Perfumy bogatych ludzi
Moderatorzy: KasandraCwir, verysweetcherry-
magdalenakoralewska
- Mokra Włoszka
Perfumy bogatych ludzi
Ok to będzie dziwne ale… Od dawna już czułam od ludzi “bogatych” taki specyficzny, luskusowy zapach i nigdy nie umiałam go namierzyć. Podpowiecie?
W sumie nie wiem czy to zapach perfum, czy prania, czy wszystkiego naraz, ale czasem za takimi ludźmi aż się ciągnie taką piękna woń np jak wysiada z windy zapach wciąż czuć. Wierzę że któraś z was wie o czym mówię i mi pomoże to namierzyć 
-
Pejczyk Pandory
- Samarka
magdalenakoralewska pisze: ↑pn lip 13, 2026 9:05 pm Ok to będzie dziwne ale… Od dawna już czułam od ludzi “bogatych” taki specyficzny, luskusowy zapach i nigdy nie umiałam go namierzyć. Podpowiecie?W sumie nie wiem czy to zapach perfum, czy prania, czy wszystkiego naraz, ale czasem za takimi ludźmi aż się ciągnie taką piękna woń np jak wysiada z windy zapach wciąż czuć. Wierzę że któraś z was wie o czym mówię i mi pomoże to namierzyć
![]()
Białe piżmo w perfumach daje taki efekt. Nieco pudrowy, ciepły a jednocześnie świeży, przypominający zapach czystości i prania suszonego na świeżym powietrzu.
O to ja nie wiedziałam. Muszę to kiedyś sprawdzićPejczyk Pandory pisze: ↑pn lip 13, 2026 9:34 pm Białe piżmo w perfumach daje taki efekt. Nieco pudrowy, ciepły a jednocześnie świeży, przypominający zapach czystości i prania suszonego na świeżym powietrzu.
Bo Wiśniewski to nie ja,
Bo to wszystko nie jest moje,
Bo to wszystko wielki pic,
A „Ich Troje” jest kradzione.
Bo to wszystko nie jest moje,
Bo to wszystko wielki pic,
A „Ich Troje” jest kradzione.
-
magdalenakoralewska
- Mokra Włoszka
Ooo dziękuję, muszę znaleźć jakieś perfumy i poniuchaćPejczyk Pandory pisze: ↑pn lip 13, 2026 9:34 pm Białe piżmo w perfumach daje taki efekt. Nieco pudrowy, ciepły a jednocześnie świeży, przypominający zapach czystości i prania suszonego na świeżym powietrzu.
-
Pejczyk Pandory
- Samarka
Kiedy miałam okazję spsikać się Byredo Blanche, które bardzo przypadły mi do gustu, niestety dostępne są głównie online. Na co dzień nie używam takich typowo piżmowych perfum, ale kojarzę ten składnik z kultowego - jeśli można tak powiedzieć o płynie do płukaniamagdalenakoralewska pisze: ↑pn lip 13, 2026 10:55 pm Ooo dziękuję, muszę znaleźć jakieś perfumy i poniuchaćA może Ty znasz i polecisz coś konkretnego?
-
magdalenaaaa43
- Channelka
Bogaci ludzie używają zazwyczaj bardzo drogich perfum, które zwykle charakteryzują się wysoką jakością składników, dopracowaną kompozycją i dobrymi parametrami. Dlatego są często wyczuwane przez otoczenie i zwracają uwagę, ponieważ stosunkowo rzadko można je wyczuć w przestrzeni publicznej. Bardzo często są to zapachy niszowe np. Amouage, Frederic Malle, Santa Maria Novella itp. Z mainstreamu zazwyczaj są to perfumy Chanel, Guerlain, Sisley lub Hermes. Nie są to na pewno słodkie gourmandy, perfumy z przeważającą nutą wanilii, karmelu, czekolada. Częstym wyborem są eleganckie szypry, perfumy z piżmem, ambrą, irysem, paczulą. Nie sądzę, że zawsze od bogatych ludzi cujesz ten sam zapach, tylko po prostu zwykle jest to zapach oryginalny, ''pachnący drogo'' i z dobrą projekcją.
Wiadomo, to pewne uogólnienie, ale zwykle się sprawdza.
Przetestowałabym na Twoim miejscu np. te zapachy, może akurat trafisz na to, o co Ci chodzi
Amouage - Honour Woman albo Existence
Initio - Musk Therapy
Santa Maria Novella - Magnolia
Parfums de Marly - Valaya
Sisley - Soir de Lune albo Eau de Soir
Chanel - Coco Noir, Allure Sensuelle, Paris albo klasyczną piątkę
Guerlain - Instant Magic, L'Initial, Shalimar
Hermes - Barenia, Kelly Caleche
Przetestowałabym na Twoim miejscu np. te zapachy, może akurat trafisz na to, o co Ci chodzi
Initio - Musk Therapy
-
magdalenakoralewska
- Mokra Włoszka
magdalenaaaa43 pisze: ↑czw lip 16, 2026 12:24 pm Bogaci ludzie używają zazwyczaj bardzo drogich perfum, które zwykle charakteryzują się wysoką jakością składników, dopracowaną kompozycją i dobrymi parametrami. Dlatego są często wyczuwane przez otoczenie i zwracają uwagę, ponieważ stosunkowo rzadko można je wyczuć w przestrzeni publicznej. Bardzo często są to zapachy niszowe np. Amouage, Frederic Malle, Santa Maria Novella itp. Z mainstreamu zazwyczaj są to perfumy Chanel, Guerlain, Sisley lub Hermes. Nie są to na pewno słodkie gourmandy, perfumy z przeważającą nutą wanilii, karmelu, czekolada. Częstym wyborem są eleganckie szypry, perfumy z piżmem, ambrą, irysem, paczulą. Nie sądzę, że zawsze od bogatych ludzi cujesz ten sam zapach, tylko po prostu zwykle jest to zapach oryginalny, ''pachnący drogo'' i z dobrą projekcją.
Przetestowałabym na Twoim miejscu np. te zapachy, może akurat trafisz na to, o co Ci chodzi![]()
Initio - Musk Therapy
Hej, dzięki za obszerną wypowiedź
generalnie to może być po prostu wszystkomagdalenakoralewska pisze: ↑pn lip 13, 2026 9:05 pm Ok to będzie dziwne ale… Od dawna już czułam od ludzi “bogatych” taki specyficzny, luskusowy zapach i nigdy nie umiałam go namierzyć. Podpowiecie?W sumie nie wiem czy to zapach perfum, czy prania, czy wszystkiego naraz, ale czasem za takimi ludźmi aż się ciągnie taką piękna woń np jak wysiada z windy zapach wciąż czuć. Wierzę że któraś z was wie o czym mówię i mi pomoże to namierzyć
![]()
PDM, Sisley, Chanel i Guerlain dobra jakosc skladnikow? Moze kiedyś.magdalenaaaa43 pisze: ↑czw lip 16, 2026 12:24 pm Bogaci ludzie używają zazwyczaj bardzo drogich perfum, które zwykle charakteryzują się wysoką jakością składników, dopracowaną kompozycją i dobrymi parametrami. Dlatego są często wyczuwane przez otoczenie i zwracają uwagę, ponieważ stosunkowo rzadko można je wyczuć w przestrzeni publicznej. Bardzo często są to zapachy niszowe np. Amouage, Frederic Malle, Santa Maria Novella itp. Z mainstreamu zazwyczaj są to perfumy Chanel, Guerlain, Sisley lub Hermes. Nie są to na pewno słodkie gourmandy, perfumy z przeważającą nutą wanilii, karmelu, czekolada. Częstym wyborem są eleganckie szypry, perfumy z piżmem, ambrą, irysem, paczulą. Nie sądzę, że zawsze od bogatych ludzi cujesz ten sam zapach, tylko po prostu zwykle jest to zapach oryginalny, ''pachnący drogo'' i z dobrą projekcją.
Przetestowałabym na Twoim miejscu np. te zapachy, może akurat trafisz na to, o co Ci chodzi![]()
Initio - Musk Therapy
Perfumy PDM są kastrowane z kazdym kolejnym batchem.
Jesli bawimy sie w zgadywanki to bardziej bym celowała w marki typu Penhaligon’s, Ormonde Jayne, Creed, Roja, Floris, ba, nawer Jo Malone.
Neoonna pisze: ↑śr lip 22, 2026 9:51 am PDM, Sisley, Chanel i Guerlain dobra jakosc skladnikow? Moze kiedyś.
Perfumy PDM są kastrowane z kazdym kolejnym batchem.
Jesli bawimy sie w zgadywanki to bardziej bym celowała w marki typu Penhaligon’s, Ormonde Jayne, Creed, Roja, Floris, ba, nawer Jo Malone.
Zgadzam się z Guerlain z luksusu zostala już tylko cena.
Fajny zapach pizma ma tez Narcizo Rodrigez - Pure Musc.