Widi97 pisze: ↑wt wrz 08, 2026 12:12 pm
Nie wiem skąd u ciebie tyle agresji, nie chcę wchodzić z tobą w kłótnie, ale nie wiesz, jak bardzo się mylisz, może nie warto słuchać tylko jednej strony, a obie i wtedy wyrobić swoją opinię, bo prawda leży pośrodku (i nie szukać informacji np na głupawym tiktoku, ale innych rzetelnych stronach).
Ja ci powiem skąd we mnie agresja. Stąd, że Rosja to kraj, który doprowadził do rozlewu krwi, do ogromu niepotrzebnej śmierci, do kalectwa tysięcy ludzi, do tysięcy sierot, do kryzysu uchodźczego, do zniszczonych domów, rodzin, zrównał z ziemią całe miasta. A potem przychodzą Ruscy i jeszcze mają czelność napuszczać nas w naszych prywatnych, wewnętrznych sprawach na uchodźców, których by nie było, gdyby ich rodakom się nie zachciało mordować. A do tego dobrze wiemy, że sami mają wobec nas swoje własne plany, równie piękne jak wobec Ukrainy.
Oraz nie, absolutnie NIE. Prawda, do ciężkiej i nagłej cholery, nie leży po żadnym środku. Prawda jest jedna i bardzo banalna: agresor zaatakował sąsiada, plądruje, morduje i gwałci i jeszcze ma czelność wmawiać, że to ci mordowani są źli.
Kogo jeszcze chcesz wysłuchać, bo "prawda leży pośrodku"? Kim Dzong Una? A może ludobójców ze Srebrenicy? ISIS? Terrorystów islamskich? I pytanie na koniec: skoro "prawda leży pośrodku" to czemu nie słuchasz "prawdy" głoszonej przez wspołeczesnych obrońców Bandery?
Na twoim przypadku widać, jak propaganda działa- jesteś pełna nienawiści do jednego narodu, szczujesz na Rosjan, a tak naprawdę dla Polaków Rosjanie i Ukraińcy powinni być neutralni. Nie rozumiesz po co jest to szczucie? Chcą nas wplątać w tę idiotyczną wojnę, dlatego powinniśmy zachować spokój i mieć neutralne kontakty z naszymi sąsiadami.
Propaganda na mnie działa? Na mnie? Ty masz chociaż blade pojęcie, co jest obecnie wygadywane w rosyjskiej telewizji państwowej? Ty zdajesz sobie sprawę, ze oni non stop proponują, na przykład, zrzucenie atomówki na Warszawę? Wiesz, że wyliczali tam całkiem niedawno ile głowic potrzeba, żeby nas zmieść z powierzchni ziemi? Publicznie, na wizji! Państwowa telewizja w Rosji!
A wiesz, że Sołowiow mówił w ichniej TV jeszcze w tym roku, że ruskie żołdaki znowu dojadą do Berlina?
Czy wyście już na tyle się dali omamić tym "innym, rzetelnym stronom" w internecie, żeście pozapominali o tym, że ten kraj
jeszcze 40 lat temu trzymał nas pod butem? Nie słyszałaś, oczywiście, ruskiego powiedzenia: "kura nie ptica, Polsza nie zagranica"?
Nie mam nic do Rosjan ani Ukraińców, ale zauważyłam, że to właśnie ci pierwsi są nastawieni dużo serdeczniej do Polaków.
Tak, rzeczywiście, grożenie zagłada jądrową to serdeczne, przyjacielskie słowa. Masz sto procent racji.
Tak, wściekam się, kiedy czytam takie rzeczy, jak Polaka (rzekomo) broniącego ludzi, którzy tylko patrzą jak zacząć nas mordować na różne sposoby i nawet się z tym szczególnie nie kryją.