Olga Herring

Moderator: verysweetcherry

Drapak
Gacie z oceanu

Re: Olga Herring

Post autor: Drapak »

Spamują tym wszędzie, a komentarze usuwają… cenzura to świetna droga
Magdalena88
RoyalBaby

Post autor: Magdalena88 »

Ja lubiłam Olgę i jej podcasty. Moim zdaniem gdyby napisała oficjalny post wyjaśniający lub przepraszający to by inaczej to wyglądało. Kasowanie grupy, komentarzy to już przesada. Zachowuje się jakby nic się nie stało.
LosAnanas
HottStripper

Post autor: LosAnanas »

No właśnie najlepsze jest to, że to jaki ruch zrobili wokół całej tej sprawy (kasowanie grupy, komentarzy, moderowane komentarze, brak publikacji odcinka o czasie, brak publikacji wywiadu o czasie), pokazuje tylko to, że jednak afera jest
Bibi8
RóżowePolo

Post autor: Bibi8 »

MalaCzarna pisze: pn lut 19, 2024 2:13 pm Słuchaliście tego nowego odcinka?
Oczywiście, że nie. Nie będę już słuchać podcastow Olgi, dopóki nie wyjdzie do słuchaczy z jakąś odrobina szczerości nt. temat tego, czemu usunęła grupę i zmieniła całkowicie sposób działania.
Nie podoba mi się wyciąganie postów jej i męża sprzed 10 lat, bo mogli się od tego czasu zmienić, ale nie podoba mi się takie zamiatanie sprawy pod dywan i tuszowanie wszystkiego, zamiast wyjścia do nas z wyjaśnieniem.

PS Podcast nagrała przed "afera", więc raczej nie ma ona wpływu na ten odcinek ;)
Bibi8
RóżowePolo

Ness1962 pisze: pn lut 19, 2024 2:41 pm
MalaCzarna pisze: pn lut 19, 2024 2:13 pm Słuchaliście tego nowego odcinka? Według mnie bez szału, jedyne co na plus, że nie znałam tej sprawy, ale sam sposób opowiedzenia odcinka przez Olgę bardzo mechaniczny, dobrze ktoś napisał na YT, że napieprza byle skończyc jak z karabinu maszynowego.

Zastanawiam się czy to spadek jakości ze względu na aferę i nerwy czy zawsze taka była, tylko tego nie dostrzegałam. Albo po prostu już mam taki niesmak, że ciężko mi być obiektywną w jej kierunku.
Zawsze taka była, bo ja nie widze różnicy.
Szkoda, tylko Justyna mazur została do słuchania, bo ja lubię glownie polskie sprawy słuchać.
Jest mnóstwo super podcastow o polskich sprawach. M. In. Polskie zbrodnie, pieklo jest tu...
Bibi8
RóżowePolo

Piankowy Ludzik pisze: wt lut 20, 2024 1:46 pm Ale są tam też posty sprzed kilku miesięcy. Wiesz, współautor podcastu kryminalnego, nazywa policjanta tłuściochem a innego patolem? Transfobiczne i fatfobiczne komentarze są też całkiem świeże
Tak, tak – to prawda. Źle się wyraziłam, niektóre skriny są świeżutkie, chodzi mi o to, że wklejanie tych starych nie ma za bardzo sensu, ani o niczym nie świadczy, bo ludzie się zmieniają i ich poglądy też. I jest to okej.

Z innej paki – skąd wiecie, kim są jej rodzice? Wyżej pojawił się wątek, że to wysoko postawieni ludzie. Skoro tak jest, to być może dlatego wszyscy boją się komentować sprawę i post z CSI został usunięty.
SkarolinaS
SkrzydełkaZhooters

Post autor: SkarolinaS »

Bibi8 pisze: wt lut 20, 2024 1:51 pm
Piankowy Ludzik pisze: wt lut 20, 2024 1:46 pm Ale są tam też posty sprzed kilku miesięcy. Wiesz, współautor podcastu kryminalnego, nazywa policjanta tłuściochem a innego patolem? Transfobiczne i fatfobiczne komentarze są też całkiem świeże
Tak, tak – to prawda. Źle się wyraziłam, niektóre skriny są świeżutkie, chodzi mi o to, że wklejanie tych starych nie ma za bardzo sensu, ani o niczym nie świadczy, bo ludzie się zmieniają i ich poglądy też. I jest to okej.

Z innej paki – skąd wiecie, kim są jej rodzice? Wyżej pojawił się wątek, że to wysoko postawieni ludzie. Skoro tak jest, to być może dlatego wszyscy boją się komentować sprawę i post z CSI został usunięty.
wysoko postawiony jest ojciec w Lasach Panstwowych i jest naczelnikiem wydziału Wydział Hodowli Lasu
jej mama umarla.

Jakby byl z policji to jeszcze rozumiem, ale to sa lasy panstwowe xd
Grubababa
Collagen z chlorellą

Post autor: Grubababa »

Bibi8 pisze: wt lut 20, 2024 1:51 pm

Jak dla mnie timing nie ma tu znaczenia. Są skriny z grudnia 2022, czyli nieco ponad roku z mizoginistycznymi i rasistowskimi komentarzami pana diplo. A skąd wiadomo o lasach państwowych? Również z wykopu. Pan śledź był tam bardzo wylewny i sam pisał, że teściowie pracują w LP. Dla mnie to co robi Olga jest po prostu żenujące. Ten facet nie był taki czy owaki 10 lat temu, on po prostu taki jest. Prostak o wybujałym ego, ubliżający każdemu na każdym kroku, przekonany o swojej zajebostosci. Poczytaj sobie opinie Google jakie on wystawia
To nie jest tak, że on na wykopie uruchamiał jakieś swoje alterego, a tak na codzień to pogodny i miły facet, szanujący innych ludzi. A Olga "przepraszajaca" za niego, to nieporozumienie.
mezalians_urodowy
LouiBag

Post autor: mezalians_urodowy »

Bibi8 pisze: wt lut 20, 2024 1:34 pm
Nie podoba mi się wyciąganie postów jej i męża sprzed 10 lat, bo mogli się od tego czasu zmienić, ale nie podoba mi się takie zamiatanie sprawy pod dywan i tuszowanie wszystkiego, zamiast wyjścia do nas z wyjaśnieniem.
Jakie wyciąganie, jakie 10 lat? To są publiczne posty które pisał np. w kwietniu 2023. Nie ukrywał kim jest, nie pisał tego 10 lat temu.
Bibi8
RóżowePolo

mezalians_urodowy pisze: wt lut 20, 2024 1:58 pm
Bibi8 pisze: wt lut 20, 2024 1:34 pm
Jakie wyciąganie, jakie 10 lat? To są publiczne posty które pisał np. w kwietniu 2023. Nie ukrywał kim jest, nie pisał tego 10 lat temu.
Tak, wyżej już doprecyzowałam. Te świeższe skriny i opinie z Googli jak najbardziej, ale widziałam też skriny z 2016/17 roku. Trochę przesadziłam z tymi 10 latami ;)

Zgadzam się, zapewne taki jest. Mnie najbardziej w tym wszystkim burzy to zamiatanie pod dywan, potajemne usuwanie grupy i kłamstwa. Przepraszania za męża i mowienie jak bardzo źle się z tym czuje jest totalnie nie na miejscu. No chyba ze ten typek, to taki przysłowiowy "glupek" co palnie byle co, nie myśląc. Ale wątpię w to. A nawet jeski, to skoro palnac umie to i przeprosic zapewne tez. Ciężko mi też uwierzyć, że Olga ma inne poglądy...
Od dawna mi się nie podobało w jej podcastach to nazywanie ludzi czystym złem, diabłem, ukrywanie postów np o Zurnaliscie i komentarz męża, że "jeśli lubimy Olgę to pozwolimy się jej rozwijac". On w ogóle nie pomyślał, że my przecież nie lubiliśmy nigdy Olgi, lubimy jej podcasty, ale kwestia jej rozwoju to jej osobista sprawa, i jak zrobi to u niewłaściwego człowieka, to nie będziemy tego pochwalać.
Balu

Post autor: Balu »

Wiele piszecie o tym, że jej mąż to prostak bo źle wypowiadal sie ba Wykopie ale ona lepsza nie jest, siedziałam na tym serwisie w czasach jej aktywnosci- jakies 2-3 lata wstecz i laska potrafiła zrobić mega dramę bo inna osoba napisała jej dosadnie co o niej mysli. Wystalkowala dziecwyxne, jej dane, adres zmaieszkania i pdacy i ją straszyła ze to ujawni. Zbuntowała swoje wykopowe psiapsi i jechali po lasce wszyscy zdrowo. No równo pod sufitem to ona nie ma i dobrze, że to wszystko wychodzi na jaw.
Grubababa
Collagen z chlorellą

Balu pisze: wt lut 20, 2024 2:42 pm Wiele piszecie o tym, że jej mąż to prostak bo źle wypowiadal sie ba Wykopie ale ona lepsza nie jest, siedziałam na tym serwisie w czasach jej aktywnosci- jakies 2-3 lata wstecz i laska potrafiła zrobić mega dramę bo inna osoba napisała jej dosadnie co o niej mysli. Wystalkowala dziecwyxne, jej dane, adres zmaieszkania i pdacy i ją straszyła ze to ujawni. Zbuntowała swoje wykopowe psiapsi i jechali po lasce wszyscy zdrowo. No równo pod sufitem to ona nie ma i dobrze, że to wszystko wychodzi na jaw.
Wow...A masz na to jakieś dowody? Co za toksyczna parka. 🤯
Balu

Grubababa pisze: wt lut 20, 2024 2:49 pm
Balu pisze: wt lut 20, 2024 2:42 pm Wiele piszecie o tym, że jej mąż to prostak bo źle wypowiadal sie ba Wykopie ale ona lepsza nie jest, siedziałam na tym serwisie w czasach jej aktywnosci- jakies 2-3 lata wstecz i laska potrafiła zrobić mega dramę bo inna osoba napisała jej dosadnie co o niej mysli. Wystalkowala dziecwyxne, jej dane, adres zmaieszkania i pdacy i ją straszyła ze to ujawni. Zbuntowała swoje wykopowe psiapsi i jechali po lasce wszyscy zdrowo. No równo pod sufitem to ona nie ma i dobrze, że to wszystko wychodzi na jaw.
Olga usunęła konto na wykopie i nie jestem w stanie znaleźć tamtuch wpisów
Aqq
Mokra Włoszka

Post autor: Aqq »

https://zapodaj.net/plik-N1CUDJs4CI

nama rozne smaczki wyjawiala na wykopie
29362523190006
Tritonotti

Post autor: 29362523190006 »

nawet gdybyt to bylo sprzed 50 lat to zamiatanie i udawanie ze nic sie nie stalo siwadczy o braku zmiany
Anita94
Channelka

Post autor: Anita94 »

A widzieliście się do sprawy odniosła się Justyna z mężem w ostatnim ich wspólnym filmie? Coś pięknego, mega mądrze. Krzysiek może jest trochę w gorącej wodzie kąpany i broni za wszelką cenę Justyny ale nie jest takim bucem z tragicznymi poglądami jak mąż Olgi

https://www.youtube.com/live/KOgmEY4Kvu ... Zss8TJ3YHC

42:25 minuta
Balu

Piankowy Ludzik pisze: wt lut 20, 2024 4:02 pm
Balu pisze: wt lut 20, 2024 3:23 pm
Grubababa pisze: wt lut 20, 2024 2:49 pm
Olga usunęła konto na wykopie i nie jestem w stanie znaleźć tamtuch wpisów
Spróbuj przez wayback https://web.archive.org/web/20191101000 ... udzie/nama

Tam zmieniasz sobie daty zapisów i może to, przepraszam, wykopiesz xd
Szukałam wątku na Wykopie po Nicku dziewczyny po której jechali ale chyba został usunięty :/
Grubababa
Collagen z chlorellą

Anita94 pisze: wt lut 20, 2024 4:17 pm A widzieliście się do sprawy odniosła się Justyna z mężem w ostatnim ich wspólnym filmie? Coś pięknego, mega mądrze. Krzysiek może jest trochę w gorącej wodzie kąpany i broni za wszelką cenę Justyny ale nie jest takim bucem z tragicznymi poglądami jak mąż Olgi

https://www.youtube.com/live/KOgmEY4Kvu ... Zss8TJ3YHC

42:25 minuta
Co w tym niby pięknego i mądrego? Nie mają obowiązku się odnosić.
Daisy123
MieszkankaPowiśla

Post autor: Daisy123 »

Tuszowanie tego to jedno, inna sprawa ze wiele osob ktore komentowaly na fb, na csi czy na tej stronie o kryzysach w social media, dostaly anonimy z wyzwiskami/pogrozkami…
nataliesmith
Koczkodan

Post autor: nataliesmith »

Powiem tak, byłam w związku z facetem z wykopu, czytając te jego posty dostaje aż dreszcze, bo dokładnie to samo ale w innych kontekstach czytałam dość często - to są strasznie zakompleksione osoby, które żyją w wiecznej frustracji i jedyne co to mogą się poprzekrzykiwać na temat tego, który jest bardziej ogarnięty, oczytany i na jakiej płaszczyźnie lepszy od innych. I taki był mój ex, jego znajomi z tego portalu i osoby, których nie znał, ale mi o nich opowiadał. Wszystko jest strasznie przaśne i cwaniackie, ale w realnym świecie zawsze się od tego dystansują na zasadzie - ja to tylko tak dla żartów, ja to tylko tak żeby zrobić szum bla bla, gówno prawda. Są to osoby, które sprawiają, że czujesz się niekomfortowo w ich towarzystwie, są dzicy, często nie potrafią utrzymać normalnej rozmowy z ludźmi, którzy z wykopem mają mało wspólnego. W pewnym momencie dla każdego normalnego człowieka to już jest za dużo i nie da się utrzymać z kimś takim zdrowej, normalnej relacji. Jeśli ona się odnajdywała wśród takich ludzi, zbudowała związek z człowiekiem tego typu, nie przeszkadzało jej pisanie takich rzeczy, czytanie ich i ta mentalność, to sory, ale ona musi być po prostu skrzywiona. Ktoś kto ma normalnie pod sufitem nie pisze takich wysrywów nawet „ironicznie”, „pod wpływem impulsu”. Jeśli ten wykop nie był dla nich jakimś ważnym miejscem i wcale nie czytywali co tam się dzieje to czemu chwalili się oświadczynami czy jakimiś innymi szczegółami swojego związku… nie macie normalnych znajomych żeby napisać im „hej, oświadczyłem się” tylko lecisz na jakieś forum dla frustratów i piszesz „wyszedłem z przegrywu”… brak słów serio. Powtórzę to co tu napisałam - nigdy tak szybko nie dałam unfollow, unsub i chyba nigdy nic mnie tak nie obrzydziło żebym znajomym mówiła „hej, to nie jest osoba warta obserwowania”.
LosAnanas
HottStripper

Daisy123 pisze: wt lut 20, 2024 5:22 pm Tuszowanie tego to jedno, inna sprawa ze wiele osob ktore komentowaly na fb, na csi czy na tej stronie o kryzysach w social media, dostaly anonimy z wyzwiskami/pogrozkami…
Ja komentowałam i nie dostałam 🙃
Daisy123
MieszkankaPowiśla

LosAnanas pisze: wt lut 20, 2024 5:57 pm
Daisy123 pisze: wt lut 20, 2024 5:22 pm Tuszowanie tego to jedno, inna sprawa ze wiele osob ktore komentowaly na fb, na csi czy na tej stronie o kryzysach w social media, dostaly anonimy z wyzwiskami/pogrozkami…
Ja komentowałam i nie dostałam 🙃
A ja dostalam🤣 i widzialam komentarze innych osob, ze tez dostaly.
LosAnanas
HottStripper

Ale co Ci napisali?
Daisy123
MieszkankaPowiśla

LosAnanas pisze: wt lut 20, 2024 7:42 pm Ale co Ci napisali?
Ja dostalam tutaj z wandy wiadomosc odnoszaca sie do mojej wiadomosci w tym watku. Co napisali? Jakies wyzwiska.
Grubababa
Collagen z chlorellą

Wogole to też jest dobry fikolek. Ludzie zaczęli pisać komentarze o ich wyczynach na wykopie, to oni uznali, że zajebistym pomysłem będzie grożenie tym ludziom i wyzywanie ich w prywatnych wiadomościach.
Dobry plan. 👌