Wątek dla perfumomaniaczek
Moderator: verysweetcherry
Re: Wątek dla perfumomaniaczek
Znacie może zapach podobny do Marc Jacobs Decadence? Albo czy w perfumeriach go jeszcze gdzieś w zasobach spod lady można kupić ?
- damascenka
- Administrator
Nieee, absolutnie nie brzmi głupio, moja mama jest fanką tego zapachu szukam już jakiś czas a nic podobnego nie znalazłam , o który dokładnie chodzi z Action?
- damascenka
- Administrator
Też właśnie bardzo długo ubolewałam nad ich wycofaniem, wiadomo nie jest to bóg wie jaka projekcja i parametry, ale jeśli ktoś po prostu kocha zapach i chce tak dalej pachnieć - polecam!
Nazywają się Royal Touch - dodaje też zdjęcie
Bardzo bardzo dziękuję lecę jutro do Actiondamascenka pisze: ↑pt sty 19, 2024 2:07 pmTeż właśnie bardzo długo ubolewałam nad ich wycofaniem, wiadomo nie jest to bóg wie jaka projekcja i parametry, ale jeśli ktoś po prostu kocha zapach i chce tak dalej pachnieć - polecam!
Nazywają się Royal Touch - dodaje też zdjęcie
- Rabarblador
- Mokra Włoszka
Zakochałam się w creed- Carmina. Wiem że to nowy zapach, a nie chcę wydawać ponad tysiaka za flakon.... Kojarzycie coś podobnego, ale taniej?
w Holandii jest taka marka dzieciecych kosmetykow Zwitsal i oni produkuja perfumy ktore pachna dokladnie tak samo jak te kosmetyki. Ale nie wiem czy wysylaja do Polski, moze musialabys zamowic z zagranicznego amazona do PL. Ale zapach wlasnie taki mydlano-pudrowy ale nieduszacy.Malamuszka1991 pisze: ↑pt lis 17, 2023 6:00 pm Dziewczyny szukam perfum o zapachu pudru niemowlęcego, albo oliwki niemowlęcej, albo kremu. Wiem, że jest perfum o zapachu kremu Nivea ale nie wiem jak z trwałością a jak dotąd moim mydlanym ulubieńcem jest „Today” z Avon bo nie mogę nic innego znaleźć.
Widziałam na stronie „stara mydlarnia” zapach o nazwie „sandalwood” i tak się zastanawiam czy może byłby taki mydlany.
mam kadzidłowe, ale mocniejsze niż słodkie - Donna Karan Black Cashmere
ceny za nie zwalają z nóg i rzadko się gdzieś pojawiają, bo są traktowane jako unikat, wycofane chyba dwadzieścia lat temu
nie wiem też, jaką kwotę dałaś za odlewkę swoich, więc też nie mogę polecić zakupu swoich
natomiast na pewno są mocno, bardzo mocno kadzidłowe i jeśli popytasz w dobrych perfumeriach, to może ktoś z obsługi będzie potrafił Ci doradzić podobne
powodzenia w szukaniu
rozumiem ból, bo kilka tygodni temu skończyłam ostatnie krople SENSI Armaniego i jestem zrozpaczona, że nie nigdzie nie ma nawet podobnego zapachu
a oryginał przekracza moje mozliwości finansowe
-
- LouiBag
frotka pisze: ↑śr sty 31, 2024 7:29 pmmam kadzidłowe, ale mocniejsze niż słodkie - Donna Karan Black Cashmere
ceny za nie zwalają z nóg i rzadko się gdzieś pojawiają, bo są traktowane jako unikat, wycofane chyba dwadzieścia lat temu
nie wiem też, jaką kwotę dałaś za odlewkę swoich, więc też nie mogę polecić zakupu swoich
natomiast na pewno są mocno, bardzo mocno kadzidłowe i jeśli popytasz w dobrych perfumeriach, to może ktoś z obsługi będzie potrafił Ci doradzić podobne
powodzenia w szukaniu
rozumiem ból, bo kilka tygodni temu skończyłam ostatnie krople SENSI Armaniego i jestem zrozpaczona, że nie nigdzie nie ma nawet podobnego zapachu
ktos w końcu napisal ze używa SENSI. Używałam go w latach 90 i czuje ten zapach do dzis. Szukam cis podobnego, pytam w perfumeriach i na Yotube , ale rzadko kto pamieta te perfumy a już wogole jak pachnialy. Może ktos tu sie znajdzie i poleci cos podobnego…
- Rabarblador
- Mokra Włoszka
A sprawdziłaś na fragnatice? Korzystam z tego i bardzo mi się sprawdzają rekomendacje perfum podobnychlavinia123 pisze: ↑śr sty 31, 2024 8:54 pmfrotka pisze: ↑śr sty 31, 2024 7:29 pmmam kadzidłowe, ale mocniejsze niż słodkie - Donna Karan Black Cashmere
powodzenia w szukaniu
ktos w końcu napisal ze używa SENSI. Używałam go w latach 90 i czuje ten zapach do dzis. Szukam cis podobnego, pytam w perfumeriach i na Yotube , ale rzadko kto pamieta te perfumy a już wogole jak pachnialy. Może ktos tu sie znajdzie i poleci cos podobnego…
-
- LouiBag
Rabarblador pisze: ↑czw lut 01, 2024 9:25 amA sprawdziłaś na fragnatice? Korzystam z tego i bardzo mi się sprawdzają rekomendacje perfum podobnychlavinia123 pisze: ↑śr sty 31, 2024 8:54 pmfrotka pisze: ↑śr sty 31, 2024 7:29 pm
mam kadzidłowe, ale mocniejsze niż słodkie - Donna Karan Black Cashmere
powodzenia w szukaniu
Tak juz sprawdzalam i na Parfumo tez.. jednak to nie to bylo.... bede wachac i szukac dalej
-
- Tritonotti
Jakie internetowe perfumerie sprzedają na 100% oryginalne zapachy? Polskie i zagraniczne. Będę wdzięczna za odpowiedź.
DZIEŃDOBEREK KOCHANI!
Paris Corner Rifaaqat, 129 zł albo 119 zł
Którakolwiek w wyszukiwarce perfumehub lub perfumomaniak. Z zagranicznych stron (których nie ma w tych wyszukiwarkach) na pewno można dostać perfumy na cultbeauty, allbeauty i lookfantastic (wszystkie z UK). Perfumy są też na zalando.Zimowaherbatka pisze: ↑pn lut 26, 2024 6:04 am Jakie internetowe perfumerie sprzedają na 100% oryginalne zapachy? Polskie i zagraniczne. Będę wdzięczna za odpowiedź.
-
- Mokra Włoszka
Zna ktoś może perfumy podobne do Cartier Baiser Volé? Może być nawet mgiełka zapachowa, cokolwiek
-
- LouiBag
Aroma mimo niewątpliwej wiedzy wydaje się taka ciuteczke sztuczna w swoich wypowiedziach, mam wrażenie. Wszystkim się zachwyca, zawsze taki uśmiech wklejony i dzikie oczy
A co Cie intryguje w spodzie tych perfum? Mam 2 szt na stanie, to może coś pomogę