Start
Mój profil

Wasze hity do pielęgnacji twarzy

Moderatorzy: KasandraCwir, verysweetcherry
ankaszklanka18
Gacie z oceanu

Wasze hity do pielęgnacji twarzy

Post autor: ankaszklanka18 »

Hej! Po latach zorientowałam się, że na moją cerę najlepiej wpływa prosta pielęgnacja - żel do mycia twarzy, maść apteczna i krem nawilżający. Tonik i serum gdy mam siłę i chęci… 😂Od czasu do czasu robię sobie dzień dla siebie, to też wleci jakaś maseczka i akurat wszystko mi się kończy to z chęcią spróbuję czegoś nowego. A jako, że już mam coś co faktycznie spełnia moje oczekiwania nie czuję potrzeby kupować czegoś z wyższej półki cenowej 😄
Macie jakieś hity, tanie perełki nie za miliony monet? Dokupiłabym sobie coś jako “dodatek” gdy będzie mi się chciało. Nie sugerujcie się mną, piszcie wszystko co macie. Może ktoś inny będzie ciekawy 🙂
ikamika
Koczkodan

Post autor: ikamika »

ankaszklanka18 pisze: pt lip 31, 2026 5:23 pm Hej! Po latach zorientowałam się, że na moją cerę najlepiej wpływa prosta pielęgnacja - żel do mycia twarzy, maść apteczna i krem nawilżający. Tonik i serum gdy mam siłę i chęci… 😂Od czasu do czasu robię sobie dzień dla siebie, to też wleci jakaś maseczka i akurat wszystko mi się kończy to z chęcią spróbuję czegoś nowego. A jako, że już mam coś co faktycznie spełnia moje oczekiwania nie czuję potrzeby kupować czegoś z wyższej półki cenowej 😄
Macie jakieś hity, tanie perełki nie za miliony monet? Dokupiłabym sobie coś jako “dodatek” gdy będzie mi się chciało. Nie sugerujcie się mną, piszcie wszystko co macie. Może ktoś inny będzie ciekawy 🙂
Krem ze śluzem ślimaka z cosrx i esencja z Pyunkang taka w niebieskiej buteleczce! Mega złoto i super nawilżający duet
Awatar użytkownika
wampiryna
PsychoFanka

Post autor: wampiryna »

A ja bardzo polecam „Bielenda Hydro Lipidium - delikatna emulsja do mycia twarzy” - zwłaszcza w promocji, bardzo wydajna (niepełna jedna pompka wystarczy do umycia twarzy).

Następnie „Bielenda Hydro Lipidium - serum barierowe nawilżająco-kojące do twarzy” - jest lekkie, szybko się wchłania więc osobiście nie czekam z nakładaniem kremu.

Tonik u mnie się zmienia, w zależności na co mam ochotę. Ale mogę polecić „Bielenda Good Skin Hydra Boost - nawilżający tonik do twarzy” - polecam w promocji i polecam przelewać do jakiejś buteleczki z pompką, bo oryginalny jej nie posiada.
Ewentualnie „Nacomi Next Level - nawilżający tonik mleczny do twarzy„.

Z rzeczy do mycia twarzy mogę jeszcze polecić „Ziaja - oczyszczająca pianka” ta biała i ta niebieska.

Z kremów to:
„Bielenda Vegan Muesli - nawilżający krem do twarzy na dzień i na noc”
„Bielenda Hydro Lipidium - wysokolipidowy krem barierowy silnie regenerujący do twarzy”
Coś droższego: „Polemika - antyoksydacyjny krem nawilżający do twarzy„ (bardzo wydajny).

Jak widać głównie to Bielenda 😉 ale to z tego względu, że nie widzę większej różnicy gdy kupowałam droższe kosmetyki, Bielenda ma bardzo fajny skład, dosyć często jest w promocji, nie zapycha mi po niej twarzy.
𖦹:・゚⋆。°⭒✩・:*:。°.•☆•.°。:*:・✩⭒°。⋆・゚:𖦹
SparklingHappiness
GreckieWakacje

Post autor: SparklingHappiness »

Jesli chodzi o oczyszczanie to Olejek Bioderma do mycia twarzy i ciała to jest moje złoto. Ładnie domywa i jest to pierwszy produkt , po którym moja skóra nie jest ściągnięta. Litrowa bańka tego cuda kosztuje ok 70 zł, a jest bardzo wydajny. U mnie stoi jakieś 4 miesiące

Krem z witaminą C od Eveline. Lekki, ale dobrze nawilża, idealny pod makijaż.

La Roche Posay Cicaplast baum b5 - ratunek dla suchej skóry, zwłaszcza jesienią i zimą. Nakładam na noc 2 razy w tygodniu, a rano skóra jest mięciutka, gładka i odżywiona. A jako krem na noc pod oczy sprawdza się rewelacyjnie.

Żel arnikowy na sińce pod oczami - po prostu działa