Ciało po ciąży - ćwiczenia, dieta
Moderatorzy: KasandraCwir, verysweetcherryCiało po ciąży - ćwiczenia, dieta
Dziewczyny, 3 lata temu urodziłam dziecko. Na początku szybko wróciłam do wagi sprzed ciąży, a obecnie przytyłam + 10 kg i sama waga jest dla mnie ok, ale „jakość” mojego ciała już nie. Mam wałeczek na brzuchu, pod koniec dnia wyglądam jakbym była w kolejnej ciąży, skóra jest bardziej wiotka i taka „flakowata”. Której udało się wrócić do fajnej figury i co wam pomogło? Może polecicie jakieś fajne profile, które właśnie pokazują taką przemianę albo jakieś zestawy fajnych ćwiczeń w domu
Ja dużo chodziłam plus ćwiczenia siłowe,na brzuch dużo dało mi masowanie codziennie olejkiem i płytką gua sha tylko tą dużą, kupiłam w Rossmann i rzeczywiście się zaparłam żeby zabrać się za siebie. Piłam też kolagen plus stosowałam swój masażer RF do twarzy na brzuch dwa razy w tygodniu. Ćwiczenia wpisywałam sobie na YouTube, najczęściej oglądam Codziennie Fit. Mam też masażer wellbox, masowałam nim brzuch ale nie regularnie.
U mnie taki ciążowy brzuch bez ciąży okazał się przodopochyleniem miednicy... zaczęłam ćwiczyć i widzę już maleńka poprawętakaotoja pisze: ↑sob sie 01, 2026 12:49 pm Dziewczyny, 3 lata temu urodziłam dziecko. Na początku szybko wróciłam do wagi sprzed ciąży, a obecnie przytyłam + 10 kg i sama waga jest dla mnie ok, ale „jakość” mojego ciała już nie. Mam wałeczek na brzuchu, pod koniec dnia wyglądam jakbym była w kolejnej ciąży, skóra jest bardziej wiotka i taka „flakowata”. Której udało się wrócić do fajnej figury i co wam pomogło? Może polecicie jakieś fajne profile, które właśnie pokazują taką przemianę albo jakieś zestawy fajnych ćwiczeń w domu