Start
Mój profil

Dłuższy weekend w Polsce

Moderatorzy: KasandraCwir, verysweetcherry
iri1979
TłinkiBoss

Dłuższy weekend w Polsce

Post autor: iri1979 »

Hej! Szukam pomysłu na dłuższy weekend (piątek-poniedziałek) w Polsce, ale są pewne warunki - musi być dojazd pociągiem z Warszawy, najlepiej bezpośrednio + jeśli chodzi o miejsce to trochę kultury do poznania (muzea itd.) + trochę natury na jakieś spacery czy rowery. Ktoś coś?
Sukieneczka
Srebrna Kropeczka

Post autor: Sukieneczka »

iri1979 pisze: ndz lip 19, 2026 7:53 pm Hej! Szukam pomysłu na dłuższy weekend (piątek-poniedziałek) w Polsce, ale są pewne warunki - musi być dojazd pociągiem z Warszawy, najlepiej bezpośrednio + jeśli chodzi o miejsce to trochę kultury do poznania (muzea itd.) + trochę natury na jakieś spacery czy rowery. Ktoś coś?
Toruń - pociągiem z Warszawy, piękna starówka, dużo atrakcji turystycznych, muzeum Kopernika lub Piernika do wyboru ;)
Barasia
Tritonotti

Post autor: Barasia »

Sukieneczka pisze: pt sie 21, 2026 6:37 am Toruń - pociągiem z Warszawy, piękna starówka, dużo atrakcji turystycznych, muzeum Kopernika lub Piernika do wyboru ;)
Jak na dłuższy weekend to bym połączyła Toruń z Bydgoszczą. Zrobiłam taką wycieczkę sobie - w pt wieczorem przyjazd z Wwy do Bydgoszczy, nocleg. Sobota zwiedzanie Bydgoszczy, nawet rejs po rzece zaliczyłam, połaziłam po uliczkach, na piwko poszłam. Nocleg w Bydgoszczy i potem rano do Torunia - muzeum piernika, planetarium. Ładnie wg mnie jest na rynku i w jego najbliższych okolicach. No i wieczorkiem powrót do Warszawy
Barasia
Tritonotti

Post autor: Barasia »

iri1979 pisze: ndz lip 19, 2026 7:53 pm Hej! Szukam pomysłu na dłuższy weekend (piątek-poniedziałek) w Polsce, ale są pewne warunki - musi być dojazd pociągiem z Warszawy, najlepiej bezpośrednio + jeśli chodzi o miejsce to trochę kultury do poznania (muzea itd.) + trochę natury na jakieś spacery czy rowery. Ktoś coś?
Fajna opcja, z uwzględnieniem spacerów i natury, to Białystok. W Białymstoku sobie miasto pozwiedzać warto, super jest dzielnica Bojary - stare, drewniane domki. A z Białego pksem pojechać do Supraśla. Mniejsza miejscowość, można połazić nad rzeczką, albo popływać kajakiem jak ktoś lubi.