Rzeczywiście niepopularja opinia. Wydaje mi się, że nawet w tym temacie pisałem kiedyś zupełnie odwrotnie - dla mnie takie osoby są atrakcyjne, bo od razu widać że dbają o siebie i nie myślą o tym co powiedzą o nich inni.
Niepopularne opinie o życiu
Moderatorzy: KasandraCwir, verysweetcherry- koparka_walec
- Gacie z oceanu
Re: Niepopularne opinie o życiu
- koparka_walec
- Gacie z oceanu
Im dlużej żyję tym bardziej zmieniają mi się gusta na takie... bardziej popularne wśród osób o których mówi się, że nie mają gustu.
Jak byłem nastolatkie, dwudziestokilkulatkiem to słuchałem tylko rocka i metalu. Disco polo było dla prostaków.
A dzisiaj potrafię i w Disco Polo znaleźć coś ciekawego, co poprawi mi humor - za to rock i metal już mnie zmęczył, rzadko do tego wracam - czuję się często przygnębiająco przy nich.
Z kobietami mam podobnie, zaczyna mi się podobać look "za dużo makijażu, zrobione usta, doczepiane rzesy".
Jak byłem nastolatkie, dwudziestokilkulatkiem to słuchałem tylko rocka i metalu. Disco polo było dla prostaków.
A dzisiaj potrafię i w Disco Polo znaleźć coś ciekawego, co poprawi mi humor - za to rock i metal już mnie zmęczył, rzadko do tego wracam - czuję się często przygnębiająco przy nich.
Z kobietami mam podobnie, zaczyna mi się podobać look "za dużo makijażu, zrobione usta, doczepiane rzesy".
Hmm, wiesz co, chyba wszystkie - przy invisalignie widać jednak ze ktos ma cos "wiecej" w buzi i tez sepleni
- agbmrctorakwin
- LouiBag
Nie wiem czy to taka niepopularna opinia ale spróbuję: uważam że najgorszymi naciągaczami wśród lekarzy są dentyści. Ostatnio miałam sytuacje gdzie byłam na ściągnięciu kamienia, na tej wizycie dentysta powiedział mi że mam kilka zebow do zrobienia. Zapisałam się więc na kolejną wizytę, która miała być miesiąc później. Na tej wizycie oprócz tego że naprawił mi jednego z tych zębów, znowu ściągnął mi kamień
po miesięcu od poprzedniego razu. Nie zapytał, nie byliśmy na to umówieni, po prostu to zrobił bo stwierdził że "już trzeba". Proponował mi też zrobienie zdjęcia panoramicznego zębów, gdy powiedziałam że go nie potrzebuje bo niedawno skończyłam leczenie ortodontyczne i miałam robione takie zdjęcie w innej placówce zaczął mówić, że jak jest się pacjentem ich kliniki to TRZEBA zrobić u nich zdjęcie. Po tej sytuacji umówiłam się do innego dentysty. I czytałam naprawde wiele podobnych sytuacji innych osób i nie tylko z tego konkretnego miejsca
To chyba zależy od konkretnego przypadku, ale rzeczywiście trafiłaś na jakiegoś "zaradnego" dentystę. Mam nadzieję chociaż, że ten kamień dobrze ściągnął.
- gunernialne
- DramaQueen
Może nie dokładnie w takim kontekście, ale byłam jakiś czas temu u swojej dentystki. Opowiadała trochę o cenach zabiegów właśnie i jako przykład podała, że nie rozumie skąd w niektórych miejscach za leczenie kanałowe bierze się grube tysiące, gdy sam koszt materiałów, "robocizny" itd. naprawdę temu nie odpowiada.agbmrctorakwin pisze: ↑pt lip 31, 2026 8:14 am Nie wiem czy to taka niepopularna opinia ale spróbuję: uważam że najgorszymi naciągaczami wśród lekarzy są dentyści. Ostatnio miałam sytuacje gdzie byłam na ściągnięciu kamienia, na tej wizycie dentysta powiedział mi że mam kilka zebow do zrobienia. Zapisałam się więc na kolejną wizytę, która miała być miesiąc później. Na tej wizycie oprócz tego że naprawił mi jednego z tych zębów, znowu ściągnął mi kamieńpo miesięcu od poprzedniego razu. Nie zapytał, nie byliśmy na to umówieni, po prostu to zrobił bo stwierdził że "już trzeba". Proponował mi też zrobienie zdjęcia panoramicznego zębów, gdy powiedziałam że go nie potrzebuje bo niedawno skończyłam leczenie ortodontyczne i miałam robione takie zdjęcie w innej placówce zaczął mówić, że jak jest się pacjentem ich kliniki to TRZEBA zrobić u nich zdjęcie. Po tej sytuacji umówiłam się do innego dentysty. I czytałam naprawde wiele podobnych sytuacji innych osób i nie tylko z tego konkretnego miejsca
Wiadomo, że w niektórych miejscach płaci się za samo nazwisko dentysty, ale w takim ogólnym wymiarze opisała to jako niezły skok na kasę
Pomysł na program: ja vs dziesięć wandziar w dyskusji, ale bez moderatorów, żeby nie mogły zgłaszać offtopu, gdy kończą się argumenty
- gunernialne
- DramaQueen
Z okazji tego, że dzisiaj książkowy bohater - Harry Potter - obchodzi 46 urodziny.
W 2024 roku Miriam Margolyes, czyli aktorka, która grała w filmach z tej serii powiedziała - "martwię się o [dorosłych] fanów Harry’ego Pottera, bo to powinno im już przejść. Wiecie, to było 25 lat temu i jest przeznaczone dla dzieci. Ja myślę, że to dla dzieci, ale oni w tym utknęli".
Oczywiście spadła na nią lawina hejtu, ale no..
Miała rację xd jak widzę, że dorosły chłop czy dorosła kobieta emocjonują się tym przykładowym już HP czy grasują między dzieciaczkami w jakimś Disneylandzie to... X D
W 2024 roku Miriam Margolyes, czyli aktorka, która grała w filmach z tej serii powiedziała - "martwię się o [dorosłych] fanów Harry’ego Pottera, bo to powinno im już przejść. Wiecie, to było 25 lat temu i jest przeznaczone dla dzieci. Ja myślę, że to dla dzieci, ale oni w tym utknęli".
Miała rację xd jak widzę, że dorosły chłop czy dorosła kobieta emocjonują się tym przykładowym już HP czy grasują między dzieciaczkami w jakimś Disneylandzie to... X D
Pomysł na program: ja vs dziesięć wandziar w dyskusji, ale bez moderatorów, żeby nie mogły zgłaszać offtopu, gdy kończą się argumenty
- iksde12345
- Modna
A co jest złego w jaraniu się jakimś fikcyjnym uniwersum?gunernialne pisze: ↑pt lip 31, 2026 9:02 am Z okazji tego, że dzisiaj książkowy bohater - Harry Potter - obchodzi 46 urodziny.
Też się zastanawiam. Widocznie albo ktoś zazdrości innym dorosłym,że czymś się cieszą albo serio ludzie już przyczepiają się dosłownie do wszystkiegoiksde12345 pisze: ↑pt lip 31, 2026 10:53 am A co jest złego w jaraniu się jakimś fikcyjnym uniwersum?
- gunernialne
- DramaQueen
Gdzie powiedziałam, że to coś złego?iksde12345 pisze: ↑pt lip 31, 2026 10:53 am A co jest złego w jaraniu się jakimś fikcyjnym uniwersum?
Niech każdy żyje i cieszy się czym chce. Po prostu mnie osobiście zawsze bawi (ale nie budzi jakichś negatywnych myśli) widok dorosłych z wymalowanymi na czole błyskawicami, którzy wymachują plastikowymi różdżkami na jakichś zjazdach xd i inne podobne przebierankowe zloty gdzie podstarzali geje latają w spódniczkach i warkoczykach wzorując się na jakiejś tam postaci xd
-
stokrotkapolna1234
- Szarlotta
Mam takie samo zdanie jak ty. Uważam ze jakikolwiek aparat jest brzydki i wyglada bardzo zle.mallam pisze: ↑pt lip 31, 2026 7:24 am Hmm, wiesz co, chyba wszystkie - przy invisalignie widać jednak ze ktos ma cos "wiecej" w buzi i tez seplenii nie chodzi mi tez o to ze piętnuje osoby ktore faktycznie dopiero w dorosłości np maja kase zeby sobie wyprostować zeby czy cos, po prostu wizualnie nie jestem w stanie na to patrzeć, ale no taka jest moja niepopularna opinia i chyba wpasowała sie w ten watek xd
No coz, wlasnie tydzień temu założyłam aparat bo mam mega starte i stłoczone zeby i wyglada to zle xd
- PrzemoKondratowicz
- RARY
Popieram opinie o harrym Potterze, kupa 35+ dalej sobie robi tatuaże z tym motywem xd to trochę jak Disney people
Na Wandzie najciekawiej jest jak sami zainteresowani bądź ich rodzina o której jest wątek, wpada, krzyczy, piszczy i wyzywa.
- gunernialne
- DramaQueen
Nie rozumiem? Czy jest coś złego w byciu gejem albo podstarzałym gejem, że potraktowałaś to jako atak? xd równie dobrze mogłoby pojawić się tam wprost odniesienie do osób heteroseksualnych. Tylko wtedy już nikt by na mnie nie naskoczył xd geje to grupa normalna jak każda inna. Mogą być wymienieni w dyskusji i nie wymagają żadnej specjalnej ochrony chyba xd a ich wspomnienie w ogólnej dyskusji, która nie odnosi się do istoty homoseksualizmu jako takiego nie oznacza ich piętnowania xdO Matyldo! pisze: ↑pt lip 31, 2026 11:30 am Ale co Ty się tak tych gejów czepiasz?
Nie można było skończyć niepopularnej opinii na tym, że nie trafia do Ciebie fascynacja dorosłych ludzi HP i zloty przebierankowe są DLA CIEBIE dziwne? Potrzebne było dorzucanie do tego informacji o starych gejach w warkoczykach? Słabe jest to, że podszczypujesz a teraz odwracasz kota ogonem.
- O Matyldo!
- Kciuk
No słuchaj, ale się nie pojawiło.gunernialne pisze: ↑pt lip 31, 2026 11:39 am Nie rozumiem? Czy jest coś złego w byciu gejem albo podstarzałym gejem, że potraktowałaś to jako atak? xd równie dobrze mogłoby pojawić się tam wprost odniesienie do osób heteroseksualnych. Tylko wtedy już nikt by na mnie nie naskoczył xd geje to grupa normalna jak każda inna. Mogą być wymienieni w dyskusji i nie wymagają żadnej specjalnej ochrony chyba xd
Pojawił się natomiast pejoratywny, złośliwy opis o spoconych, podstarzałych gejach w warkoczykach, przykrótkich spódniczkach i ze spływającym makijażem.
Sprytnie się teraz próbujesz bronić, wykręcać ale naprawdę nie musisz.
Myślę, że każdy zrozumiał Twój wpis tak jak powinien być zrozumiany.
- gunernialne
- DramaQueen
Tak jak usilnie zwracasz uwagę na to, że nie pojawiło się określenie "heteroseksualny" tak samo powinnaś zwrócić uwagę, że pejoratywne określenia - "spoconych, spływający makijaż, przykrótkie spódniczki" pojawiły się łącznie z "mężczyznami". Oczywiście rozumiem, że lepiej brzmi wmieszanie znów nieszczęsnych gejów jako konkretnie tych mężczyzn bo brzmi to bardziej dramatycznie, ale no.. o nich było tylko szalenie wulgarne, okrutne, krzywdzące i wściekłe pejoratywne określenie... "podstarzali" xD a, no i były tam też 'spodniczka i warkoczyki". Mam nadzieję, że nie-przykrótkie spódniczki nikogo nie obrażają tak jak tamte obraziły xd no i oby warkoczyki też tego nie robiły...O Matyldo! pisze: ↑pt lip 31, 2026 11:49 am No słuchaj, ale się nie pojawiło.
Pojawił się natomiast pejoratywny, złośliwy opis o spoconych, podstarzałych gejach w warkoczykach, przykrótkich spódniczkach i ze spływającym makijażem.
Sprytnie się teraz próbujesz bronić, wykręcać ale naprawdę nie musisz.
Myślę, że każdy zrozumiał Twój wpis tak jak powinien być zrozumiany.
Zrozumieliście i rozdmuchaliście na własne potrzeby mój pierwotny wpis jak się wam podobało, a teraz sobie przyklaskujecie xd
A moja niepopularna opinia jest to, że ludzie wysmiewajacy zajawki i pasje innych sa w środku smutni i sflustrowani. Jaranie sie czymś w wieku dorosłym nie robi innym ludziom krzywdy. Uważam, ze to naprawde super jarać sie czymś i brać udział w wydarzeniach, gdzie sa ludzie, którzy podzielają twoja pasję. Mozna tam poznać nowych przyjaciól. Życie jest czesto ciezke, więc fajnie miec cos co autentycznie sprawia ci radość, nawet jeżeli komus to wydaje sie dziecinne. Wiele takich osob dorastało w biednych domach, latach 90, no łatwo nie bylo i teraz majac te dorosłe pieniądze po prostu uszczęśliwiają swoje wewnętrzne dziecko. Jako dorosła osoba ja np. jarałabym sie wycieczka do disneylandu bo w dzieciństwie to bylo cos nieosiągalnego. + majac dzieci mozna w ten sposób spędzać z nimi czas i pokazać cos co my lubiliśmy
𝔑𝔦𝔢𝔠𝔥𝔞𝔧 𝔪𝔬𝔰𝔱𝔶, 𝔨𝔱ó𝔯𝔢 𝔰𝔭𝔞𝔩𝔢 𝔬ś𝔴𝔦𝔢𝔱𝔩𝔞 𝔪𝔦 𝔡𝔯𝔬𝔤ę
Bardzo ładnie podsumowałaś to, co sama miałam na myśli. Obserwowałam tę dyskusję i zastanawiałam się, czy mam sie włączyć w obronie zajawek i ,,dziecinnych pasji''. Sama fanką HP nie jestem, za to uwielbiam oglądać bajki Disney'a. Nie ma dla mnie nic bardzij relaksującego po ciężkim dniu niż włączenie po raz setny Shreka czy Zwierzogrodu. Moi znajomi nie rozumieją, jak ponad 30letnia baba może oglądać bajki nie mając dziecka i polecają mi jakieś durne komedie w celu poprawienia sobie humoru... a jak dla mnie humor w bajkach jest dużo bardziej wyważony i inteligentny niż we współlczesnych komediach, gdzie głównie żartuje się z seksu i fekaliów. Nie podoba mi się wyśmiewanie czyichś pasji i zajawek, ludzie są różni i później ci bardziej wrażliwi zastanawiają się, czy coś jest z nimi nie tak, bo mają takie a nie inne hobby. A przecież nikomu nie robi krzywdy to, że nawet i 50letni chłop namaluje ssobie błyskawice na czole.julygirl pisze: ↑pt lip 31, 2026 12:52 pm A moja niepopularna opinia jest to, że ludzie wysmiewajacy zajawki i pasje innych sa w środku smutni i sflustrowani. Jaranie sie czymś w wieku dorosłym nie robi innym ludziom krzywdy. Uważam, ze to naprawde super jarać sie czymś i brać udział w wydarzeniach, gdzie sa ludzie, którzy podzielają twoja pasję. Mozna tam poznać nowych przyjaciól. Życie jest czesto ciezke, więc fajnie miec cos co autentycznie sprawia ci radość, nawet jeżeli komus to wydaje sie dziecinne. Wiele takich osob dorastało w biednych domach, latach 90, no łatwo nie bylo i teraz majac te dorosłe pieniądze po prostu uszczęśliwiają swoje wewnętrzne dziecko. Jako dorosła osoba ja np. jarałabym sie wycieczka do disneylandu bo w dzieciństwie to bylo cos nieosiągalnego. + majac dzieci mozna w ten sposób spędzać z nimi czas i pokazać cos co my lubiliśmy
i am a god
- Fluffyslippers
- Dieta 600 kcal
Ale wiesz ze zdrowy zgryz to bardzo ważna funkcja zdrowotna a nie tylko estetyczna? I niestety często dopiero będąc dorosłym można sobie na to pozwolić…mallam pisze: ↑czw lip 30, 2026 6:49 pm Moja chyba bardzo niepopularna opinia - nie jestem w stanie zdzierżyć dorosłych osob z aparatem na zębya niestety z jakiegoś powodu całkiem sporo prezenterów w telewizji czy aktorów (jak ta niesczesna laska z reklamy rossmanna w pianie) wlasnie noszą aparat i az mnie cos strzela jak to widze
nie dość ze strasznie "wypycha" to szczękę to jeszcze czlowiek wtedy bardziej sepleni, nie wiem, sa jakies aparaty takie wewnętrzne cxy cos, litości... ale wiem ze duzo osob myśli zupelnie inaczej niż ja
Makówkowe zapalenie opon mózgowych
- koparka_walec
- Gacie z oceanu
Powtórzę to co już tam wcześniej gdzieś napisałem - nie twierdzę od razu, że takie prawo powinno być, ale podoba mi się ten eksperyment myślowy.
Czemu uważasz, że nie powinno się karać za zdrade?
Przywołujesz, że tak się robi w innych krajach - tych "złych", ale myślę że nie co patrzeć na inne kraje. Mieszkańcy pewnego kraju na wschodzie też pewnie patrzą na nas z pogardą, że karzemy przemoc domową.
Zdrada to nie tylko czynność której dokonuje się z osobą trzecią - to także atak na zdrowie psychiczne swojego partnera.
Przemoc psychiczna może być karana, a np. notyrycznie powtarzające się zdrady już nie?
Ja tu widzę prawo do nadużyć i potrafię sobie wyobrazić w jaką stronę by to poszło, dlatego jestem na nie.koparka_walec pisze: ↑sob sie 01, 2026 3:14 am Powtórzę to co już tam wcześniej gdzieś napisałem - nie twierdzę od razu, że takie prawo powinno być, ale podoba mi się ten eksperyment myślowy.
Czemu uważasz, że nie powinno się karać za zdrade?
Przywołujesz, że tak się robi w innych krajach - tych "złych", ale myślę że nie co patrzeć na inne kraje. Mieszkańcy pewnego kraju na wschodzie też pewnie patrzą na nas z pogardą, że karzemy przemoc domową.
Zdrada to nie tylko czynność której dokonuje się z osobą trzecią - to także atak na zdrowie psychiczne swojego partnera.
Przemoc psychiczna może być karana, a np. notyrycznie powtarzające się zdrady już nie?
-
stokrotkapolna1234
- Szarlotta
Sama uwazam aparat za cos brzydkiego i to strasznie.Fluffyslippers pisze: ↑pt lip 31, 2026 10:09 pm Ale wiesz ze zdrowy zgryz to bardzo ważna funkcja zdrowotna a nie tylko estetyczna? I niestety często dopiero będąc dorosłym można sobie na to pozwolić…
Sama obecnie noszę aparat bo musialam go założyć. Nadal uważam ze jest brzydki i nic tego nie zmieni. Przecież nie chodzę i nie mowie ludziom którzy maja aparat ze jest brzydki ani nie gadam tak do siebie w lustrze ale i tak uważam
Ja też nienawidzę aparatów na zęby. Musiałam założyć niestety, ale udało mi się, bo była pandemia i można było zakryć się maseczką i długo siedzieć na pracy zdalnej w domu.stokrotkapolna1234 pisze: ↑sob sie 01, 2026 2:34 pm Sama uwazam aparat za cos brzydkiego i to strasznie.
Sama obecnie noszę aparat bo musialam go założyć. Nadal uważam ze jest brzydki i nic tego nie zmieni. Przecież nie chodzę i nie mowie ludziom którzy maja aparat ze jest brzydki ani nie gadam tak do siebie w lustrze ale i tak uważam
Irytuje mnie też,że osoby z aparatem nie zamykają często ust i pokazują zęby.
Moim zdaniem impreza typu baby shower jest idiotyczna. Co do zasady nie chodzę na takie imprezy, bo mi szkoda czasu i kasy.
Brałam jeszcze udział w idiotycznej imprezie z okazji spłaty kredytu hipotecznego, moim zdaniem kiepski powód do imprezy, raczej okazja do chwalenia się
Brałam jeszcze udział w idiotycznej imprezie z okazji spłaty kredytu hipotecznego, moim zdaniem kiepski powód do imprezy, raczej okazja do chwalenia się
Niektórzy robią imprezy z okazji rozwoduWerciaaaa pisze: ↑sob sie 01, 2026 5:42 pm Moim zdaniem impreza typu baby shower jest idiotyczna. Co do zasady nie chodzę na takie imprezy, bo mi szkoda czasu i kasy.