jest ok, ale na tym etapie bym już nie kupiła. Niestety takie torebki mają swoją żywotność i mam wrażenie, że żywotność tych klasycznych modeli Polene się powoli kończy, co druga laska na ulicy je ma. To tak jak z Chylak, kiedyś co druga z półksieżycem albo klasycznym prostokątem, teraz? Nikt tego już nosić nie chce, każdy celuje w nowsze modele, Polene jest też tak wyeksploatowane w social mediach, że ja na swoją torebkę już patrzeć nie mogę.
-
- SushiRoll
oo, zgadzam się w 100%! tak jak kiedyś miałam przesyt Chylaków (swoją drogą zauważyłam mniejszy hype na te torebki, zwłaszcza z nowych kolekcji), tak teraz podobnie mam z Polene. swoją kupiłam ponad dwa lata temu, kiedy marka była już znana, ale nie aż tak. dzisiaj wystarczy, że wyjdę na chwilę do centrum miasta i widzę masę dziewczyn z identyczną torebką. plus jest taki, że łatwo będzie ją sprzedać póki jest taki hypeCoraline pisze: ↑sob sie 31, 2024 2:18 pm Mam, jest ok, ale na tym etapie bym już nie kupiła. Niestety takie torebki mają swoją żywotność i mam wrażenie, że żywotność tych klasycznych modeli Polene się powoli kończy, co druga laska na ulicy je ma. To tak jak z Chylak, kiedyś co druga z półksieżycem albo klasycznym prostokątem, teraz? Nikt tego już nosić nie chce, każdy celuje w nowsze modele, Polene jest też tak wyeksploatowane w social mediach, że ja na swoją torebkę już patrzeć nie mogę.
-
- Gacie z oceanu
Mam Polene od roku, właśnie shopper Cyme i mam wyżej wspomnianego Chylaka trzy lata xd
Ogólnie polecam, ta torba przeżyła dużo podróży i dźwiganie dwóch laptopów na raz, była wielokrotnie torbiszczem na zakupy i bagażem podręcznym. Jakość jest naprawdę super, uważam, że w stosunku do ceny jak najbardziej jest to odpowiednie.
Będę kupować teraz shopper Chylak bo potrzebuję również czegoś sztywniejszego, ale jak najbardziej polecam Ci Polene. Ja u siebie nie widziałam ich aż tyle, aczkolwiek nie zwracam uwagi na to, czy to marka popularna, czy nie. W przyszłości planuję jeszcze zakup Neuf z tej samej marki, w kolorze bordowym - jest piękna!
Ogólnie polecam, ta torba przeżyła dużo podróży i dźwiganie dwóch laptopów na raz, była wielokrotnie torbiszczem na zakupy i bagażem podręcznym. Jakość jest naprawdę super, uważam, że w stosunku do ceny jak najbardziej jest to odpowiednie.
Będę kupować teraz shopper Chylak bo potrzebuję również czegoś sztywniejszego, ale jak najbardziej polecam Ci Polene. Ja u siebie nie widziałam ich aż tyle, aczkolwiek nie zwracam uwagi na to, czy to marka popularna, czy nie. W przyszłości planuję jeszcze zakup Neuf z tej samej marki, w kolorze bordowym - jest piękna!