Start
Mój profil

Kosmetyki Ph.Doctor

Moderatorzy: KasandraCwir, verysweetcherry
kasmaz
RoyalBaby

Re: Kosmetyki Ph.Doctor

Post autor: kasmaz »

Dziewczyny, a jakiś zamiennik sensowny tetra c serum? I spf-a tego z kolorem?
Bardzo lubię te produkty ale za dużo kasy na to idzie, zwłaszcza że z ph doctor używam sporo.
Wercia11124
SushiRoll

Post autor: Wercia11124 »

kasmaz pisze: pt sie 14, 2026 5:36 pm Dziewczyny, a jakiś zamiennik sensowny tetra c serum? I spf-a tego z kolorem?
Bardzo lubię te produkty ale za dużo kasy na to idzie, zwłaszcza że z ph doctor używam sporo.
Właśnie też szukam zamiennika Spf z kolorem. Cena z kosmosu. Kiedyś miałam ta emulsje z kolorem z basiclab, jest bardzo podobna ale trochę bardziej nawilżająca i trochę bardziej się świeci jednak
Awatar użytkownika
mglisia
Channelka

Post autor: mglisia »

kasmaz pisze: pt sie 14, 2026 5:36 pm Dziewczyny, a jakiś zamiennik sensowny tetra c serum? I spf-a tego z kolorem?
Ja w tej cenie ani tańszej nie znalazłam SPF, jedynie droższe (Medmelano) 😔
kasmaz
RoyalBaby

Post autor: kasmaz »

Ech, ja też testuję i nie znajduję, ale myślałam że może źle szukam. Czyli pozostaje liczyć na promocję.
Wercia11124
SushiRoll

Mnie wkurza to że na początku bylo mówione że ceny będą korzystne, żeby kosmetyki dotarły do większej liczby kobiet itp itd. Potem zaczęły się jakieś akcje typu pop upy i wielkie imprezy dla celebrytów i rozdawanie plastikowych duperelow do zakupów, ktore jak wiadomo też generują koszty. Obecnie ceny są absurdalne. Jeszcze rozumiem kosmetykz który zużywa się kilka ładnych msc ale tubka Spf idzie w 1,5 miesiąca. I co? Co 1,5 miesiąca kupować krem za 180 zł.. przesada
Magdaw
Koczkodan

Post autor: Magdaw »

świetne ale dość drogie jest też z medik8 c-tetra advanced ale wystarcza na długo lub wersja podstawowa c tetra z tej firmy.
Awatar użytkownika
mglisia
Channelka

Akurat jak odeszłam od używania kosmetyków z tej firmy, to nagle wyskoczyli z rzeczami, których zawsze od nich potrzebowałam - wersje podróżne i próbki XD

Czy któraś z was znalazła może zamiennik osmogelu? Ciężko mi jest nawet wyszukać w internecie kosmetyku do demakijażu i 1 etapu oczyszczania, który nie jest tłusty/olejkiem/masełkiem/itd., a przy tym nie jest płynem micelarnym :(
Wercia11124
SushiRoll

mglisia pisze: pn sie 17, 2026 1:42 pm Akurat jak odeszłam od używania kosmetyków z tej firmy, to nagle wyskoczyli z rzeczami, których zawsze od nich potrzebowałam - wersje podróżne i próbki XD

Czy któraś z was znalazła może zamiennik osmogelu? Ciężko mi jest nawet wyszukać w internecie kosmetyku do demakijażu i 1 etapu oczyszczania, który nie jest tłusty/olejkiem/masełkiem/itd., a przy tym nie jest płynem micelarnym :(
Ja widziałam że your kaya ma coś takiego, ale nie używałam.
Awatar użytkownika
mglisia
Channelka

Wercia11124 pisze: wt sie 18, 2026 10:09 am Ja widziałam że your kaya ma coś takiego, ale nie używałam.
To testowałam, mega mi twarz podrażniło :(
Literatka88
ZdalnaFanka

Post autor: Literatka88 »

Macie jakieś plany zakupowe na jutrzejszą zniżkę?
Wercia11124
SushiRoll

Literatka88 pisze: czw sie 20, 2026 10:41 pm Macie jakieś plany zakupowe na jutrzejszą zniżkę?
Ja pasuje. Chciałam kupić krem Spf ale żeby mieć darmowa wysyłkę to musiałabym wziąć 3 i dać za to jakieś 350 zł. Krem jest super ale bez przesady żeby tyle płacić za krem
mon311
RóżowePolo

Post autor: mon311 »

Wercia11124 pisze: sob sie 15, 2026 1:03 pm Mnie wkurza to że na początku bylo mówione że ceny będą korzystne, żeby kosmetyki dotarły do większej liczby kobiet itp itd. Potem zaczęły się jakieś akcje typu pop upy i wielkie imprezy dla celebrytów i rozdawanie plastikowych duperelow do zakupów, ktore jak wiadomo też generują koszty. Obecnie ceny są absurdalne. Jeszcze rozumiem kosmetykz który zużywa się kilka ładnych msc ale tubka Spf idzie w 1,5 miesiąca. I co? Co 1,5 miesiąca kupować krem za 180 zł.. przesada
Dokładnie. W tym roku znowu ceny produktów w górę a dla znajomych event w Marbelli i spf w prezencie...
Magdaw
Koczkodan

mon311 pisze: sob sie 22, 2026 12:25 pm Dokładnie. W tym roku znowu ceny produktów w górę a dla znajomych event w Marbelli i spf w prezencie...
Mnie to właśnie skutecznie zniechęciło do tej firmy. Dla ludzi, którzy realnie kupują te kosmetyki są tylko podwyżki cen i żenujące popisy Niny na instagramie, a dla znajomych event w Marbelli xD
myszulo
Siatkarka

Post autor: myszulo »

Ja spf bardzo polecam z beauty of joseon. Jest tańszy, ale niestety nie ma tintu. Jednak dla mojej skóry jest zdecydowanie lepszy - z ph doctor niestety bardzo mnie podrażniał, miałam permanentne zapalenie okoloustne, które ustąpiło po zaprzestaniu jego stosowania.
Witamina C u mnie super się sprawdziło basic lab i geek&gorgeous, lepsze efekty niż ph doctor
Emulsja myjąca dla mnie zdecydowanie lepsza jest od cerave i też wystarcza na o wiele dłużej
Krem ceramidowy polecam z resibo
Generalnie przetestowałam większość produktów ph doctor, głównie pod wpływem ich super marketingu. Niestety jeżeli chodzi o moją skórę to bardzo się zawiodłam - a cena też nie jest zachęcająca, patrząc na efekty i wydajnosc. Tak naprawdę sprawdził mi się tylko osmogel i tutaj nie mogę znaleźć lepszego zamiennika
Wercia11124
SushiRoll

Mam wrażenie że jestem jedyna osoba której ten osmogl się w ogle nie sprawdził. Pierwszy raz miałam taką sytuację że masuje skórę a makijaż się trzyma jak nie beton. Tusz, oczy dramat, ledwo co rozpuszczał i potwornie szczypał
Magdaw
Koczkodan

Wercia11124 pisze: pn sie 24, 2026 7:51 pm Mam wrażenie że jestem jedyna osoba której ten osmogl się w ogle nie sprawdził. Pierwszy raz miałam taką sytuację że masuje skórę a makijaż się trzyma jak nie beton. Tusz, oczy dramat, ledwo co rozpuszczał i potwornie szczypał
Mnie też osmogel nie sprawdził się totalnie, a używałam tego na różne sposoby, na sucho na mokro i wiecznie wszystko rozmazane tak że musiałam domywac płynem micelarnym z biodermy
hlaskomarek
BlondDoczep

Post autor: hlaskomarek »

Wercia11124 pisze: sob sie 15, 2026 7:53 am Właśnie też szukam zamiennika Spf z kolorem. Cena z kosmosu. Kiedyś miałam ta emulsje z kolorem z basiclab, jest bardzo podobna ale trochę bardziej nawilżająca i trochę bardziej się świeci jednak
Nadeshiko? Jest w hebe, lekko beżowy
Awatar użytkownika
Simonka
RoyalBaby

Post autor: Simonka »

Dziewczyny, znacie jakiś odpowiednik serum na powieki z Ph.Doctor, ale tego pierwszego, sprzed zmiany składu? Nowe wersje niestety w ogóle na mnie nie działają, a przy tym pierwszym miałam naprawdę mega efekt liftingujący. Różnica była tak widoczna, że nawet lekarz medycyny estetycznej zapytał mnie, czy robiłam jakiś zabieg, porównując moje zdjęcia z tymi sprzed kilku miesięcy
Wercia11124
SushiRoll

Simonka pisze: ndz sie 30, 2026 11:42 pm Dziewczyny, znacie jakiś odpowiednik serum na powieki z Ph.Doctor, ale tego pierwszego, sprzed zmiany składu? Nowe wersje niestety w ogóle na mnie nie działają, a przy tym pierwszym miałam naprawdę mega efekt liftingujący. Różnica była tak widoczna, że nawet lekarz medycyny estetycznej zapytał mnie, czy robiłam jakiś zabieg, porównując moje zdjęcia z tymi sprzed kilku miesięcy
Wiem że veoli ma takie serum pod oczy właśnie z glutationem i innymi składnikami. Ale dopiero się czaje na nie,.jeszcze nie używałam.
Nazywa się chyba napinające serum pod oczy.
Annakonda
Mokra Włoszka

Post autor: Annakonda »

Wercia11124 pisze: pn sie 31, 2026 9:20 am Wiem że veoli ma takie serum pod oczy właśnie z glutationem i innymi składnikami. Ale dopiero się czaje na nie,.jeszcze nie używałam.
Nazywa się chyba napinające serum pod oczy.
O którym mówisz? Smooth as silk?
Wercia11124
SushiRoll

Annakonda pisze: pn sie 31, 2026 12:38 pm O którym mówisz? Smooth as silk?
Gravity fighter. Z dmae, peptydami I komórkami macierzystymi
Eneduelickefucke
Mokra Włoszka

Post autor: Eneduelickefucke »

mglisia pisze: wt sie 18, 2026 12:20 pm To testowałam, mega mi twarz podrażniło :(
To moze iwostin hydra sensita prebio zel micelarny? Bardzo mi sie sprawdzil do zmywania spfa i do mycia twarzy,
Najpierw nakladam go na sucha twarz i masuje, splukuje i jeszcze raz nim myje
Magdaw
Koczkodan

Simonka pisze: ndz sie 30, 2026 11:42 pm Dziewczyny, znacie jakiś odpowiednik serum na powieki z Ph.Doctor, ale tego pierwszego, sprzed zmiany składu? Nowe wersje niestety w ogóle na mnie nie działają, a przy tym pierwszym miałam naprawdę mega efekt liftingujący. Różnica była tak widoczna, że nawet lekarz medycyny estetycznej zapytał mnie, czy robiłam jakiś zabieg, porównując moje zdjęcia z tymi sprzed kilku miesięcy
Niod fecc eye concentrate