Pralka i suszarka - prośba o polecenia i antypolecenia
Moderator: verysweetcherryPralka i suszarka - prośba o polecenia i antypolecenia
Hejka! Macie do polecenia jakieś modele pralek i suszarek (osobne sprzęty)? Marzy mi się suszarka, ale na rynku jest ogrom łatwo psującego się sprzętu i wiele osób zniechęca mnie do tego zakupu.
Suszarka elektrolux mam i działa wszystko jest ok pralka podejrzewam że też powinna być ok bierz pod uwagę wielkość bębna tzn jak kupisz sobie pralkę np 6kg prania to suszarka musi mieć większy bęben np 12kg bo mokre pranie waży więcej a żeby to się wysuszyło to w suszarce musi być wolne miejsce bo jak upchasz za dużo to nie wysuszy
-
Whitewolf21
- KlasaBiznes
Przede wszystkim w suszarkach trzeba pamiętać, żeby oczyszczać kondensator raz w miesiącu, bo tam też się zbierają paprochy. Opróżnianie pojemnika w bębnie nie wystarczy.
Jak idzie o firmy to mogę polecić LG. Pralki jako jedyne w tej chwili są do rozebrania i wymiany łożysk. Inne firmy kleją już wszystko na amen, żeby naprawy były nieopłacalne.
Suszarki też są dobre. Przede wszystkim żeby był silnik inverter i pompa ciepła.
Jak idzie o firmy to mogę polecić LG. Pralki jako jedyne w tej chwili są do rozebrania i wymiany łożysk. Inne firmy kleją już wszystko na amen, żeby naprawy były nieopłacalne.
Suszarki też są dobre. Przede wszystkim żeby był silnik inverter i pompa ciepła.