Start
Mój profil

Olsztyn jako miejsce do życia

Moderatorzy: KasandraCwir, verysweetcherry
sovre77
Mokra Włoszka

Olsztyn jako miejsce do życia

Post autor: sovre77 »

Hej, ze względu na specyfikę w pracy jestem zmuszona szukać jej gdzie indziej XD Myślałam o relokacji do Olsztyna (nie chcę podawać szczegółów na forum, ale powiedzmy że moja dziedzina stoi tam trochę lepiej niż tu gdzie mieszkam obecnie). Do dziewczyn, które Olsztyn znają - czy to dobre miejsce do życia? Słyszałam że tak, ale to nie były informacje z pierwszej ręki.
Szczególnie chodzi mi o ceny mieszkań i ew. ich stosunek do wynagrodzeń, ogólną jakość życia oraz zajęcia dla dorosłych/młodych dorosłych i ich obecność (powiedzmy przedział 25-35 - czy da się znaleźć znajomych, czy są ośrodki które skupiają ludzi w tym przedziale) - kultura, sztuka, bary itd, jak to wygląda? Podoba mi się bliskość natury, ale to wszystko co mogę o tym mieście powiedzieć.
Awatar użytkownika
rudabozena
Szarlotta

Post autor: rudabozena »

nie, dziura zabita dechami. Problem z pracą, zarobki niskie a ceny mieszkan i zycia bardzo wysokie. Jedyny plus ze w ciagu godziny jestes na mazurach. No i ogolnie polozenie olsztyna jest spoko, bo jeziora i lasy pod reka. Knajpy i restauracje są ale wciąż to jest umieralnia.
Grażynka Farelka