Przydatne gadżety kuchenne

Motywacja, hobby, sposoby na spędzanie wolnego czasu, porady domowe, książki

Moderator: verysweetcherry

Jonno
Gacie z oceanu

Przydatne gadżety kuchenne

Post autor: Jonno »

Witam,macie moze do polecenia jakies przydatne gadzety do kuchni ulatwiajace zycia i sprzatanie?
sedlera
RoyalBaby

Post autor: sedlera »

Z takich "grubszych" rzeczy, to z pewnością mogę polecić myjkę do podłóg Karcher FC7-zdecydowanie wygodniejsza opcja niż zwykły mop z wiadrem. Coś kapnie przy gotowaniu-chwytam myjkę, raz dwa i po problemie 🙂 Z drobiazgów, to chociażby najzwyklejsza obieraczka do warzyw-zdecydowanie bardziej komfortowa sprawa niż klasyczny nożyk (jak dla mnie). Do tego dodam od siebie jeszcze chusteczki do mebli Mr Magic (z Biedronki)-usuwają nawet plamy ze ściany oraz Thermomix-robię w nim różne napoje, zupy, główne dania, przekąski czy desery 🙂
Bardzo fajną opcją jest też taki blender bezprzewodowy:
https://ezakupowo.pl/Blendery-bezprzewodowe-c3385
Można zabrać ze sobą w dowolne miejsce i zrobić sobie coś do picia z owoców i warzyw :)
Wuwunia
Szarlotta

Post autor: Wuwunia »

Kiedyś u mnie była rumba, ale się popsuła - fajna sprawa. Absolutnie konieczny - blender.
Kiedyś kupiłam koleżance ścierak do sera na korbkę - wygodniejszy, niż zwykła tarka, bez rozsypywania i ryzyka skaleczenia, ścierał ser do końca.
aniella
RóżowePolo

Post autor: aniella »

Nie wiem czy to można nazwać gadżetem, ale na co dzień przydaje mi się robot gotujący kohersen :) Zastępuje kilka urządzeń, przygotowanie zupy, drugiego czy deseru trwa o wiele szybciej. No i zmywarka - absolutny must have w kuchni.