Straciłam zupełnie ochotę na keks
Moderatorzy: KasandraCwir, verysweetcherryStraciłam zupełnie ochotę na keks
Witam. Mam 26 lat i od dłuższego czasu zauważyłam że nie ciągnie mnie wogole do seksu nie mam też ochoty na pieszczoty . Moj partner jest starszy ode mnie i często temat seksu staje się tematem kłótni. Zle się czuje z tym że nie potrafię to zaspokoić ale ja naprawdę nie mam ochoty nawet o tym nie myślę a kiedy dochodzi do zbizenia to inicjatywa i zaangażowanie jest tylko z jego strony i to on czerpie z tego pełna satysfakcję a ja poprostu robię to bo nie chce sie z nim kłócić. Co może być przyczyną braku ochoty na keks szczególnie w tak młodym wieku ?
-
Vaxi_bllom
- MoetGlass
Stan zdrowia? - ginekolog, USG, tarczyca (TSH, FT3, FT4), niedobory (żelazo, ferrytyna, witamina D3, B12, kwas foliowy), hormony (prolaktyna, estradiol, testosteron, progesteron), glukoza, insulina
Tryb życia? - Nie jesteś przepracowana? Wysypiasz się? Masz za dużo stresu, za mało aktywności fizycznej?
Przede wszystkim wasz związek i relacje między wami - Czy Twoje libido zmieniło się nagle? Kiedyś miałaś większą ochotę? Partner Cię tak samo pociąga? I przede wszystkim czy dba o ciebie emocjonalnie, poza łóżkiem. Niepokojące jest, że piszesz że tylko on ma satysfakcję ze zbliżenia, a ty zmuszasz się do tego bo nie chcesz kłótni. On w ogóle stara się sprawić Ci przyjemność? To, że będziesz się dalej zmuszać nie sprawi, że nagle Twoje libido powróci. A sama się zapokajasz?
Tryb życia? - Nie jesteś przepracowana? Wysypiasz się? Masz za dużo stresu, za mało aktywności fizycznej?
Przede wszystkim wasz związek i relacje między wami - Czy Twoje libido zmieniło się nagle? Kiedyś miałaś większą ochotę? Partner Cię tak samo pociąga? I przede wszystkim czy dba o ciebie emocjonalnie, poza łóżkiem. Niepokojące jest, że piszesz że tylko on ma satysfakcję ze zbliżenia, a ty zmuszasz się do tego bo nie chcesz kłótni. On w ogóle stara się sprawić Ci przyjemność? To, że będziesz się dalej zmuszać nie sprawi, że nagle Twoje libido powróci. A sama się zapokajasz?
Znudzenie partnerem
Rutyna w związku
problemy hormonalne ( warto jest zrobić sobie badania ogólne krwi plus ewentualnie poziom estrogenu, testosteronu i hormony tarczycy)
ewentualnie stres ( w ekstremalnych przypadkach depresja)
Rutyna w związku
problemy hormonalne ( warto jest zrobić sobie badania ogólne krwi plus ewentualnie poziom estrogenu, testosteronu i hormony tarczycy)
ewentualnie stres ( w ekstremalnych przypadkach depresja)