Seriale
Moderator: verysweetcherry
-
- KlasaBiznes
Ja lubie (inteligentne) seriale o nastolatkach, bo czasami zapominam, ze jestem stara baba i od dekady nie chodze do liceum.
- SKAM (oryginalny, norweski)
- Young Royals
- Heartstopper
- Never have I ever
Typowe ''kobiece'' seriale, gdzie mozna sie zarumienic i pomarzyc o przystojnym chlopie z epoki:
- Outlander (pierwszy sezon, dalej nudyyy)
- The Bridgertons (polecam ominac sezon 1 i przejsc do 2)
- Downton Abbey
- Mad Men
Seriale do ogladania ze starym:
- The Bear
- Gra o tron/Rod smoka
- Scherlock
- The Dark
Koreanskie dramy, ktore ogladalam z ciekawosci i chyba polecam, bo nie sa az tak melodramatyczne i rozciagniete (ogladam zawsze na przyspieszeniu):
- Crash landing on you
- Bussiness proposal
Z pozycji w jezyku polskim, widzialam ostatnio ''Gry rodzinne'' i mi sie bradzo spodobaly.
- SKAM (oryginalny, norweski)
- Young Royals
- Heartstopper
- Never have I ever
Typowe ''kobiece'' seriale, gdzie mozna sie zarumienic i pomarzyc o przystojnym chlopie z epoki:
- Outlander (pierwszy sezon, dalej nudyyy)
- The Bridgertons (polecam ominac sezon 1 i przejsc do 2)
- Downton Abbey
- Mad Men
Seriale do ogladania ze starym:
- The Bear
- Gra o tron/Rod smoka
- Scherlock
- The Dark
Koreanskie dramy, ktore ogladalam z ciekawosci i chyba polecam, bo nie sa az tak melodramatyczne i rozciagniete (ogladam zawsze na przyspieszeniu):
- Crash landing on you
- Bussiness proposal
Z pozycji w jezyku polskim, widzialam ostatnio ''Gry rodzinne'' i mi sie bradzo spodobaly.
Moze nie typowo w tym klimacie, ale tez raczej babski: Gilmire Girls. Lekki, zabawny i podnoszący na duchu. Idealny na jesien.marikaa0101 pisze: ↑pn paź 30, 2023 3:29 pm UWAGA
Przechodzę syndrom odstawienia po oglądnięciu wszystkich sezonów Desperate housewives. Macie do polecenia babski serial w podobnym klimacie?
Odhaczone:
Sex in the city
The bold type
Firefly lane
Niepewne
(Pokojówki z Beverly Hills mnie nie porwały)
Z seriali, ja pokochałam ostatnio Sukcesję i bardzo polecam.
ooo tak! Desperate housewives ♥marikaa0101 pisze: ↑pn paź 30, 2023 3:29 pm UWAGA
Przechodzę syndrom odstawienia po oglądnięciu wszystkich sezonów Desperate housewives. Macie do polecenia babski serial w podobnym klimacie?
Odhaczone:
Sex in the city
The bold type
Firefly lane
Niepewne
(Pokojówki z Beverly Hills mnie nie porwały)
może Workin' Moms? krótkie odcinki, szybko się ogląda
Sex Education też spoko
a firefly lane ... beczałam jak nienormalna.
- ejnoniewiem
- RoyalBaby
Moje fav to Black Mirror (za mroczną przyszłość technologii i ciekawe scenariusze) Wednesday (lubię takie a'la Burtonowskie klimaty), Stranger Things (ejtiski!), Cobra Kai (kontynuacja ejtisowego klasyka!), niby masówki ale lubię. Tak to też moje serce skradło The Office! No i jeśli jestem przy komediach, to Grace & Frankie i Santa Clarita Diet. No i z przypadku mogę dodać Lucyfera (magnetyzujący serial przy dłuższym obcowaniu) i Dark (język niemiecki, motywy cofania się w czasie i symbolika to dobre połączenie!)
Obecnie próbuję zabrać się za Archiwum 81.
O, też lubię bardzo! Chyba przez głównego aktora. :DKokardeczka pisze: ↑pn lis 07, 2022 3:35 pm Koreanskie dramy, ktore ogladalam z ciekawosci i chyba polecam, bo nie sa az tak melodramatyczne i rozciagniete (ogladam zawsze na przyspieszeniu):
- Crash landing on you
Obecnie próbuję zabrać się za Archiwum 81.
1 i 2 obejrzałam. Świetnie pokazana determinacja Saula, ale i jego koniec, i to, że posiada się dwie natury, jak ten nauczyciel.
- maly.ludek
- Srebrna Kropeczka
Kocham, czekam na kolejny sezon.
Ja tu tylko czytam
- maly.ludek
- Srebrna Kropeczka
Teraz wróciłam do Kości i oglądam jak głupia
Ja tu tylko czytam
-
- Srebrna Kropeczka
ja oglądam czasem:
Malcolm in the middle
Parker Lewis can't lose
Sabrina nastoletnia czarownica
Siedem życzeń
Świat według Kiepskich
Malcolm in the middle
Parker Lewis can't lose
Sabrina nastoletnia czarownica
Siedem życzeń
Świat według Kiepskich
Wymarzony ślub: https://www.youtube.com/watch?v=PEzIJbQJ7PM
-
- MieszkankaPowiśla
Jak potrzebuje otulić się ciepelkiem humoru to The Big Bang Theory, The Office i Dexter.
Z nowości właśnie zaczęliśmy Yellowstone i jestem w szoku jak dobrze mi robi ten serial na głowę, mimo że kompletnie nie czuje klimatu kowbojskiego. Jednak dialogi w tym serialu to złoto - tyle mądrości w takich prostych zdaniach.
Z nowości właśnie zaczęliśmy Yellowstone i jestem w szoku jak dobrze mi robi ten serial na głowę, mimo że kompletnie nie czuje klimatu kowbojskiego. Jednak dialogi w tym serialu to złoto - tyle mądrości w takich prostych zdaniach.
-
- Siatkarka
Możecie coś polecić, serial na platformie MAX?
-
- MiamiBicz
Rozkręca i to jeszcze jak. Niemniej, kwestia gustu.moonly_cards pisze: ↑śr paź 02, 2024 8:15 am Właśnie zaczęłam oglądać, bo nie słyszałam o nim wcześniej, a tu już trzeci sezon. Zaintrygowana zwiastunem, ale trochę się ciągnie. Rozkręca się akcja później? Trochę klimat The Walking Dead.