Infekcja intymna
Moderator: verysweetcherry
Infekcja intymna
Co polecacie na infekcję intymną co pomoże na już?
Bez recepty
Bez recepty
- damascenka
- Administrator
hej, pamiętajcie, żeby upomnieć się o leczenie również dla partnera w przypadku bakteryjnej infekcji - u nas były nawracające problemy aż do momentu, kiedy oboje wzięliśmy metronidazol doustnie i zrobiliśmy odkażanie wszystkich przedmiotów higieny (wygotowanie ręczników zamiast normalnego prania itd).
Nie polecam stosowania antybiotykow doustnie na infekcje intymne. O wiele lepsze sa czopki dopochwowe. /mam wyksztalcenie medyczne wiec spokojnie tez :pdamascenka pisze: ↑wt mar 12, 2024 9:42 pm hej, pamiętajcie, żeby upomnieć się o leczenie również dla partnera w przypadku bakteryjnej infekcji - u nas były nawracające problemy aż do momentu, kiedy oboje wzięliśmy metronidazol doustnie i zrobiliśmy odkażanie wszystkich przedmiotów higieny (wygotowanie ręczników zamiast normalnego prania itd).
- damascenka
- Administrator
kurczę to my dostaliśmy tak, że oboje metronidazol doustnie jednorazowo + ja globulki. ale wielu lekarzy w ogóle nie chce leczyć partnera i jak przy wirusowych to jeszcze rozumiem, to przy bakteriach to się przecież roznosi jak szalone
-
- Ciastko
Perly księżniczki lepsze niż niejeden antybiotyk
1. Wizyta u ginekologa+leki dla partnera!
2. Probiotyki lactovaginal lub invag- stosować koniecznie po wyleczeniu infekcji np.1xw tyg i dodatkowo po każdym stosunku.
3. Zmniejszyć w diecie podaż cukrów prostych
4. Spanie bez bielizny
5. Nieużywanie wkładek, lub jak już musisz to wybieraj te 100% bawełny. Podpaski nieperfumowane, bawełniane, bez sztucznych dodatków. Tampony-nie!
6. Polecam również podmywanie się przegotowaną wodą plus stosowanie łagodnych zeli intymnych, polecam Your Kaya i no fajny Żel z probiotykamk provag.
7. Możesz stosować dodatkowo probiotyki doustne
8. Przy antybiotykoterapia stosuj również probiotyki dopochwowe.
9. Stan jelit wpływa na stan pochwy!
10. Oczywiście ja nie stosuję wszystkich rad ale jeśli już mam infekcję to staram się przez 2 miesiące po infekcji stosować większość z nich.
2. Probiotyki lactovaginal lub invag- stosować koniecznie po wyleczeniu infekcji np.1xw tyg i dodatkowo po każdym stosunku.
3. Zmniejszyć w diecie podaż cukrów prostych
4. Spanie bez bielizny
5. Nieużywanie wkładek, lub jak już musisz to wybieraj te 100% bawełny. Podpaski nieperfumowane, bawełniane, bez sztucznych dodatków. Tampony-nie!
6. Polecam również podmywanie się przegotowaną wodą plus stosowanie łagodnych zeli intymnych, polecam Your Kaya i no fajny Żel z probiotykamk provag.
7. Możesz stosować dodatkowo probiotyki doustne
8. Przy antybiotykoterapia stosuj również probiotyki dopochwowe.
9. Stan jelit wpływa na stan pochwy!
10. Oczywiście ja nie stosuję wszystkich rad ale jeśli już mam infekcję to staram się przez 2 miesiące po infekcji stosować większość z nich.
a czy ktoras z was miala problem z nadmierna wydzielina i zapachem (nie wiem jaki powinien byc prawidlowy... jest po prostu dziwny)? bylam u ginekologa, wymaz mialam robiony, niby wszystko poprawnie i zdrowo! ale cholera nadmierna wydzielina jest dla mnie uciazliwa.. taka moja uroda ale niestety przebieranie sie zmiana bielizny kilka razy dziennie nie jest dla mnie mozliwa, mialyscie tak moze? udalo sie jakos zaradzic? nie uzwam wkladek wiec to raczej nie ma wplywu, bielizna przewiewna
Mam ten sam problem… wiecznie mokra bielizna, czasem te upławy bywają nawet lekko żółte, ale wszystkie wymazy wskazują prawidłową florę bakteryjną i brak infekcji. Duży problem mam również z pieczeniem jakby wewnątrz (?) pochwy.aa.joot pisze: ↑pn sie 05, 2024 10:11 pm a czy ktoras z was miala problem z nadmierna wydzielina i zapachem (nie wiem jaki powinien byc prawidlowy... jest po prostu dziwny)? bylam u ginekologa, wymaz mialam robiony, niby wszystko poprawnie i zdrowo! ale cholera nadmierna wydzielina jest dla mnie uciazliwa.. taka moja uroda ale niestety przebieranie sie zmiana bielizny kilka razy dziennie nie jest dla mnie mozliwa, mialyscie tak moze? udalo sie jakos zaradzic? nie uzwam wkladek wiec to raczej nie ma wplywu, bielizna przewiewna
Napisz jakie dokładnie wymazy miałaś, być może lekarz pominął niektóre bakterie. Może coś Ci doradzę
-
- MoetGlass
może dobrze byłoby używać wkładek wielorazowych? A codziennie masz taką wydzielinę?aa.joot pisze: ↑pn sie 05, 2024 10:11 pm a czy ktoras z was miala problem z nadmierna wydzielina i zapachem (nie wiem jaki powinien byc prawidlowy... jest po prostu dziwny)? bylam u ginekologa, wymaz mialam robiony, niby wszystko poprawnie i zdrowo! ale cholera nadmierna wydzielina jest dla mnie uciazliwa.. taka moja uroda ale niestety przebieranie sie zmiana bielizny kilka razy dziennie nie jest dla mnie mozliwa, mialyscie tak moze? udalo sie jakos zaradzic? nie uzwam wkladek wiec to raczej nie ma wplywu, bielizna przewiewna
Ja mam dużą ektopię na szyjce i tej wydzieliny jest wtedy więcej wkurza mnie to fest, no ale wszyscy mówią, że nic się z tym nie robi, bo to stan fizjologiczny, a nie chorobowy. Czytałam kiedyś, że może ostrzykiwanie osoczem mogłoby pomóc, ale jeszcze się nie odważyłam.aa.joot pisze: ↑pn sie 05, 2024 10:11 pm a czy ktoras z was miala problem z nadmierna wydzielina i zapachem (nie wiem jaki powinien byc prawidlowy... jest po prostu dziwny)? bylam u ginekologa, wymaz mialam robiony, niby wszystko poprawnie i zdrowo! ale cholera nadmierna wydzielina jest dla mnie uciazliwa.. taka moja uroda ale niestety przebieranie sie zmiana bielizny kilka razy dziennie nie jest dla mnie mozliwa, mialyscie tak moze? udalo sie jakos zaradzic? nie uzwam wkladek wiec to raczej nie ma wplywu, bielizna przewiewna