Przedłużanie włosów
Moderator: verysweetcherry- christianac7
- Koczkodan
Przedłużanie włosów
hej, czy któraś z was przedłużała włosy metodą kanapkową? mam dość swoich włosów i zastanawiam się nad tym (w kraju w którym mieszkam to jedyna metoda), ale boję się w jakim stanie będą moje po zdjęciu. jakie macie doświadczenia? czy którejś z was udało się zapuścić swoje włosy w trakcie noszenia doczepek?
-
- RoyalBaby
Ja jestem stanowczo na nie, pracowałam w salonie i pomagałam często mojej szefowej ściągać doczepy klientkom, przykro się patrzyło na te powyrywane cebulki… zadbaj o pielęgnację wewn i zewn, a włosy przyjdą same- choruje na Io, biorę izotek a włosy gęste, zdrowe i najdłuższe jakie miałam w całym swoim życiu
Ja miałam przedłużane w salonie w Katowicach, ale trochę nielegalnie - znalazłam dziewczynę na instagramie, rachunków nie daje, płatność blikiem albo gotówką.
Miałam włosy do ramion, wykruszone rozjasnianiem (w drogim salonie i miało nic się nie stać ).
Po pół roku noszenia, w tym jednej korekcie nie ma z nimi tragedii. Urosły, ale jest ich widocznie mniej. Spodziewałam się, że będzie gorzej. Ja nigdy nie miałam długich włosów, więc zapłacenie tych kilku tysięcy i posiadanie długich włosów pierwszy raz w życiu było warte zapłaty i przerzedzenia moich włosów, ale drugi raz już raczej nie zrobię. Samo noszenie nie było wygodne, po czasie kosmyki odpadały, długo się suszyły itp
Miałam włosy do ramion, wykruszone rozjasnianiem (w drogim salonie i miało nic się nie stać ).
Po pół roku noszenia, w tym jednej korekcie nie ma z nimi tragedii. Urosły, ale jest ich widocznie mniej. Spodziewałam się, że będzie gorzej. Ja nigdy nie miałam długich włosów, więc zapłacenie tych kilku tysięcy i posiadanie długich włosów pierwszy raz w życiu było warte zapłaty i przerzedzenia moich włosów, ale drugi raz już raczej nie zrobię. Samo noszenie nie było wygodne, po czasie kosmyki odpadały, długo się suszyły itp
Sama kilka lat temu chciałam to zrobić jednak z braku funduszu nie mogłam sobie pozwolić i aktualna ja jest z tego powodu bardzo zadowolona. Nie raz widziałam albo słyszałam jak to niszczy włosy, nawet najlepiej wykonane przedłużenie na jakąś ingerencję w wasz naturalny włos bo to coś sztucznego co się przykleja. Domyślam się że z pielęgnacją jest dużo zachodu i po jakimś czasie te włosy wyglądają już niekorzystnie. Dla mnie to też droga zabawa. Dobrze że wtedy tego nie zrobiłam bo teraz mam swoje włosy, rozjaśnione blond w spoko stanie i już nawet długie.