Start
Mój profil

Nieprawidłowa cytologia

Moderatorzy: KasandraCwir, verysweetcherry
Markje
RóżowePolo

Nieprawidłowa cytologia

Post autor: Markje »

Cytologia nieprawidłowa
LSIL CIN 1 możliwy HSIL
Czy ktoś przy takiej cytologia okazało się że ma raka ? Lekarz powiedział że zawsze trzeba założyć najgorsze,idę do szpitala na wycinki bardzo się boje
Awatar użytkownika
wampiryna
PsychoFanka

Post autor: wampiryna »

Chce Ci tylko napisać: dużo, dużo zdrowia. Wiem, że w Twojej głowie może dziać się huragan emocji i wszystkiego. Sama mam w tym tygodniu zabieg usunięcia guzka z piersi i też się boję.
Najważniejsze, że się przebadałaś, jesteś świadoma i działasz dalej.

Z tego co wyczytałam komórki LSIL mają niezłośliwy charakter, tak samo CIN1. Przepraszam, nie miałam nigdy złej cytologii i nie chcę Ci tu pisać tego, co sama możesz wyczytać. Bo wiem, że nie o to Ci chodzi. Ale spokojnie: lecz, działaj i uważam, że powinnaś być świadoma wszystkiego ale czy od razu zakładać najgorsze? Nie. W tym wszystkim musisz dbać też o swoją głowę i cały organizm. Musisz mieć siłę, by z tym walczyć.

Działaj. Trzymam kciuki, żeby wszystko skończyło się dobrze. Dbaj o siebie i się nie poddawaj 🤍
𖦹:・゚⋆。°⭒✩・:*:。°.•☆•.°。:*:・✩⭒°。⋆・゚:𖦹
Rokoniec
Siatkarka

Post autor: Rokoniec »

Po nieprawidłowych wynikach cytologii miałam kolposkopię wyszło cin2 po zbadaniu wycinków, miałam zabieg konizacji, ale były to zmiany przed nowotworowe, za miesiąc kontrola po pół roku od zabiegu, mam nadzieję że nie będzie już żadnych zmian, tym bardziej że chciałabym mieć jeszcze drugie dziecko. Takie zmiany wcześnie wykryte dają mała szansę przekształcenia się w raka raczej Najlepiej skonsultować to z dobrym ginekologiem, Daje tutaj namiar na dobrego lekarza https://ginekolog-rzeszow.pl
LiliaRose
MoetGlass

Post autor: LiliaRose »

Rokoniec pisze: wt sie 11, 2026 9:13 am Po nieprawidłowych wynikach cytologii miałam kolposkopię wyszło cin2 po zbadaniu wycinków, miałam zabieg konizacji, ale były to zmiany przed nowotworowe, za miesiąc kontrola po pół roku od zabiegu, mam nadzieję że nie będzie już żadnych zmian, tym bardziej że chciałabym mieć jeszcze drugie dziecko. Takie zmiany wcześnie wykryte dają mała szansę przekształcenia się w raka raczej Najlepiej skonsultować to z dobrym ginekologiem, Daje tutaj namiar na dobrego lekarza https://ginekolog-rzeszow.pl
Ja mialam.zabieg LLETZ po ktorym dostalam krwotoku. Nigdy więcej
Obserwatorone
Ciastko

Post autor: Obserwatorone »

Trzy razy wyszła mi nieprawidłowa cytologia, CIN3 - miałam też trzy razy kolposkopie i ta nie wykazała nowotworu a jedynie przewlekłe zapalenie szyjki.
Karola23$
Ciastko

Post autor: Karola23$ »

Hej, miałaś moze pobrane wycinki? U mnie cin3. Jestem po cięciu chirurgicznym