Start
Mój profil

TOP kosmetyki warte swojej ceny

Moderatorzy: KasandraCwir, verysweetcherry
chcepoczytac
Mokra Włoszka

Re: TOP kosmetyki warte swojej ceny

Post autor: chcepoczytac »

duchess pisze: pt sie 21, 2026 12:30 am Masełko do demakijażu z Sensum Maare jest super :)
Ja od siebie jeszcze polecam peeling enzymatyczny, tonik w sprayu i nocna maska byla super ale tylko uzywana w minimalnej ilości
Gdymniesenzmorzy
RoseGold

Post autor: Gdymniesenzmorzy »

Laugh pisze: czw sie 27, 2026 5:26 pm Mój najbardziej ulubiony zestaw to Crystal Retinal 3 + Advanced Night Restore i z Sisley Black Rose Cream Mask
Rzeczywiście ten krem z Medik8 jest taki spoko?Jest bardzo nawilżający?
Farnese
RóżowePolo

Post autor: Farnese »

Czy ktoś używał może Medik8 Crystal Retinal 1 oraz 3 i mógłby porównać te 2 wersje pod względem podrażnień?
Orchidea2103
LemonkowaCola

Post autor: Orchidea2103 »

Czy ktoś z Was używał któregoś z tych kosmetyków i może napisać, czy warto?

Chodzi mi o:
• Chanel Hydra Beauty Camellia Water Cream
• Chanel La Mousse piankę do mycia z kamelią
• Chanel Hydra Beauty Crème
• Dyson Chitosan
• Dyson Omega

Wiem, że składy niekoniecznie są idealne i pewnie można znaleźć kosmetyki „lepsze składowo”, ale tym razem mam po prostu ochotę na coś takiego i bardzo ciekawią mnie Wasze doświadczenia.

Mam dość wymagającą cerę i niestety nieraz zdarzało mi się, że już po pierwszym użyciu wiedziałam, że dany kosmetyk kompletnie się u mnie nie sprawdzi i później właściwie nie nadawał się do dalszego używania. Dlatego zanim kupię, chciałabym zapytać Was o opinie z praktyki.

Jak te produkty sprawdziły się u Was? Czy coś podrażniało, zapychało albo wysuszało? A może przeciwnie któryś z nich naprawdę Was zachwycił i kupiłybyście ponownie?
Gdymniesenzmorzy
RoseGold

Post autor: Gdymniesenzmorzy »

Orchidea2103 pisze: sob wrz 05, 2026 2:41 pm Czy ktoś z Was używał któregoś z tych kosmetyków i może napisać, czy warto?

Chodzi mi o:
• Dyson Chitosan
• Dyson Omega

Wiem, że składy niekoniecznie są idealne i pewnie można znaleźć kosmetyki „lepsze składowo”, ale tym razem mam po prostu ochotę na coś takiego i bardzo ciekawią mnie Wasze doświadczenia.

Mam dość wymagającą cerę i niestety nieraz zdarzało mi się, że już po pierwszym użyciu wiedziałam, że dany kosmetyk kompletnie się u mnie nie sprawdzi i później właściwie nie nadawał się do dalszego używania. Dlatego zanim kupię, chciałabym zapytać Was o opinie z praktyki.

Jak te produkty sprawdziły się u Was? Czy coś podrażniało, zapychało albo wysuszało? A może przeciwnie któryś z nich naprawdę Was zachwycił i kupiłybyście ponownie?
Miałam kiedyś Chanel Hydra Beauty Creme :) Był fajny,bardzo przyjemna konsystencja.Ładnie się trzymał na nim makijaż.Czy jest wart swojej ceny?Moim zdaniem nie.Za ułamek ceny będziesz miała podobny produkt.Dostałam go w prezencie.
Awatar użytkownika
StorediBlanka
Mokra Włoszka

Post autor: StorediBlanka »

Farnese pisze: czw wrz 03, 2026 3:19 pm Czy ktoś używał może Medik8 Crystal Retinal 1 oraz 3 i mógłby porównać te 2 wersje pod względem podrażnień?
Kurcze to zależy od typu skóry też, jak dopiero zaczynasz z retinalem i wiesz że masz skłonność do pieczenia albo podrażnień no to wzięłabym najpierw 1, a dopiero później przeszła na 3. U mnie akurat pod względem podrażnień nie ma między nimi właściwie żadnej różnicy obie toleruję tak samo dobrze
Farnese
RóżowePolo

Post autor: Farnese »

StorediBlanka pisze: sob wrz 05, 2026 7:13 pm Kurcze to zależy od typu skóry też, jak dopiero zaczynasz z retinalem i wiesz że masz skłonność do pieczenia albo podrażnień no to wzięłabym najpierw 1, a dopiero później przeszła na 3. U mnie akurat pod względem podrażnień nie ma między nimi właściwie żadnej różnicy obie toleruję tak samo dobrze
Dziękuję <3 mam już doświadczenie z produktami od BasicLab, więc wybiorę 3 i zobaczymy czy wrócę tu za kilka miesięcy z polecajką :)
aroniaporzeczka
Channelka

Post autor: aroniaporzeczka »

Orchidea2103 pisze: sob wrz 05, 2026 2:41 pm Czy ktoś z Was używał któregoś z tych kosmetyków i może napisać, czy warto?

Chodzi mi o:
• Dyson Chitosan
• Dyson Omega

Miałam CHANEL Hydra Beauty Camellia Water Cream, zużyłam i nie kupiłam ponownie. Kupiłam go, bo chciałam „fajniejszy” kosmetyk, ale szałowy nie był. Krzywdy nie zrobił, nie podrażnił, dobrze leżał na nim makijaż, ale uważam, że nie jest TOP wartym swojej ceny :)
Orchidea2103
LemonkowaCola

Post autor: Orchidea2103 »

aroniaporzeczka pisze: pn wrz 07, 2026 4:53 pm
Miałam CHANEL Hydra Beauty Camellia Water Cream, zużyłam i nie kupiłam ponownie. Kupiłam go, bo chciałam „fajniejszy” kosmetyk, ale szałowy nie był. Krzywdy nie zrobił, nie podrażnił, dobrze leżał na nim makijaż, ale uważam, że nie jest TOP wartym swojej ceny :)

Gdymniesenzmorzy pisze: sob wrz 05, 2026 5:17 pm Miałam kiedyś Chanel Hydra Beauty Creme :) Był fajny,bardzo przyjemna konsystencja.Ładnie się trzymał na nim makijaż.Czy jest wart swojej ceny?Moim zdaniem nie.Za ułamek ceny będziesz miała podobny produkt.Dostałam go w prezencie.
Dziękuję :)
Awatar użytkownika
laura_bunko
LouiBag

Post autor: laura_bunko »

Czy poleci ktoś serum/olejek który zrobi piękne glow na twarzy? Marzy mi się efekt lekko spoconej skóry 😅 więc przyjmę polecenia wszystkiego co rozświetli twarz.