Start
Mój profil

Zmiany na forum

Moderatorzy: blackmolly, damascenka
Olcziikk
500ksubów

Re: Zmiany na forum

Post autor: Olcziikk »

damascenka pisze: czw sie 06, 2026 3:52 pm Jak kiedyś próbowałam tam zaprowadzić jakikolwiek porządek to był chyba największy bunt w historii Forum XD
Teraz też jest bunt… Nigdy nie było takiego syfu na wątku TzG…
Awatar użytkownika
lesucre
TłinkiBoss

Post autor: lesucre »

damascenka pisze: czw sie 06, 2026 3:52 pm Jak kiedyś próbowałam tam zaprowadzić jakikolwiek porządek to był chyba największy bunt w historii Forum XD
No, ale nie oszukujmy się, że jak wbijasz tam na wątek to większość ma dużo większy szacunek do tego co piszesz niż do wiśni, z której zrobili sobie psiapsi i liczą na to, że większość rzeczy im ujdzie na sucho. Nie bez powodu przez dłuższy czas treści były normalne, a teraz strony potrafią wyglądać tak - "ale rakieta" x15 wypisywane itp, obrażanie ludzi z innych wątków, obrażanie członków dss chociaż to wątek power couple Magdy i bagiego, czy też obrażanie innych tancerek, a później mają pretensje do świata, że ludzie mają ich za świrów.
🌸
Martella
DamaZpowiśla

Post autor: Martella »

damascenka pisze: czw sie 06, 2026 3:29 pm Jedyna osoba, która może przejąć moderację zamiast verysweetcherry to ja.

Z tego co się orientuję, tego raczej nie chcecie. :)
Ja bym bardzo chciała🙂 i niestety zgodzę się z tymi negatywnymi komentarzami o moderowaniu przez verysweetcherry, mimo iż mi „nigdy nic nie zrobiła” to obserwuję co się dzieje i uważam, że sam jej język komunikacji z ludźmi jest niedopuszczalny. Wiem jak Ty się komunikujesz z ludźmi, bo czytam i uważam, że Twój sposób komunikacji, a jej to jak niebo, a ziemia. Poza tym niestety widać u niej stronniczość w wielu przypadkach. Myślę, że jeżeli chcemy usprawniać działanie forum i że coraz więcej jest negatywnych komentarzy na daną moderatorkę to należy reagować.
Awatar użytkownika
reformed_oposss
TrampekLV

Post autor: reformed_oposss »

damascenka pisze: czw sie 06, 2026 3:29 pm Jedyna osoba, która może przejąć moderację zamiast verysweetcherry to ja.

Z tego co się orientuję, tego raczej nie chcecie. :)
A skoro mowa o wątkach, to dlaczego osoby, które notorycznie raz w miesiącu albo nawet co dwa–trzy tygodnie przychodzą tylko po to, żeby pisać teksty typu „Tarnowska czupiradło” i inne obraźliwe komentarze, nie są banowane? Efekt jest taki, że ich wpisy są usuwane, ale tydzień później wracają i robią dokładnie to samo. Najczęściej są to osoby z wątku TZG. Trudno mówić o skutecznej moderacji, skoro takie zachowanie powtarza się bez żadnych realnych konsekwencji. Nie wspominając już o tym, że osoby z wątku TZG bez skrupułów piszą, że ktoś „wybija się na chorym dziecku”. To nie jest zwykła krytyka, tylko obrażanie i przekraczanie granic. A jedyną konsekwencją jest usunięcie posta
1% Chance, 99% Faith
Awatar użytkownika
damascenka
Administrator

Post autor: damascenka »

reformed_oposss pisze: czw sie 06, 2026 7:22 pm A skoro mowa o wątkach, to dlaczego osoby, które notorycznie raz w miesiącu albo nawet co dwa–trzy tygodnie przychodzą tylko po to, żeby pisać teksty typu „Tarnowska czupiradło” i inne obraźliwe komentarze, nie są banowane? Efekt jest taki, że ich wpisy są usuwane, ale tydzień później wracają i robią dokładnie to samo. Najczęściej są to osoby z wątku TZG. Trudno mówić o skutecznej moderacji, skoro takie zachowanie powtarza się bez żadnych realnych konsekwencji. Nie wspominając już o tym, że osoby z wątku TZG bez skrupułów piszą, że ktoś „wybija się na chorym dziecku”. To nie jest zwykła krytyka, tylko obrażanie i przekraczanie granic. A jedyną konsekwencją jest usunięcie posta
A czy te posty są zgłaszane?
Awatar użytkownika
reformed_oposss
TrampekLV

damascenka pisze: czw sie 06, 2026 7:28 pm A czy te posty są zgłaszane?
Tak notorycznie
1% Chance, 99% Faith
Awatar użytkownika
damascenka
Administrator

reformed_oposss pisze: czw sie 06, 2026 7:29 pm Tak notorycznie
Okej, w takim razie będzie załatwione. 💖
Awatar użytkownika
reformed_oposss
TrampekLV

damascenka pisze: czw sie 06, 2026 7:32 pm Okej, w takim razie będzie załatwione. 💖
Dziękuję. Gdybyś mogła, popatrz proszę, co dzieje się na wątku „TZG”. Notorycznie pojawia się tam obrażanie, pisanie, że tancerki „sprzedają swoje Instagramy” w reklamach, rzucanie oskarżeń o jakieś sekty i wiele innych insynuacji. Nie oszukujmy się kiedy ty wchodzisz na ten wątek, widać, że większość osób ma dużo większy szacunek do tego, co ty piszesz, niż do Wiśni, z którą często nikt się tam nie liczy. Bo ludzie zakładają, że większość takich wypowiedzi ujdzie im na sucho
1% Chance, 99% Faith
Awatar użytkownika
FigGa
RARY

Post autor: FigGa »

Wiecie co? Trochę czytam teraz wątek TzG ze względu na Mandarynę. Nie jesyem po stronie tej tancerki ani przeciw ale widzę jak te dyskusje tam.
I też uważam, że wątek powinien moderowac ktoś kto nie jest związany emocjonalnie (a przynajmniej tak bardzo) z jakimś tancerzem czy coś.
To tam samo jak ja bym poszła moderowac wątek o Wiśniewskim. Wyobrażacie sobie to? Bo ja chyba nie 🙈
Bo Wiśniewski to nie ja,
Bo to wszystko nie jest moje,
Bo to wszystko wielki pic,
A „Ich Troje” jest kradzione.
Odyn
FlafLover

Post autor: Odyn »

FigGa pisze: czw sie 06, 2026 8:33 pm Wiecie co? Trochę czytam teraz wątek TzG ze względu na Mandarynę. Nie jesyem po stronie tej tancerki ani przeciw ale widzę jak te dyskusje tam.
I też uważam, że wątek powinien moderowac ktoś kto nie jest związany emocjonalnie (a przynajmniej tak bardzo) z jakimś tancerzem czy coś.
To tam samo jak ja bym poszła moderowac wątek o Wiśniewskim. Wyobrażacie sobie to? Bo ja chyba nie 🙈
Good point 😅
Kattiiiiia

Post autor: Kattiiiiia »

Stronniczość moderacji (chyba tej samej osoby) widać też w dziale kryminalnym gdzie ewidentnie czasem jako offtop usuwane są posty jakby pod jedną tezę. A inne zostają, bo choć też offtop, to najwidoczniej opinią są bliskie osobie decyzyjnej. Nie wiem, może trzeba byłoby zrobić jakieś zasady dla moderacji wg jakich kryteriów czyszczą wątki? Z drugiej strony to zawsze będzie nieco subiektywne.
Awatar użytkownika
PrzemoKondratowicz
RARY

Post autor: PrzemoKondratowicz »

Kattiiiiia pisze: czw sie 06, 2026 9:30 pm Stronniczość moderacji (chyba tej samej osoby) widać też w dziale kryminalnym gdzie ewidentnie czasem jako offtop usuwane są posty jakby pod jedną tezę. A inne zostają, bo choć też offtop, to najwidoczniej opinią są bliskie osobie decyzyjnej. Nie wiem, może trzeba byłoby zrobić jakieś zasady dla moderacji wg jakich kryteriów czyszczą wątki? Z drugiej strony to zawsze będzie nieco subiektywne.
No, to akurat też prawda. W zależności od tego czyje zdanie siedzi bardziej, te posty traktowane są pobłażliwiej. Na jednym wątku doszło do tego że ktoś dosłownie rzucał się do wszystkich wkoło i każdy kazał się uspokoić ale nie moderatorka.
Na Wandzie najciekawiej jest jak sami zainteresowani bądź ich rodzina o której jest wątek, wpada, krzyczy, piszczy i wyzywa.
Awatar użytkownika
verysweetcherry
Moderator

Post autor: verysweetcherry »

PrzemoKondratowicz pisze: sob sie 08, 2026 12:55 am No, to akurat też prawda. W zależności od tego czyje zdanie siedzi bardziej, te posty traktowane są pobłażliwiej. Na jednym wątku doszło do tego że ktoś dosłownie rzucał się do wszystkich wkoło i każdy kazał się uspokoić ale nie moderatorka.
Nie wiem jak można być w stronniczym w temacie gdzie główny prym wiodą zbrodnie. Według Ciebie jestem za mordercami??? Wątki traktuje tak samo obiektywnie jak wszystkie inne. A Ty teraz masz problem ,że nie usuwam zgłoszonych przez Ciebie postów gdzie ktoś w sposób kulturalny odpowiada Ci i ma inny niż Ty punkt widzenia.
I jeżeli ktoś się do kogoś rzuca to proszę nadal zgłaszać takie posty i napiszę to po raz setny nie siedzę na forum 24/7, nie czytam każdego postu, więc sorry ale jak czasem widzę gównoburze to uspokajam jak ktoś przesadza.
paulxxxxx
ŚpięWRezydencji

Post autor: paulxxxxx »

verysweetcherry pisze: sob sie 08, 2026 9:16 am Nie wiem jak można być w stronniczym w temacie gdzie główny prym wiodą zbrodnie. Według Ciebie jestem za mordercami??? Wątki traktuje tak samo obiektywnie jak wszystkie inne. A Ty teraz masz problem ,że nie usuwam zgłoszonych przez Ciebie postów gdzie ktoś w sposób kulturalny odpowiada Ci i ma inny niż Ty punkt widzenia.
I jeżeli ktoś się do kogoś rzuca to proszę nadal zgłaszać takie posty i napiszę to po raz setny nie siedzę na forum 24/7, nie czytam każdego postu, więc sorry ale jak czasem widzę gównoburze to uspokajam jak ktoś przesadza.
po 1 nigdzie nie napisał że jesteś za mordercami więc nie koloryzuj
po 2 z tym obiektywizmem to poleciałaś po całości patrząc że od dwóch stron leci Twój temat że jesteś stronnicza I nieobiektywnaXD
Awatar użytkownika
PrzemoKondratowicz
RARY

verysweetcherry pisze: sob sie 08, 2026 9:16 am Nie wiem jak można być w stronniczym w temacie gdzie główny prym wiodą zbrodnie. Według Ciebie jestem za mordercami??? Wątki traktuje tak samo obiektywnie jak wszystkie inne. A Ty teraz masz problem ,że nie usuwam zgłoszonych przez Ciebie postów gdzie ktoś w sposób kulturalny odpowiada Ci i ma inny niż Ty punkt widzenia.
Po pierwsze nikt nigdy nie sugerował że jesteś za mordercami
Po drugie nie chodzi o wątki gdzie ktoś się ze mną nie zgadza. Wcale nie chodzi mi np o wątek Izy gdzie jest po prostu zwykła dyskusja ludzi o różnych opiniach. Jest inny wątek gdzie jedna osoba założyła konto chyba tylko po to żeby się kłócić z każdym i wyżywać się emocjonalnie, możliwe że z rodziny ktoś, i mogła odpinać wroty do woli, a większość postów dalej wisi.
Na Wandzie najciekawiej jest jak sami zainteresowani bądź ich rodzina o której jest wątek, wpada, krzyczy, piszczy i wyzywa.
Awatar użytkownika
verysweetcherry
Moderator

PrzemoKondratowicz pisze: sob sie 08, 2026 6:55 pm Po pierwsze nikt nigdy nie sugerował że jesteś za mordercami
Po drugie nie chodzi o wątki gdzie ktoś się ze mną nie zgadza. Wcale nie chodzi mi np o wątek Izy gdzie jest po prostu zwykła dyskusja ludzi o różnych opiniach. Jest inny wątek gdzie jedna osoba założyła konto chyba tylko po to żeby się kłócić z każdym i wyżywać się emocjonalnie, możliwe że z rodziny ktoś, i mogła odpinać wroty do woli, a większość postów dalej wisi.
A czy te posty są zgłoszone??
agapajsak
PsychoFanka

Post autor: agapajsak »

Taa bo moderatorka w ogóle nie wie kto to Magda i nie udziela się na forum xdddd
Załączniki
fw_1786459560713.jpg
fw_1786459560713.jpg (31.81 KiB) Przejrzano 1290 razy
Awatar użytkownika
verysweetcherry
Moderator

agapajsak pisze: wt sie 11, 2026 4:46 pm Taa bo moderatorka w ogóle nie wie kto to Magda i nie udziela się na forum xdddd
Nigdzie nie było mówione że nie wiem albo się nie udzielam. Z resztą jaki to ma związek z tematem wątku??
agapajsak
PsychoFanka

Post autor: agapajsak »

verysweetcherry pisze: wt sie 11, 2026 4:51 pm Nigdzie nie było mówione że nie wiem albo się nie udzielam. Z resztą jaki to ma związek z tematem wątku??
To fajnie że moderujesz wątek w którym sama się udzielasz :D
Awatar użytkownika
Saelith
VlogmasEnjoyer

Post autor: Saelith »

verysweetcherry pisze: wt sie 11, 2026 4:51 pm Nigdzie nie było mówione że nie wiem albo się nie udzielam. Z resztą jaki to ma związek z tematem wątku??
Taki ze sporo osob chce zmiany moderatora xd
Awatar użytkownika
damascenka
Administrator

W związku z pojawiającymi się zgłoszeniami dotyczącymi działań verysweetcherry, chcę poinformować, że w ostatnich dniach szczegółowo przeanalizowaliśmy sytuację oraz podejmowane działania moderacyjne.

Po dokładnej weryfikacji przebiegu dyskusji i dziennika moderacji informujemy, że nie stwierdziliśmy naruszeń naszych wewnętrznych zasad. Zespół działa w oparciu o ustalone odgórnie zasady, dbając o porządek i jakość prowadzonych dyskusji.

Rozumiem jednak, że w tak szerokich i dynamicznych dyskusjach mogą pojawić się wątpliwości dotyczące konkretnych decyzji.

Jeśli uważacie, że któryś z Waszych postów został usunięty niesłusznie lub zauważyliście ewentualną nieprawidłowość w podejmowanych decyzjach co do zgłoszeń, zachęcamy do zgłoszenia tego bezpośrednio w wiadomości prywatnej do mnie. Proszę o dołączenie dokładnego opisu konkretnej sytuacji, to pozwoli mi sprawnie i obiektywnie przyjrzeć się sprawie.

Wszystkie posty usunięte w ostatnim czasie przez verysweetcherry bez wątpienia naruszały Regulamin Forum, a gdybym ja moderowała ten wątek to w kilku wypadkach skończyłyby się ostrzeżeniami/banami.
Awatar użytkownika
palecwdrzwiach
TrampekLV

Post autor: palecwdrzwiach »

damascenka pisze: śr sie 12, 2026 12:52 pm...
A tak serio, nie daje ci to w ogóle do myślenia, że o żadnej innej osobie z moderacji nie masz aż tylu zgłoszeń zaniedbań albo nadużywania "władzy", co o tej jednej osobie? Ot, wszystko robi super, a pół forum się uwzięło?

A zmieniając temat - gdzie można znaleźć listę zakazanych słów na forum, które są automatycznie cenzurowane? Nie widzę tego w regulaminie.
Trochę to takie dziwne, gdy piszę o pizzy na grubym cieście, że b.u.ł.a i słowo b.u.ł.a zostaje zamienione na jakieś inne. To jakiś slur, obraźliwe słowo? Nie znam się za bardzo na współczesnym slangu, więc chciałabym dowiedzieć się jakich słów nie wolno na forum używać, bo wjedzie cenzura.
Awatar użytkownika
Saelith
VlogmasEnjoyer

Post autor: Saelith »

palecwdrzwiach pisze: śr sie 12, 2026 11:04 pm A tak serio, nie daje ci to w ogóle do myślenia, że o żadnej innej osobie z moderacji nie masz aż tylu zgłoszeń zaniedbań albo nadużywania "władzy", co o tej jednej osobie? Ot, wszystko robi super, a pół forum się uwzięło?

A zmieniając temat - gdzie można znaleźć listę zakazanych słów na forum, które są automatycznie cenzurowane? Nie widzę tego w regulaminie.
Trochę to takie dziwne, gdy piszę o pizzy na grubym cieście, że b.u.ł.a i słowo b.u.ł.a zostaje zamienione na jakieś inne. To jakiś slur, obraźliwe słowo? Nie znam się za bardzo na współczesnym slangu, więc chciałabym dowiedzieć się jakich słów nie wolno na forum używać, bo wjedzie cenzura.
Słowo krzywa kiedys zmieniało na Klaudia (?), więc też nie wiem o co chodzi. Nie każdy jest wtajemniczony
Awatar użytkownika
damascenka
Administrator

Saelith pisze: czw sie 13, 2026 10:17 pm Słowo krzywa kiedys zmieniało na Klaudia (?), więc też nie wiem o co chodzi. Nie każdy jest wtajemniczony
No niestety, jest to konsekwencja nadawania obrzydliwych pseudonimów bohaterom wątków. Próbowaliśmy z tym walczyć na różne sposoby, ale były osoby, które potrafiły pisać to przez sz lub ż na złość...
Awatar użytkownika
PrzemoKondratowicz
RARY

verysweetcherry pisze: sob sie 08, 2026 7:15 pm A czy te posty są zgłoszone??
Tak, są i aktualnie usunięte są całe strony, pozostawione pojedyncze posty losowych użytkowników bez kontekstu. Wygląda jak losowe myśli osób niezlepione ze sobą nawet w dyskusję. Nie rozumiem jak ktoś może personalnie jeździć po wszystkich wkoło, oskarżać użytkowników o bycie w zmowie z mafią, jawnie trollować a mimo to jedyne co się dzieje to usuwana jest połowa wątku, z losowymi wiadomościami.