MAŁY PORADNIK W KWESTIACH TECHNICZNYCH
Moderator: verysweetcherry
MAŁY PORADNIK W KWESTIACH TECHNICZNYCH
PORADNIK DODAWANIA ZDJĘĆ - sama na początku nie ogarnęłam, jak się to robi i dopiero ktoś musiał mi powiedzieć. Więc żeby ułatwić wam życie, wrzucam podpowiedź, jak zagnieżdżać zdjęcie w wypowiedzi na forum
1. kliknij na ikonkę cytuj lub na górze strony przycisku "odpowiedz", żeby włączyć edytor odpowiedzi
2. w edytorze odpowiedzi zjedź na sam dół:
3. Kliknij w "Załączniki"
4. Dodaj zdjęcie z komputera. Można dodać na raz więcej zdjęć, jednak gdy w tekście znajdują się już odnośniki (czyli np. linki zewnętrzne wyświetlające zdjęcia lub gify przy użyciu funkcji "wstaw obrazek" (ikonka obrazka nad edytorem), wszystkich obrazków i odnośników może być max 3
Mam nadzieję, że komuś tym pomogłam
4. Dodaj zdjęcie z komputera. Można dodać na raz więcej zdjęć, jednak gdy w tekście znajdują się już odnośniki (czyli np. linki zewnętrzne wyświetlające zdjęcia lub gify przy użyciu funkcji "wstaw obrazek" (ikonka obrazka nad edytorem), wszystkich obrazków i odnośników może być max 3
PORADNIK JAK WSTAWIĆ AWATAR
1. Kliknij w menu w prawym górnym rogu w "Twoje Konto"
2. Przejdź do zakładki "Profil"
3. Następnie przejdź do zakładki "Awatar"
4. Przygotuj obrazek, który chcesz, żeby był Twoim awatarem. Jeżeli nie jest kwadratowy, zmodyfikuj go do rozmiaru kwadratu na Twoim komputerze, np. korzystając z [prawy klik na zdjęcie na dysku; w Windows] "edytuj w aplikacji zdjęcia" -> współczynnik proporcji kwadrat
5. Otwórz stronę https://resizeimage.net/
6. Wrzuć przycięty w kwadrat obrazek (przycisk upload an image)
7. Zjedź na stronie do punktu "4. Resize your image:" i zmień obecne wymiary obrazka na docelowe:
8. Następnie zjedź do punktu "6. Select the output image format" i wybierz jpg
9. Następnie w punkcie 9 musisz pokombinować suwaczkiem i opcjami kompresji, by jakość obrazka była jak najlepsza, ale mieściła się w 6KB (zdjęcie poniżej)
10. Gdy będziesz zadowolona z efektu, pobierz obrazek na dysk. A następnie przejdź do zakładki Profil->Awatar na stronie forum i załaduj obrazek z dysku standardową metodą (klikając w "Wybierz plik" -> "Wyślij")
Mam nadzieję, że to komuś pomoże
1. Kliknij w menu w prawym górnym rogu w "Twoje Konto"
2. Przejdź do zakładki "Profil"
3. Następnie przejdź do zakładki "Awatar"
4. Przygotuj obrazek, który chcesz, żeby był Twoim awatarem. Jeżeli nie jest kwadratowy, zmodyfikuj go do rozmiaru kwadratu na Twoim komputerze, np. korzystając z [prawy klik na zdjęcie na dysku; w Windows] "edytuj w aplikacji zdjęcia" -> współczynnik proporcji kwadrat
5. Otwórz stronę https://resizeimage.net/
6. Wrzuć przycięty w kwadrat obrazek (przycisk upload an image)
7. Zjedź na stronie do punktu "4. Resize your image:" i zmień obecne wymiary obrazka na docelowe:
8. Następnie zjedź do punktu "6. Select the output image format" i wybierz jpg
9. Następnie w punkcie 9 musisz pokombinować suwaczkiem i opcjami kompresji, by jakość obrazka była jak najlepsza, ale mieściła się w 6KB (zdjęcie poniżej)
10. Gdy będziesz zadowolona z efektu, pobierz obrazek na dysk. A następnie przejdź do zakładki Profil->Awatar na stronie forum i załaduj obrazek z dysku standardową metodą (klikając w "Wybierz plik" -> "Wyślij")
Mam nadzieję, że to komuś pomoże
- Załączniki
-
- podgląd.png (151.09 KiB) Przejrzano 29245 razy
-
- MoetGlass
Hej! Czy na forum jest szansa zmiany swojego nicku ?
Pozdrawiam dziewczyny!
Pozdrawiam dziewczyny!
Polej mnie tego Moeta Halynka
tak, należy napisać do mnie na privmonika2104 pisze: ↑śr kwie 28, 2021 3:27 pm Hej! Czy na forum jest szansa zmiany swojego nicku ?
Pozdrawiam dziewczyny!
hej, wszystko ładnie, z tym ze nie mogę wrzucić zdjęcia. niby pobiera plik, ale go nigdzie nie widać, jakiś pomysł?UwaloneManolo pisze: ↑pt kwie 16, 2021 1:09 pm 1. kliknij na ikonkę cytuj lub na górze strony przycisku "odpowiedz", żeby włączyć edytor odpowiedzi
- damascenka
- Administrator
-
- GreckieWakacje
Czy jedyną opcją na usunięcie postu jest jego zgłoszenie? Jeśli tak, to czy post z cytatami do niego też będzie widoczny?
-
- PsychoFanka
Hejka, czy jest gdzies możliwość ustawienia trybu ciemnego w aplikacji?
Czy tylko mnie wyskakuje błąd prawie za każdym razem jak dodaje odpowiedzi w temacie? Muszę przeładować stronę, wysłać ponownie, wtedy odpowiedź zapisuje się kilka razy, denerwujące. Wie ktoś z czego to może wystąpić wynikać?
hej, czy wiadomo dlaczego wyskakuje blad strony gdy dodaje sie post w temacie? jest to dosc dokuczliwe...
O dziwo w tym temacie to sie nie dzieje, ale w tematach o youtuberkach Czy to dlatego ze tamnjest juz wiele stron? Moze trzeba zamknac dodawanie postów dobtego starego, i otworzyc nowy?
- damascenka
- Administrator
Hej, pracujemy nad tym, coś jest nie tak z nowym serwerem… Wysłaliśmy już ticket. Dzięki za wszystkie uwagi!
hej, wiecie dlaczego za każdym razem jak wchodzę w aplikacje to jestem wylogowana, a kiedy próbuję się zalogować wyskakuje mi "błąd ogólny, moduł jest niedostępny"? coś można z tym zrobić?
- Załączniki
-
- Screenshot_2024-04-28-21-27-53-72_40deb401b9ffe8e1df2f1cc5ba480b12.jpg (194.38 KiB) Przejrzano 25349 razy
-
- LouiBag
Hello, jak zaznaczyć powiadomienia o nowym wpisie w wątku? "Dzwoneczek" ;)
-
- Moderator
-
- Moderator
JoqmnqJack pisze: ↑wt maja 07, 2024 3:30 pm Hello, jak zaznaczyć powiadomienia o nowym wpisie w wątku? "Dzwoneczek" ;)
W wybranym wątku na dole (pod opcja napisania posta) jest pole dodaj do ulubionych.
- Załączniki
-
- Screenshot_2024-05-20-20-48-58-21_40deb401b9ffe8e1df2f1cc5ba480b12.jpg (294.08 KiB) Przejrzano 25026 razy
-
- RoyalBaby
Czy istnieje możliwość trybu ciemnego na forum? Kocham czytać sobie Wandę do snu i to byłby game changer
- damascenka
- Administrator