Imię dla dziecka
Moderator: verysweetcherry
Re: Imię dla dziecka
Nie mam dzieci i nie planuje w najbliższym czasie ale strasznie podoba mi się Jaśmina, Sonia, Sara Tymon, Teodor :>
-
- Gacie z oceanu
Jan spoko, ale ta reszta to tak dla żartu tutaj? Po co tak dzieci krzywdzić?:(
-
- ŚpioszkiKenzo
Jestem ciekawa co do waszego zdania jeśli chodzi o imię dla syna TYTUS. Ja i narzeczony jesteśmy oczarowani, fajne zdrobnienie, imię takie że wszędzie na świecie nie będzie problemu wypowiedzieć. Ale.... Znajome zaczęły się śmiać że tyfus i kurde jakoś przykro mi się zrobiło że dzieciaki też tak będą gadać....
-
- Gacie z oceanu
Ja mam córkę Barbarę Alicję i syna Eryka Władysława
gdyby syn był córka, to miał być Maliną
Z damskich podoba mi się jeszcze Rita, z męskich Teodor.
- legalnablondynka
- RóżowePolo
Ja marzę o dwóch córkach- podobają mi się imiona Aurelia i Rozalia:) Dla synka podoba mi się imię Miłosz
- legalnablondynka
- RóżowePolo
Bez przesady, każdemu podoba się co innego. Znam Aurelię, znam Kalinkę i żadna krzywda im się nie dziejekarolinawaz pisze: ↑pn mar 25, 2024 9:41 amJan spoko, ale ta reszta to tak dla żartu tutaj? Po co tak dzieci krzywdzić?:(
Ja mam Konrada i Ofelię. Żeby było zabawniej to więcej kontrowersji było przy Konradzie. Ofelii trochę żałuję, bo to była szybka zmiana dzień przed porodem i byliśmy pewni, że to całkiem popularne imię jak te wszystkie Hanki, Antosie itd, a potem sprawdzamy, a tam 114 wtedy w całej Polsce i tak heh wyszło bardziej egzotycznie niż chcieliśmy xD
Nie przejmuj się - bardzo ładne imię!niezobaczysz pisze: ↑czw mar 28, 2024 8:52 am Jestem ciekawa co do waszego zdania jeśli chodzi o imię dla syna TYTUS. Ja i narzeczony jesteśmy oczarowani, fajne zdrobnienie, imię takie że wszędzie na świecie nie będzie problemu wypowiedzieć. Ale.... Znajome zaczęły się śmiać że tyfus i kurde jakoś przykro mi się zrobiło że dzieciaki też tak będą gadać....
Nie przejmujcie się, dzieciaki nawet nie wiedzą co to tyfus. Te wszystkie głupie przeinaczenia imion wymyślają zazwyczaj dorośli a nie dzieci. Mam nadzieję, że to głupie gadanie nie wpłynęło na waszą decyzję.niezobaczysz pisze: ↑czw mar 28, 2024 8:52 am Jestem ciekawa co do waszego zdania jeśli chodzi o imię dla syna TYTUS. Ja i narzeczony jesteśmy oczarowani, fajne zdrobnienie, imię takie że wszędzie na świecie nie będzie problemu wypowiedzieć. Ale.... Znajome zaczęły się śmiać że tyfus i kurde jakoś przykro mi się zrobiło że dzieciaki też tak będą gadać....
My będziemy niedługo mieli Feliksa i już przestałam ludziom odpowiadać na pytanie jakie imię wybraliśmy bo każdy to by chyba chciał, żeby rodziły się same Antki, Janki i Stasie a my z mężem oboje mamy topowe imiona z naszych roczników i wiemy, że to nie jest fajne. Tytus to świetne imię. Mi tam od razu kojarzy się ze starożytnym Rzymem (czyli super).
Feliks świetne imię . Moja koleżanka ma syna Feliksa, na początku mnie zdziwiło to imię, ale jak się osłuchałam z nim to uznałam że to super wybór i teraz bardzo mi się podobaneiweiem pisze: ↑ndz kwie 14, 2024 6:11 pmNie przejmujcie się, dzieciaki nawet nie wiedzą co to tyfus. Te wszystkie głupie przeinaczenia imion wymyślają zazwyczaj dorośli a nie dzieci. Mam nadzieję, że to głupie gadanie nie wpłynęło na waszą decyzję.niezobaczysz pisze: ↑czw mar 28, 2024 8:52 am Jestem ciekawa co do waszego zdania jeśli chodzi o imię dla syna TYTUS. Ja i narzeczony jesteśmy oczarowani, fajne zdrobnienie, imię takie że wszędzie na świecie nie będzie problemu wypowiedzieć. Ale.... Znajome zaczęły się śmiać że tyfus i kurde jakoś przykro mi się zrobiło że dzieciaki też tak będą gadać....
My będziemy niedługo mieli Feliksa i już przestałam ludziom odpowiadać na pytanie jakie imię wybraliśmy bo każdy to by chyba chciał, żeby rodziły się same Antki, Janki i Stasie a my z mężem oboje mamy topowe imiona z naszych roczników i wiemy, że to nie jest fajne. Tytus to świetne imię. Mi tam od razu kojarzy się ze starożytnym Rzymem (czyli super).
-
- RoyalBaby
Zawsze chciałam
Mieć córkę Beygide (Brydzie) , padło jednak , że mamy Łucję Matyldę oraz syna Gustawa Władysława
Kierowaliśmy się tym , że imię z nikim ma nam się nie kojarzyć i nikogo o tym imieniu mamy nie znać
Bardzo podoba mi się imię Edmund
Nie słuchajcie nikogo kto wam doradza przy wyborze imienia , to wasze dziecko i wasza sprawa
A tak jak inni piszą , dzieci się śmieją bo dorośli chodzą i gadają głupoty
Przesyt jest Stasiów , Antków i Franków etc ale kto co lubi
Mieć córkę Beygide (Brydzie) , padło jednak , że mamy Łucję Matyldę oraz syna Gustawa Władysława
Kierowaliśmy się tym , że imię z nikim ma nam się nie kojarzyć i nikogo o tym imieniu mamy nie znać
Bardzo podoba mi się imię Edmund
Nie słuchajcie nikogo kto wam doradza przy wyborze imienia , to wasze dziecko i wasza sprawa
A tak jak inni piszą , dzieci się śmieją bo dorośli chodzą i gadają głupoty
Przesyt jest Stasiów , Antków i Franków etc ale kto co lubi
-
- Ciastko
Dla dziewczynki: Alexis, Melody, Stella, Bella, Lotena, Ariel, Aurora
Dla chlopca: Alex, Archie, Max, Mike, Nathaniel, Liam, Leon
Dla chlopca: Alex, Archie, Max, Mike, Nathaniel, Liam, Leon
-
- Mokra Włoszka
dzudidzetson pisze: ↑czw mar 28, 2024 11:23 am Ja mam córkę Barbarę Alicję i syna Eryka Władysława
Mi się strasznie podoba Basia - chciałam tak dać córeczce i żałuję że nie przepchnęłam swojej wersji bo by jej bardzo pasowało!
Z moich innych typów to Helenka, Irenka, Lidzia a z bardziej egzotycznych to Linda i Lotte. Zawsze lubiłam też imię Anna i Hanna
Dla synka nie mam typów, jakoś ciężko z fajnymi imionami dla chłopców. Zawsze podobało mi się Marek albo Jacek, takie normalne
karolinawaz pisze: ↑pn mar 25, 2024 9:41 amJan spoko, ale ta reszta to tak dla żartu tutaj? Po co tak dzieci krzywdzić?:(
Czemu uwazasz, ze to krzywdzenie? Dla mnie np krzywda jest miec mega popularne, powszechne w swoich rocznikach imie, bo odbiera to w moim odczuciu na indywidualnosci, oryginalnosci. A imie Karolina ma polowa babek urodzonych 93-96
-
- TrampekLV
Gniewomir zdrobnienie to Gniewko - w rodzinie każdy krzywo reaguję jak to słyszy ale niewyobrazam sobie inaczej nazwać syna. Ewentualnie Jan , Eryk , Fryderyk
-
- Mokra Włoszka
Ja mam dwóch chłopców : Emil i Nikodem
I dwie dziewczynki: Lilianę i Felicje
I dwie dziewczynki: Lilianę i Felicje
-
- Currently:Ibiza
Ja mam imię jak większość dziewczyn w moim roczniku i nigdy w życiu nie czułam pozbawiona się indywidualności, wręcz przeciwnie moja córka też ma jedno z popularnych imion i myślę, patrząc na nią, że nie będzie pozbawiona ona swojej indywidualności. Można mieć super oryginalne imię a nie mieć w sobie za grosz polotu ani oryginalności i nie wyróżniać się niczym. Można być Kaśka czy Mają i być mega oryginalną osobą.Leikurts pisze: ↑śr cze 12, 2024 4:53 amkarolinawaz pisze: ↑pn mar 25, 2024 9:41 amJan spoko, ale ta reszta to tak dla żartu tutaj? Po co tak dzieci krzywdzić?:(
Czemu uwazasz, ze to krzywdzenie? Dla mnie np krzywda jest miec mega popularne, powszechne w swoich rocznikach imie, bo odbiera to w moim odczuciu na indywidualnosci, oryginalnosci. A imie Karolina ma polowa babek urodzonych 93-96