Veoli
Moderatorzy: KasandraCwir, verysweetcherryVeoli
Co sądzicie o kosmetykach Veoli Botanicals? Warte swojej ceny czy nie bardzo? Ja na pewno mogę polecić peeling Glass Skin, zastanawiam się nad skompletowaniem pełnej kosmetyczki w oparciu o ich produkty no ale niestety jednak są dość drogie.
-
pazdziochowa
- SushiRoll
Olejki do demakijażu mają spoko, pianki bez sensu kupować bo nie robią nic szczególnego za ten hajs.
Polecam kropelki brązujące, ładna opalenizna
Polecam kropelki brązujące, ładna opalenizna
Posiadam całodzienny krem nawilżający do twarzy Botanica Say Hi — jest ok, szybko się wchłania ale skóra pozostaje nawilżona i to czuć, ma satynowe wykończenie.
Posiadam również naprawczo-kojący krem okluzyjny do twarzy Botanica Dear Skin, It’s Rich — nakładam go głównie gdy nakładam retinal lub gdy potrzebuję większego nawilżenia.
Te dwa kremy mogę polecić ale wyłącznie w promocji, a i tak uważam, że znajdziesz coś innego równie dobrego lub nawet lepszego. Jeszcze dopisze, że oba te kremy pachną bardzo tak sobie, wręcz chemicznie.
Używałam również „Veoli Botanica Make it Clear - mleczna emulsja oczyszczająca do twarzy” — ładnie pachniał i to by było na tyle. Nie czułam po niej nic wowow jak za produkt za niemal 80zł. Znajdziesz lepsze emulsje i tańsze.
Używałam „Veoli Botanica Aroma Body Therapy - ujędrniające serum olejowe do ciała z aktywnym ekstraktem z rozmarynu” — ładnie pachniało, bo ja akurat lubię takie zapachy i nawet spoko nawilżał. Nic nie ujędrnił jakby co
a niektóre ubrania przejęły zapach zjełczałego oleju po nim i potrzebowały kilka razy trafić do prania, żeby przestały śmierdzieć. Lepiej kupić sobie jakiś balsam.
Używałam też kremu pod oczy „ Veoli Botanica Smooth As Silk” — nadaje się wyłącznie na noc, jest ciężki, lepki, tłusty i taką też skórę pozostawia pod oczami. Nie zauważyłam po nich jakiś efektów oprócz spoko nawilżenia ale za taką cenę? Proszę cię. Coś tańszego da radę pewnie nawet lepiej.
Rękawice do peelingu ciała też mają taką sobie jak coś xd
Podsumowując: szkoda kasy chyba że bardzo chcesz coś wypróbować, wtedy polecam poczekać na promocję bo mniej zaboli rozczarowanie może xd
Posiadam również naprawczo-kojący krem okluzyjny do twarzy Botanica Dear Skin, It’s Rich — nakładam go głównie gdy nakładam retinal lub gdy potrzebuję większego nawilżenia.
Te dwa kremy mogę polecić ale wyłącznie w promocji, a i tak uważam, że znajdziesz coś innego równie dobrego lub nawet lepszego. Jeszcze dopisze, że oba te kremy pachną bardzo tak sobie, wręcz chemicznie.
Używałam również „Veoli Botanica Make it Clear - mleczna emulsja oczyszczająca do twarzy” — ładnie pachniał i to by było na tyle. Nie czułam po niej nic wowow jak za produkt za niemal 80zł. Znajdziesz lepsze emulsje i tańsze.
Używałam „Veoli Botanica Aroma Body Therapy - ujędrniające serum olejowe do ciała z aktywnym ekstraktem z rozmarynu” — ładnie pachniało, bo ja akurat lubię takie zapachy i nawet spoko nawilżał. Nic nie ujędrnił jakby co
Używałam też kremu pod oczy „ Veoli Botanica Smooth As Silk” — nadaje się wyłącznie na noc, jest ciężki, lepki, tłusty i taką też skórę pozostawia pod oczami. Nie zauważyłam po nich jakiś efektów oprócz spoko nawilżenia ale za taką cenę? Proszę cię. Coś tańszego da radę pewnie nawet lepiej.
Rękawice do peelingu ciała też mają taką sobie jak coś xd
Podsumowując: szkoda kasy chyba że bardzo chcesz coś wypróbować, wtedy polecam poczekać na promocję bo mniej zaboli rozczarowanie może xd
𖦹:・゚⋆。°⭒✩・:*:。°.•☆•.°。:*:・✩⭒°。⋆・゚:𖦹
-
pazdziochowa
- SushiRoll
Jest to bardzo droga marka, mają niektóre produkty super - głównie te w brązowym szkle.
No więc kupiłam ten krem pod oczy i okazuje się,że znów dałam się nabrać influ. A to dlatego,że ten krem nie wiem jakim cudem i jakimi składnikami miałby mi pogrubić skórę pod oczami. Jest tłusty i dopóki jest na skórze to skóra jest odżywiona, ale jak zmywasz masz dalej przesusz ponieważ głównie są to oleje więc tam nie ma nic,co by penetrowalo i wzmacniało. W dodatku jest okropnie tłusty nie wiem kto miałby go używać pod makijaż więc tylko nadaje się na noc. Jest beznadziejny, taki sam efekt można uzyskać kremem Ziaja wybierz sobie dowolny. Ale wiadomo marketing, influ to kosztuje a zatem cena także. Nie warto. A jak ktoś ma dobry krem pod oczy do polecenia to poproszę.
-
aroniaporzeczka
- Channelka
Kupiłam tonik, bo miałam moment na „mleczne” toniki, a ich był zachwalany. Niestety, nie mogłam używać, bo zapach był nieznośny 
-
Ddd7777777
- Naczelny Zapierdalacz
Znam firmę odkąd weszła na rynek tzn gdy dopiero zaczynali wiele lat temu. Tak się złożyło, że dostałam masę ich produktów ( długa historia, znajomego korporacja zakupiła mnóstwo ich produktów dla klientów, a że się nie rozeszły oddali pracownikom a on mnie;). W każdym razie było tego całe kartony. Nie wiem czy wszystko dalej jest w ofercie ale absolutnie pokochałam olejek z płatkami róż i krem na dzień i na noc. Świetny był też krem do mycia twarzy . Natomiast bubel to maseczki gommage i peelingi do twarzy z siemieniem - nic nie ścierały. Po latach na własną rękę wróciłam do kremu na noc jest inny w słoiczku, uważam że super nawilża.