Start
Mój profil

Czy Polki i Polacy są atrakcyjni? Jakie jest Wasze zdanie na ten temat?

Moderatorzy: KasandraCwir, verysweetcherry
Awatar użytkownika
SmokAnalog
Parzucha

Re: Czy Polki i Polacy są atrakcyjni? Jakie jest Wasze zdanie na ten temat?

Post autor: SmokAnalog »

pinkco pisze: pn lip 20, 2026 7:54 pm mam wrażenie że w te teorie że rosjanki są najpiękniejsze uwierzyli chyba wszyscy bo same rosjanki to wszystkim wmówiły. 1. rosja to największy kraj na świecie 2. do tego jest w top 10 największych populacji świata 3. poza tym ten kraj jest niesamowicie zacięty i zawistny i oni mają w naturze wmawiać ludziom pewne rzeczy choćby siłą. a w biednym kraju jak rosja gdzie uroda kobiety jest walutą (tak bo rosja jest biedna i rosja to nie tylko moskwa i petersburg ale pełno wsi i małych miasteczek gdzie ludzie nadal nie mają ogrzewania i myją się w miskach) więc logiczne że kobiety z tak biednego, pato kraju będą krzyczeć głośno że są najpiękniejsze na świecie totalnie wszędzie gdzie się da, a że mają ogromną przewagę liczebną to udaje im się to wmówić wszystkim. tak jak udało im się wmówić że rosjanki to są białe kobiety z niebieskimi oczami i blond włosami. no nie, zdecydowana większość rosji to azjatki ale one od zawsze z przewagą liczebną wmawiają że są najpiękniejsze, a teraz jak jest internet to już wgl. mi osobiście totalnie bardziej podobają się kobiety z finlandii ale finlandia ma porządne pkb, uroda tam nie jest waluta jak w rosji więc kobiety z tego kraju nie muszę rozgłaszać całemu światu ze są najpiękniejsze mimo, ze są blond z niebieskimi oczami, mimo że sa bardziej niż rosjanki, bo ich kraj ma dobre pkb i nie muszą uroda szukać bogatego faceta. poza tym nawet byłoby to niemożliwe bo kraj jest zbyt mały aby cały świat przekonać że są najpiękniejsze. w rosji sytuacja wygląda inaczej bo kraj jest ogromny + mają przewagę liczebną + znalezienie providera jest dla nich bardzo ważne (btw nic do tego nie mam ale stwierdzam fakty). to tyczy się też ukrainy, ale ukraina jest mniejsza i mają mniej kobiet aby nagłaśniać że są najpiękniejsze dlatego najpierw ze słowiańskich jest rosja a potem ukraina jeśli chodzi o urodę w rankingach zazwyczaj, bo tym kobietom najbardziej po prostu na tym zależy. czy kobiety ze skandynawii są brzydkie? no nie są mega ładne, ale one nie muszą odstawiać tego całego cyrku bo są samowystarczalne. podobna sytuacja jest też w brazylii jeśli chodzi o urodę kraj też największy z krajów latynoskich, kobiety też średnio usytuowane i ich kraj jest wysoko w rankingach zawsze bo mają przewagę liczebną w promowaniu kraju na świecie i szukaniu providerów. czy inne kraje mniejsze latynoskie mają brzydsze kobiety niż w brazylii? wątpię, ale nie mają tyle kobiet do promocji. co do rosjanek to one już są tak pewne że są najpiękniejsze ze ostatnio jakaś baba mi na tiktoku wyskoczyła z azjatyckim wyglądem ulana 40+ mówiącą ze ona to jest najpiękniejsza bo jest rosjanką etc, a koło ładnej kobiety ona nie stała nawet kilometr. a jeśli chodzi o rosyjskie beauty standards typu usta na pół twarzy i ogólnie wygląd jak z corn w latach 90 to ja podziękuję, bo ja rozumiem że oni są do tyłu za europą z 10 lat, ale to nie jest żadna elegancja tylko tandeta.
W Finlandii też była duża bieda, ale zrobili ogromne postępy + UE tam nasypała kasy + sam naród, zupełnie inny mindset niż Rosjanie pomimo (a może właśnie z powodu) długich lat wspólnej historii, nie interesuje ich podniecanie się podbojami kosmosu czy bombardowaniem szpitali i szkół u sąsiadów oglądając to wszystko z perspektywy izby w chacie z wiadrem do srania zamiast toalety, ich interesuje rozwój, bogacenie się, praca, nauka. Wystarczy zrobić sobie online wycieczkę na GSV i porównać, jak wygląda rosyjski (kiedyś fiński) Wyborg i najbliższe miasteczko po fińskiej stronie granicy. Oczywiście, że rzekome zniewalające piękno Rosjanek (ale też Ukrainek) to propaganda wymyślona przez same zainteresowane i powtarzana przez wielbicieli (fetyszystów) pań tych narodowości. Chociaż z tą przewagą liczebną w kombinacji z biedą nie masz chyba do końca racji, bo w takim razie to Hinduski powinny przekonać świat, że są najpiękniejsze we wszechświecie, a jednak tego nie robią albo im się nie udaje ;) , bo Rosja ma "tylko" 145 milionów mieszkańców, za to przewagę liczebną kobiet wobec mężczyzn, dlatego często szukają partnerów poza Rosją i mają okazję głośno krzyczeć o swoim zniewalającym pięknie. Z kolei w jednej książce o wojnie w Donbasie, jak sobie przypomnę tytuł, to napiszę autor poruszył ciekawy wątek odnośnie ukraińskich i rosyjskich mężczyzn, otóż z powodu długotrwałej przewagi liczebnej kobiet w tych krajach, która raczej się utrzyma albo pogłębi tamtejsi faceci uważają się za towar luksusowy, o który trzeba zabiegać i dbać. Życzą sobie drogich prezentów i takich tam. Nie wiem, na ile te obserwacje są prawdziwe, ale znając aparycję i ogólny poziom przeciętnych facetów z obydwu tych krajów (UA może wypada pod tym względem minimalnie lepiej) to się mi chce śmiać. xD
Żyjesz w zboczonym świecie iluzji ego.
Awatar użytkownika
SmokAnalog
Parzucha

Post autor: SmokAnalog »

iksde12345 pisze: śr lip 15, 2026 9:47 pm Uważam, że Bułgarki są bardzo piękne
Kiedyś pracowałem z Bułgarami i Bułgarkami, no i ogólnie ciekawy przypadek - mają takie dwa główne typy urody, innych nie widziałem:
a) typ bałkański/turecki/cygański albo kombinacja 2 lub wszystkich z nich, czarne włosy, brązowe oczy, śniada cera, raczej niezbyt wysoki wzrost itd.
b) takie typowe Andrieje i Swietłany, dla kogoś, kto nie rozróżnia po brzmieniu języka bułgarskiego od ukraińskiego czy rosyjskiego wyglądają po prostu jak Ukraińcy i Ukrainki. Włosy blond, niebieskie lub zielone oczy uroda taka, no wschodnia po prostu.
Nie oceniam, czy brzydcy czy ładni, po prostu tak ich pamiętam. xd Zupełnie różni są od Rumunów, Rumunki mogą śmiało udawać, że są Włoszkami. xD
Żyjesz w zboczonym świecie iluzji ego.
chleb_ze_smalcem
FejkTiffany

Post autor: chleb_ze_smalcem »

SmokAnalog pisze: śr lip 22, 2026 12:43 am Kiedyś pracowałem z Bułgarami i Bułgarkami, no i ogólnie ciekawy przypadek - mają takie dwa główne typy urody, innych nie widziałem:
a) typ bałkański/turecki/cygański albo kombinacja 2 lub wszystkich z nich, czarne włosy, brązowe oczy, śniada cera, raczej niezbyt wysoki wzrost itd.
b) takie typowe Andrieje i Swietłany, dla kogoś, kto nie rozróżnia po brzmieniu języka bułgarskiego od ukraińskiego czy rosyjskiego wyglądają po prostu jak Ukraińcy i Ukrainki. Włosy blond, niebieskie lub zielone oczy uroda taka, no wschodnia po prostu.
Nie oceniam, czy brzydcy czy ładni, po prostu tak ich pamiętam. xd Zupełnie różni są od Rumunów, Rumunki mogą śmiało udawać, że są Włoszkami. xD
I udają. Spotkałam się z tym, że udawali Włochów albo Hiszpanów.
I o Rumunach/kach mogę powiedzieć to samo, że są albo ciemnego typu urody albo jasnego. Koleżanka z Rumunii o jasnym typie mówi, że te ciemne to cyganki. Ogólnie twierdzi, że tam jest bardzo dużo cyganów i nie bardzo się lubią z nimi ci jaśniejsi. W Bułgarii ponoć to samo.
chleb_ze_smalcem
FejkTiffany

iksde12345 pisze: pn lip 13, 2026 9:44 pm Ponawiam pytanie sprzed X stron tego wątku: co sądzimy tu o Żydach?
Nie wiem dlaczego dają ci ludzie wkurzone reakcje.
Taki stereotypowy Żymianin to nie mój typ. Lubię co prawda wyraziste rysy twarzy ale wolę blondynów i jasna karnację/ oczy. No i wysokich i dobrze zbudowanych facetów. Więc się nie wpisują się w to bo są przeważnie niscy i mizernej budowy. Kobiety te które spotkałam z Izraela są ładne a te które spotykam w moim kraju to różnie. Ale też nie mój typ, wolę blondynki xd
pinkco
BlondDoczep

Post autor: pinkco »

SmokAnalog pisze: śr lip 22, 2026 12:43 am Kiedyś pracowałem z Bułgarami i Bułgarkami, no i ogólnie ciekawy przypadek - mają takie dwa główne typy urody, innych nie widziałem:
tylko, ze ukrainki we wiekszosci to ciemne oczy i wlosy, one nie sa specjalnie blond, ogolnie słowianki nie sa specjalnie blond z jasnymi oczami. blond to skandynawia i kraje bałtyckie i mysle ze z krajów słowiańskich to białoruś najbardziej. ja wiem ze ludzi mało obchodzą takie detale i beda myslec ze blond i niebieskie oczy to słowianki zwłaszcza rosja mimo ze tam tak wyglada 10% ludności, bo tak rosjanki wypromowały ale cóż to są fakty. mi np ze słowianek najbardziej podobają się ukrainki i totalnie nie mam problemu tego powiedzieć wiem że zaraz pojawią się minusy ale one sa naprawdę bardzo ładne. mają bardziej soft urode niż polki i są drobniejsze i gęstsze włosy ich uroda jest idealnie wymiksowana między azjatycka i europejską. w polskiej jest dla mnie trochę za dużo europejskiej, a w czeskiej to już wgl, a za to w rosyjskiej jest dla mnie za dużo azjatyckiej. ale to nie znaczy że polki są brzydkie bo wiadomo jest dużo brzydkich ukrainek i pięknych polek, pisze ogólnie, ale tak ogólnie urodowo mi sie najbardziej podobają finki jak wspomniałam wcześniej. a jeśli chodzi o polki to też mi się bardzo podobają tylko te nasze młodsze pokolenia bo mam wrażenie że millenialsi wyglądają we większości ofc tak sobie, a młodsze osoby serio potrafią się super ubrać i naturalnie umalować, bo słowianki to taki typ ze im mniej makijażu i dodatków tym lepiej, a sporo kobiet millenialsow ma taki ostry styl ale też sporo gen z tak robi więc to zależy w sumie
kaska09
FlafLover

Post autor: kaska09 »

Czy waszym zdaniem osoby z naturalnie bardzo jasną karnacją (np. wiele Polek, Brytyjek czy Skandynawek) wyglądają lepiej, gdy pozostają blade, czy z opalenizną? W uk jest bardzo duża presja na opaleniznę. Często nie jest to nawet naturalna opalenizna, tylko samoopalacze, opalanie natryskowe czy solaria (bo wiadomo UK to nie jest tropikalna wyspa). Naturalnie blada skóra bywa postrzegana jako mało atrakcyjna lub wręcz niezdrowa. Słyszałam, że podobnie jest w niektórych krajach skandynawskich, choć tam nie mieszkam, więc nie mogę tego potwierdzić.
g_girl
ZdalnaFanka

Post autor: g_girl »

kaska09 pisze: śr lip 22, 2026 10:07 am Czy waszym zdaniem osoby z naturalnie bardzo jasną karnacją (np. wiele Polek, Brytyjek czy Skandynawek) wyglądają lepiej, gdy pozostają blade, czy z opalenizną? W uk jest bardzo duża presja na opaleniznę. Często nie jest to nawet naturalna opalenizna, tylko samoopalacze, opalanie natryskowe czy solaria (bo wiadomo UK to nie jest tropikalna wyspa). Naturalnie blada skóra bywa postrzegana jako mało atrakcyjna lub wręcz niezdrowa. Słyszałam, że podobnie jest w niektórych krajach skandynawskich, choć tam nie mieszkam, więc nie mogę tego potwierdzić.
Moim zdaniem lekka opalenizna wygląda lepiej niż blada cera w przypadku mysiego blondu, Brytyjki grubo przeginają
Sukieneczka
BlondDoczep

Post autor: Sukieneczka »

pinkco pisze: śr lip 22, 2026 9:38 am (...) np ze słowianek najbardziej podobają się ukrainki i totalnie nie mam problemu tego powiedzieć wiem że zaraz pojawią się minusy ale one sa naprawdę bardzo ładne. mają bardziej soft urode niż polki i są drobniejsze i gęstsze włosy ich uroda jest idealnie wymiksowana między azjatycka i europejską. w polskiej jest dla mnie trochę za dużo europejskiej, a w czeskiej to już wgl (...)
Gdzie jest różnica między Słowiankami z Europejską, a Azjatycka urodą? Najbardziej Słowiańską urodę według mnie ma Barbara Palvin i Natalia Vodianova. W każdym kraju Słowiańskim jest mnóstwo dziewczyny z taką urodą, pod warunkiem, że nie wstrzykną sobie syfu w usta i cerę oraz nie zafarbują włosów.
kaska09
FlafLover

chleb_ze_smalcem pisze: wt lip 21, 2026 9:50 pm Totalnie nie wierzę w bajkowe historie o modelkach ze slumsów. Później wychodzi, że 99% takich ludzi ma szemraną przeszłość. To samo tyczy się facetów, nagle jakiś nieznany typ znikąd staje się sławnym raperem czy aktorem, nie wierzę w takie przypadki.
Ja też tak nie za bardzo chociaż Ruslana Korshunova została odkryta przez łowczynię (Debbie Jones) talentów z agencji modelek. Jones zobaczyła jej zdjęcie 15-letniej w czasopiśmie All Asia, które opublikowało reportaż o lokalnym klubie języka niemieckiego w Ałmatach :D

Korshunova, moim zdaniem, miała bardzo ciekawą urodę. Przykro tylko co się z tą dziewczyną stało.
Sukieneczka
BlondDoczep

Post autor: Sukieneczka »

kaska09 pisze: śr lip 22, 2026 10:07 am Czy waszym zdaniem osoby z naturalnie bardzo jasną karnacją (np. wiele Polek, Brytyjek czy Skandynawek) wyglądają lepiej, gdy pozostają blade, czy z opalenizną? W uk jest bardzo duża presja na opaleniznę. Często nie jest to nawet naturalna opalenizna, tylko samoopalacze, opalanie natryskowe czy solaria (bo wiadomo UK to nie jest tropikalna wyspa). Naturalnie blada skóra bywa postrzegana jako mało atrakcyjna lub wręcz niezdrowa. Słyszałam, że podobnie jest w niektórych krajach skandynawskich, choć tam nie mieszkam, więc nie mogę tego potwierdzić.
Presja na opaleniznę jest ze strony dziewczyn 😃 Mam wrażenie, że mężczyznom jest to obojętne jaki masz kolor skóry. Wraca moda na jaśniejszą karnację, trzymam kciuki że w UK w końcu się opamiętają z tym opalaniem.
chleb_ze_smalcem
FejkTiffany

kaska09 pisze: śr lip 22, 2026 11:34 am Ja też tak nie za bardzo chociaż Ruslana Korshunova została odkryta przez łowczynię (Debbie Jones) talentów z agencji modelek. Jones zobaczyła jej zdjęcie 15-letniej w czasopiśmie All Asia, które opublikowało reportaż o lokalnym klubie języka niemieckiego w Ałmatach :D

Korshunova, moim zdaniem, miała bardzo ciekawą urodę. Przykro tylko co się z tą dziewczyną stało.
Ale straszna historia, nie znałam tej modelki. Ale piękna była bardzo. Szkoda, co się z nią stało. Jednak to też wydaje się szemrane, nie samo odkrycie w tym przypadku tylko śmierć i coś co musiało się tam dziać za zamkniętymi drzwiami. Pisza na Wiki, że chłopak ją bił, epstein też się tam przewija.
pinkco
BlondDoczep

Post autor: pinkco »

Sukieneczka pisze: śr lip 22, 2026 11:30 am Gdzie jest różnica między Słowiankami z Europejską, a Azjatycka urodą? Najbardziej Słowiańską urodę według mnie ma Barbara Palvin i Natalia Vodianova. W każdym kraju Słowiańskim jest mnóstwo dziewczyny z taką urodą, pod warunkiem, że nie wstrzykną sobie syfu w usta i cerę oraz nie zafarbują włosów.
wg mnie jest, czy widujesz w polsce takie dziewczyny jak młoda marina luczenko? i oczywiscie tobie sie moze nie podobać, ty mozesz ją uznać za brzydka, ale w polsce nie ma takiego typu urody, i ja tu nie pisze o kwestiach estetycznych tylko pochodzeniowych. one są bardziej wymiksowane z azja
Awatar użytkownika
gunernialne
Dieta 600 kcal

Post autor: gunernialne »

Polacy dzielą się na:
- biednych i dlatego brzydkich (zaniedbani),
- brzydkich, ale nadrabiających siłownią (średniawka, wyrzeźbione ciało + ego pchają w górę)
- przystojnych, ale ze zmarnowanym potencjałem (zaniedbane zęby, nadwaga)
- brzydkich, ale bogatych, więc z potencjałem zmiany (zabiegi, fryzjer, barber regularnie)
- po prostu przystojnych

A Polki dzielą się na:
- biedne i dlatego brzydkie (zaniedbane)
- brzydkie, ale nadrabiające aktywnością fizyczną i umiejętnością makijażu
- brzydkie, ale bogate, więc z potencjałem zmiany (zabiegi, operacje)
- ładne, ale udręczone życiem rodzinnym i zawodowym (nadwaga, włosy w ruinie)
- ładne, ale wulgarne i przaśne
- po prostu ładne

Oczywiście to forma delikatnego żarciku xd jak jesteście bogate a po zabiegach dalej brzydkie to też będziecie żyć xd
Sto razy chciałem się zabić, kiedy nie mogłem już wytrzymać, ale nigdy tego nie zrobiłem. Chyba podświadomie pragnąłem jeszcze raz pocałować usta rzeki i łowić srebrne ryby
kaska09
FlafLover

gunernialne pisze: śr lip 22, 2026 1:39 pm Polacy dzielą się na:
- biednych i dlatego brzydkich (zaniedbani),
- brzydkich, ale nadrabiających siłownią (średniawka, wyrzeźbione ciało + ego pchają w górę)
- przystojnych, ale ze zmarnowanym potencjałem (zaniedbane zęby, nadwaga)
- brzydkich, ale bogatych, więc z potencjałem zmiany (zabiegi, fryzjer, barber regularnie)
- po prostu przystojnych

A Polki dzielą się na:
- biedne i dlatego brzydkie (zaniedbane)
- brzydkie, ale nadrabiające aktywnością fizyczną i umiejętnością makijażu
- brzydkie, ale bogate, więc z potencjałem zmiany (zabiegi, operacje)
- ładne, ale udręczone życiem rodzinnym i zawodowym (nadwaga, włosy w ruinie)
- ładne, ale wulgarne i przaśne
- po prostu ładne

Oczywiście to forma delikatnego żarciku xd jak jesteście bogate a po zabiegach dalej brzydkie to też będziecie żyć xd
No przykro jak się widzi takiego faceta z w sumie przystojną twarzą, wysokim wzrostem i nie łysiejącego ale z kształtem ciała typu gruszka bo hoduje sobie brzuch a treningu żadnego nie robi więc ręce i nogi chude
Awatar użytkownika
gunernialne
Dieta 600 kcal

Post autor: gunernialne »

kaska09 pisze: śr lip 22, 2026 1:42 pm No przykro jak się widzi takiego faceta z w sumie przystojną twarzą, wysokim wzrostem i nie łysiejącego ale z kształtem ciała typu gruszka bo hoduje sobie brzuch a treningu żadnego nie robi więc ręce i nogi chude
Tak samo jak kobietę z piękną twarzą, zadbanymi włosami, ale z brzuchem wylewającym się z legginsów albo wypychającym sukienki, z których wystają tylko nóżki w sandałkach co wygląda jak przebranie za Magdę Gessler
Sto razy chciałem się zabić, kiedy nie mogłem już wytrzymać, ale nigdy tego nie zrobiłem. Chyba podświadomie pragnąłem jeszcze raz pocałować usta rzeki i łowić srebrne ryby
Pilu
Skarpeta Rakieta

Post autor: Pilu »

W temacie urody Rosjanek i Ukrainek.
Oczywiście nie jestem ekspertem, ALE 😉
Byłam w kilku hotelach All inclusive i widziałam tam wiele kobiet z tych krajów. Wszystkie wyglądały tak samo. Doczepione rzęsy i napompowane usta, które kompletnie nie pasowały do ich twarzy. Do tego wyzywające, tanio wyglądające ubrania.
Żadna, absolutnie żadna nie wyglądała dobrze. Porobione, wulgarnie wyglądające kobiety u boku wytatuowanych byczków.
Widziałam je tylko w tych hotelach, głównie na Krecie i w Bułgarii.
kaska09
FlafLover

Pilu pisze: śr lip 22, 2026 4:40 pm W temacie urody Rosjanek i Ukrainek.
Oczywiście nie jestem ekspertem, ALE 😉
Byłam w kilku hotelach All inclusive i widziałam tam wiele kobiet z tych krajów. Wszystkie wyglądały tak samo. Doczepione rzęsy i napompowane usta, które kompletnie nie pasowały do ich twarzy. Do tego wyzywające, tanio wyglądające ubrania.
Żadna, absolutnie żadna nie wyglądała dobrze. Porobione, wulgarnie wyglądające kobiety u boku wytatuowanych byczków.
Widziałam je tylko w tych hotelach, głównie na Krecie i w Bułgarii.
No to tak jakbyś opisała Brytyjki z Manchesteru i okolic xd
Push
PinkParty

Post autor: Push »

kaska09 pisze: śr lip 22, 2026 5:23 pm No to tak jakbyś opisała Brytyjki z Manchesteru i okolic xd
No nie...Nie mów, że Brytyjki z Manchesteru tak właśnie wyglądają... :/