Start
Mój profil

Rossmann

Moderatorzy: KasandraCwir, verysweetcherry
Hoshi98
BlondDoczep

Rossmann

Post autor: Hoshi98 »

Hejka czy ktoś aplikował przez stronę Rossmana do pracy? Jak to wygląda po wysłaniu ogłoszenia. Sytuacja wygląda tak, że trochę się wstydzę bo mam 25 lat i nie mogę żadnego doświadczenia zawodowego wpisać w CV. Studiowałam,ale przez problemy prywatne nie złożyłam pracy na czas i nie udało mi się skończyć. Moja jedyna praca to jako obsługa klienta w lokalu gastronomicznym i jako opiekunka do dzieci,ale to były prace bez umowy. Jestem z małego miasta i teraz jest oferta pracy w Rossmanie i chciałabym aplikować.
elisha
BlondDoczep

Post autor: elisha »

Rekrutacje trochę się od siebie różnią w zależności od miasta. U mnie koleżanki po aplikacji dostawały telefon z zaproszeniem na rozmowę, a potem czekały na informację czy dostały tą pracę. Na rozmowie były raczej standardowe pytania i odegranie scenki z klientem. Jeśli chodzi o aplikację to zrób sobie ładne CV i wpisz doświadczenie nawet jeśli pracowałaś bez umowy. Pamiętaj tylko, żeby na ewentualnej rozmowie przedstawić się z jak najlepszej strony, opowiadać o swoich mocnych cechach i o tym czego w poprzednich pracach się nauczyłaś, a nie skupiać się na tym, że nie masz za dużo doświadczenia.
Myszkaaa
RoyalBaby

Post autor: Myszkaaa »

Niech cię ręka boska chroni przed pracą w tej drogerii. Tragedia i nie szanują pracowników.
FrozenFreya
PsychoFanka

Post autor: FrozenFreya »

A ja pracuje juz kilka ładnych lat, i nie narzekam :))
lalisa
Dieta 600 kcal

Post autor: lalisa »

Nie pracowałam nigdy w Rossmannie, ale pracowałam w Sephorze. To jest słaba robota, słabo płatna. Nie przejmuj się brakiem doświadczenia i nie umniejszaj sobie. To nie są jakieś wielkie mecyje, nie szukają inżyniera do wielkiego projektu. Ot, kasa i rozkładanie towaru. Dasz radę.
Nie masz doświadczenia? Wpisz, że byłaś hostessą, roznosiłaś ulotki, coś tam działałaś na eventach. Wszystko w ramach umów o dzieło, dorywczo. Nikt tego nie sprawdzi. Ja tak pierwszą pracę zdobyłam. Wpisałam sobie w pole "doświadczenie" jakieś niby hostessowanie, niby coś tam.
kardzi26
SushiRoll

Post autor: kardzi26 »

A ja się podłączę - czy zawsze w rossmanie oferują 3/4 etatu?
Co do niektórych komentarzy - jaka praca taka płaca:)
Likeawind
TrampekLV

Post autor: Likeawind »

Nie polecam , pracowałam co prawda przez agencję ale liznelam temat :)
Muszynson

Post autor: Muszynson »

A ja nie polecam. Byłam na rozmowie kwalifikacyjnej. Miałam umówić się na podpisanie umowy itp itd i cisza. Napisałam raz, drugi. Cisza. Dzwoniłam. Nikt nie odbierał. Totalna olewka
Awatar użytkownika
fajnasasiadka
Skarpeta Rakieta

Post autor: fajnasasiadka »

kardzi26 pisze: wt lip 23, 2024 12:52 pm A ja się podłączę - czy zawsze w rossmanie oferują 3/4 etatu?
Co do niektórych komentarzy - jaka praca taka płaca:)
Zastępca kierownika, kierownik ma cały etat.
Plus u mnie dwie dziewczyny co przepracowały ponad 10 lat miały cały etat.
Rossmann dostaje godziny na miesiąc, przez co na 3/4 możesz wyrobić do 160h.
:covid:
Awatar użytkownika
Juliaturczyniak
PoranneKapuczino

Post autor: Juliaturczyniak »

Ja w Rossmanie pracowałam przez agencję. :-)
Byłam późnej na rozmowie kwalifikacyjnej,, ale nie przyjęli mnie. Rozmowy się odbywały tak, że najpierw było wprowadzenie i było tam 30 osób, a później bezpośredniość te 30 osób ciągiem. Najdłuższa rozmowa rekrutacyjna, koszmar. Podejrzewam, że wzięli kogoś swojego ostatecznie, ale rekrutacja musi się odbywać. Bo były osoby, które były 3 czy 4 raz na rozmowie, a wcześniejsze im się nie udały, a ja nie dostałam roboty mimo, że wcześniej pracowałam tam z pół roku, tyle, że przez agencję.
Praca wydaję się ok, ale bez znajomości raczej się tam nie dostaniesz, jest jeszcze opcja, że cię przez agencję dadzą tam bezpośrednio jak popracujesz kilka miesięcy, ale nie ma gwarancji.
Awatar użytkownika
KaSandrra
Currently:revenge

Post autor: KaSandrra »

Juliaturczyniak pisze: wt lut 04, 2025 1:46 am Ja w Rossmanie pracowałam przez agencję. :-)
Byłam późnej na rozmowie kwalifikacyjnej,, ale nie przyjęli mnie. Rozmowy się odbywały tak, że najpierw było wprowadzenie i było tam 30 osób, a później bezpośredniość te 30 osób ciągiem. Najdłuższa rozmowa rekrutacyjna, koszmar. Podejrzewam, że wzięli kogoś swojego ostatecznie, ale rekrutacja musi się odbywać. Bo były osoby, które były 3 czy 4 raz na rozmowie, a wcześniejsze im się nie udały, a ja nie dostałam roboty mimo, że wcześniej pracowałam tam z pół roku, tyle, że przez agencję.
Praca wydaję się ok, ale bez znajomości raczej się tam nie dostaniesz, jest jeszcze opcja, że cię przez agencję dadzą tam bezpośrednio jak popracujesz kilka miesięcy, ale nie ma gwarancji.
O ja też z Worka :D właśnie tak mi się wydawało, że na stałe to tylko sami swoi..