Aleksander jest piękne, ale Olek okropne xD
Imię dla dziecka
Moderatorzy: KasandraCwir, verysweetcherry- Lynette_Scavo
- MolieraDress
-
Niemamweny
- Mokra Włoszka
Help! Nie mogę się zdecydować na imię dla dziewczynki
które z poniższych się wam najbardziej podoba: Alicja, Ida, Lidia, Aurelia, Matylda? 
MatyldaNiemamweny pisze: ↑pt cze 26, 2026 12:10 pm Help! Nie mogę się zdecydować na imię dla dziewczynkiktóre z poniższych się wam najbardziej podoba: Alicja, Ida, Lidia, Aurelia, Matylda?
![]()
Ida! Krótkie i piękne.Niemamweny pisze: ↑pt cze 26, 2026 12:10 pm Help! Nie mogę się zdecydować na imię dla dziewczynkiktóre z poniższych się wam najbardziej podoba: Alicja, Ida, Lidia, Aurelia, Matylda?
![]()
Najlepiej jakbyś sercem wybrała, bo każdej z nas inne imie się podoba.Niemamweny pisze: ↑pt cze 26, 2026 12:10 pm Help! Nie mogę się zdecydować na imię dla dziewczynkiktóre z poniższych się wam najbardziej podoba: Alicja, Ida, Lidia, Aurelia, Matylda?
![]()
Jeśli chodzi o Alicję bardzo ładne, ale tak bardzo popularne, że bardzo dużo dziewczynek ma tak na imię.
Najmniej popularne z tych co podałaś to Ida i Lidia
Istnieje coś takiego jak uwaga: numer pesel, który zawsze się różni.MoniMal pisze: ↑ndz mar 01, 2026 8:11 pm Drugie imię sie przydaje w urzędach itp. Slyszalam o sytuacji gdzie dziewczyna się początkowo nie dostała na studia bo były 2 kandydatki o takim samym imieniu i nazwisku i dopiero jak pojechała osobiście na uczelnię to się okazało dziękid drugiemu imieniu że to ona się dostała a nie ta 2 osoba. Fakt że to się działo na przełomie 90/00 ale mi się w pamięć wryło ;) sama mam 2 imiona i ich używam. Szczególnie drugie imię się przydaje jak ma się pospolite, popularne pierwsze imię.
- Pimpek0903
- Ciastko
Hej. Co myślicie o tych imionach
- chłopiec: Mieczysław, Tadeusz
- dziewczynka: Marina, Tomira
-
stokrotkapolna1234
- Szarlotta
Zadne z tych imion mi sie nie podobaPimpek0903 pisze: ↑śr lip 15, 2026 1:24 pm Hej. Co myślicie o tych imionach
Niemamweny pisze: ↑pt cze 26, 2026 12:10 pm Help! Nie mogę się zdecydować na imię dla dziewczynkiktóre z poniższych się wam najbardziej podoba: Alicja, Ida, Lidia, Aurelia, Matylda?
![]()
Ja mam córkę Alicję, od lat to imię miałam wybrane i nagle teraz takie popularne
- gunernialne
- DramaQueen
Męskie hot, żeńskie notPimpek0903 pisze: ↑śr lip 15, 2026 1:24 pm Hej. Co myślicie o tych imionach
Pomysł na program: ja vs dziesięć wandziar w dyskusji, ale bez moderatorów, żeby nie mogły zgłaszać offtopu, gdy kończą się argumenty
-
Lulumpolulum
- Channelka
Milena, Konstancja, Elżbieta.
Dla chłopca: w sumie nie wiem
Dla chłopca: w sumie nie wiem
Męskie: Adam, ale mąż tak ma, więc chyba odpada... Mikołaj, Szymon, Leon
Dziewczynka: Laura, Blanka (ale zaczęło źle mi się kojarzyć), Ewa, Lilianna, Amelia, Lena (ale ja jestem Magdalena, więc znowu jakoś tak śmiesznie)... Ogólnie mąż ma kompletnie inne typy, ale poród dopiero w marcu to może się dogadamy, a jak nie to losowanie
Dziewczynka: Laura, Blanka (ale zaczęło źle mi się kojarzyć), Ewa, Lilianna, Amelia, Lena (ale ja jestem Magdalena, więc znowu jakoś tak śmiesznie)... Ogólnie mąż ma kompletnie inne typy, ale poród dopiero w marcu to może się dogadamy, a jak nie to losowanie
Skoro Ty jestes Magda, to moze Nela zamiast Lena?:DMegi1234 pisze: ↑śr sie 05, 2026 8:43 am Męskie: Adam, ale mąż tak ma, więc chyba odpada... Mikołaj, Szymon, Leon
Dziewczynka: Laura, Blanka (ale zaczęło źle mi się kojarzyć), Ewa, Lilianna, Amelia, Lena (ale ja jestem Magdalena, więc znowu jakoś tak śmiesznie)... Ogólnie mąż ma kompletnie inne typy, ale poród dopiero w marcu to może się dogadamy, a jak nie to losowanie![]()
Ja mam córkę Emilię - imię miałam w zasadzie wybrane od zawsze, za dzieciaka lalki tak nazywałam, nie przeszło mi
a mąż bez protestu zaakceptował. Bez znaczenia było dla mnie że jest dosyć popularne.
Gdyby był syn to byłby Radosław - tylko do tego imienia oboje się przekonaliśmy. Ja jeszcze chciałam Remigiusza, ale mąż że nie. On chciał Igora - ale mi nie leży. Rodzina męża to prawie zeszła jak usłyszała że chcemy synowi dać na imię Radek, „że przecież tyle jest pięknych imion”
do Emilki też teściowa nie była przekonana bo jej siostra ma córkę Emilkę i „jak to dwie Emilki w rodzinie”. A ja nie znam w ogóle tej kobiety i jej córki.
Jeśli zaszłabym w kolejną ciążę i byłaby druga córka to miałam niedawno rozkminę, jakbym ją nazwała? I sobie przeglądałam imiona - pasowałaby mi do nazwiska Gabrysia. Spodobała mi się też Marcelina.
Gdyby był syn to byłby Radosław - tylko do tego imienia oboje się przekonaliśmy. Ja jeszcze chciałam Remigiusza, ale mąż że nie. On chciał Igora - ale mi nie leży. Rodzina męża to prawie zeszła jak usłyszała że chcemy synowi dać na imię Radek, „że przecież tyle jest pięknych imion”
Jeśli zaszłabym w kolejną ciążę i byłaby druga córka to miałam niedawno rozkminę, jakbym ją nazwała? I sobie przeglądałam imiona - pasowałaby mi do nazwiska Gabrysia. Spodobała mi się też Marcelina.