Start
Mój profil

Perfumy bogatych ludzi

Moderatorzy: KasandraCwir, verysweetcherry
magdalenakoralewska
Mokra Włoszka

Perfumy bogatych ludzi

Post autor: magdalenakoralewska »

Ok to będzie dziwne ale… Od dawna już czułam od ludzi “bogatych” taki specyficzny, luskusowy zapach i nigdy nie umiałam go namierzyć. Podpowiecie? 🤭 W sumie nie wiem czy to zapach perfum, czy prania, czy wszystkiego naraz, ale czasem za takimi ludźmi aż się ciągnie taką piękna woń np jak wysiada z windy zapach wciąż czuć. Wierzę że któraś z was wie o czym mówię i mi pomoże to namierzyć 🙈
Pejczyk Pandory
Samarka

Post autor: Pejczyk Pandory »

magdalenakoralewska pisze: pn lip 13, 2026 9:05 pm Ok to będzie dziwne ale… Od dawna już czułam od ludzi “bogatych” taki specyficzny, luskusowy zapach i nigdy nie umiałam go namierzyć. Podpowiecie? 🤭 W sumie nie wiem czy to zapach perfum, czy prania, czy wszystkiego naraz, ale czasem za takimi ludźmi aż się ciągnie taką piękna woń np jak wysiada z windy zapach wciąż czuć. Wierzę że któraś z was wie o czym mówię i mi pomoże to namierzyć 🙈

Białe piżmo w perfumach daje taki efekt. Nieco pudrowy, ciepły a jednocześnie świeży, przypominający zapach czystości i prania suszonego na świeżym powietrzu.
Awatar użytkownika
FigGa
RARY

Post autor: FigGa »

Ja mogę tylko napisać jakich perfum używa Michał Wiśniewski 🤣🤣🤣

Resztę sama nie wiem 😅
Bo Wiśniewski to nie ja,
Bo to wszystko nie jest moje,
Bo to wszystko wielki pic,
A „Ich Troje” jest kradzione.
Awatar użytkownika
FigGa
RARY

Pejczyk Pandory pisze: pn lip 13, 2026 9:34 pm Białe piżmo w perfumach daje taki efekt. Nieco pudrowy, ciepły a jednocześnie świeży, przypominający zapach czystości i prania suszonego na świeżym powietrzu.
O to ja nie wiedziałam. Muszę to kiedyś sprawdzić 🤔
Bo Wiśniewski to nie ja,
magdalenakoralewska
Mokra Włoszka

Pejczyk Pandory pisze: pn lip 13, 2026 9:34 pm Białe piżmo w perfumach daje taki efekt. Nieco pudrowy, ciepły a jednocześnie świeży, przypominający zapach czystości i prania suszonego na świeżym powietrzu.
Ooo dziękuję, muszę znaleźć jakieś perfumy i poniuchać 🤪 A może Ty znasz i polecisz coś konkretnego?
Pejczyk Pandory
Samarka

Post autor: Pejczyk Pandory »

magdalenakoralewska pisze: pn lip 13, 2026 10:55 pm Ooo dziękuję, muszę znaleźć jakieś perfumy i poniuchać 🤪 A może Ty znasz i polecisz coś konkretnego?
Kiedy miałam okazję spsikać się Byredo Blanche, które bardzo przypadły mi do gustu, niestety dostępne są głównie online. Na co dzień nie używam takich typowo piżmowych perfum, ale kojarzę ten składnik z kultowego - jeśli można tak powiedzieć o płynie do płukania 😆- Muschio Bianco Tesori d'oriente. Ja uwielbiam nosić ubrania pachnące tym płynem i moim zdaniem jest na tyle intensywny zapach, że może nam zastąpić jakieś delikatne pachnidło. Jest cała linia produktów z serii Muschio Bianco, żel pod prysznic i nawet woda toaletowa, ale ona jednak ma w sobie coś takiego co mnie drażni i zdecydowanie najbardziej z tej linii lubie płyn do płukania.
magdalenaaaa43
Channelka

Post autor: magdalenaaaa43 »

Bogaci ludzie używają zazwyczaj bardzo drogich perfum, które zwykle charakteryzują się wysoką jakością składników, dopracowaną kompozycją i dobrymi parametrami. Dlatego są często wyczuwane przez otoczenie i zwracają uwagę, ponieważ stosunkowo rzadko można je wyczuć w przestrzeni publicznej. Bardzo często są to zapachy niszowe np. Amouage, Frederic Malle, Santa Maria Novella itp. Z mainstreamu zazwyczaj są to perfumy Chanel, Guerlain, Sisley lub Hermes. Nie są to na pewno słodkie gourmandy, perfumy z przeważającą nutą wanilii, karmelu, czekolada. Częstym wyborem są eleganckie szypry, perfumy z piżmem, ambrą, irysem, paczulą. Nie sądzę, że zawsze od bogatych ludzi cujesz ten sam zapach, tylko po prostu zwykle jest to zapach oryginalny, ''pachnący drogo'' i z dobrą projekcją.

Wiadomo, to pewne uogólnienie, ale zwykle się sprawdza.

Przetestowałabym na Twoim miejscu np. te zapachy, może akurat trafisz na to, o co Ci chodzi :)

Amouage - Honour Woman albo Existence
Initio - Musk Therapy
Santa Maria Novella - Magnolia
Parfums de Marly - Valaya
Sisley - Soir de Lune albo Eau de Soir
Chanel - Coco Noir, Allure Sensuelle, Paris albo klasyczną piątkę
Guerlain - Instant Magic, L'Initial, Shalimar
Hermes - Barenia, Kelly Caleche
Awatar użytkownika
FigGa
RARY

Jeszcze one million Paco Rabanne od siebie dodam do listy. Niestety nic więcej nie mogę dostać.
Bo Wiśniewski to nie ja,
magdalenakoralewska
Mokra Włoszka

magdalenaaaa43 pisze: czw lip 16, 2026 12:24 pm Bogaci ludzie używają zazwyczaj bardzo drogich perfum, które zwykle charakteryzują się wysoką jakością składników, dopracowaną kompozycją i dobrymi parametrami. Dlatego są często wyczuwane przez otoczenie i zwracają uwagę, ponieważ stosunkowo rzadko można je wyczuć w przestrzeni publicznej. Bardzo często są to zapachy niszowe np. Amouage, Frederic Malle, Santa Maria Novella itp. Z mainstreamu zazwyczaj są to perfumy Chanel, Guerlain, Sisley lub Hermes. Nie są to na pewno słodkie gourmandy, perfumy z przeważającą nutą wanilii, karmelu, czekolada. Częstym wyborem są eleganckie szypry, perfumy z piżmem, ambrą, irysem, paczulą. Nie sądzę, że zawsze od bogatych ludzi cujesz ten sam zapach, tylko po prostu zwykle jest to zapach oryginalny, ''pachnący drogo'' i z dobrą projekcją.

Przetestowałabym na Twoim miejscu np. te zapachy, może akurat trafisz na to, o co Ci chodzi :)

Initio - Musk Therapy

Hej, dzięki za obszerną wypowiedź :) Właśnie w tym sęk, że czuję zawsze ten sam zapach, a węch mam wyśmienity 🙈 Ale myślę sobie, że może to jest mix ogólnie czystego prania, drogich kosmetyków, perfum itd który daje taki vibe zapachowy, specyficzny dla bogatych ludzi. Mam taką koleżankę w pracy, ale cholernie głupio mi ją o to pytać 🙈 ale jak się wchodzi np do salki po niej, albo nawet wsiada z nią do windy, to pachnie obłędnie… Co do Twojej listy - sprawdzę!
dutchbaby
Currently:Top

Post autor: dutchbaby »

magdalenakoralewska pisze: pn lip 13, 2026 9:05 pm Ok to będzie dziwne ale… Od dawna już czułam od ludzi “bogatych” taki specyficzny, luskusowy zapach i nigdy nie umiałam go namierzyć. Podpowiecie? 🤭 W sumie nie wiem czy to zapach perfum, czy prania, czy wszystkiego naraz, ale czasem za takimi ludźmi aż się ciągnie taką piękna woń np jak wysiada z windy zapach wciąż czuć. Wierzę że któraś z was wie o czym mówię i mi pomoże to namierzyć 🙈
generalnie to może być po prostu wszystko 😄
Awatar użytkownika
Neoonna
SushiRoll

Post autor: Neoonna »

magdalenaaaa43 pisze: czw lip 16, 2026 12:24 pm Bogaci ludzie używają zazwyczaj bardzo drogich perfum, które zwykle charakteryzują się wysoką jakością składników, dopracowaną kompozycją i dobrymi parametrami. Dlatego są często wyczuwane przez otoczenie i zwracają uwagę, ponieważ stosunkowo rzadko można je wyczuć w przestrzeni publicznej. Bardzo często są to zapachy niszowe np. Amouage, Frederic Malle, Santa Maria Novella itp. Z mainstreamu zazwyczaj są to perfumy Chanel, Guerlain, Sisley lub Hermes. Nie są to na pewno słodkie gourmandy, perfumy z przeważającą nutą wanilii, karmelu, czekolada. Częstym wyborem są eleganckie szypry, perfumy z piżmem, ambrą, irysem, paczulą. Nie sądzę, że zawsze od bogatych ludzi cujesz ten sam zapach, tylko po prostu zwykle jest to zapach oryginalny, ''pachnący drogo'' i z dobrą projekcją.

Initio - Musk Therapy
PDM, Sisley, Chanel i Guerlain dobra jakosc skladnikow? Moze kiedyś.
Perfumy PDM są kastrowane z kazdym kolejnym batchem.

Jesli bawimy sie w zgadywanki to bardziej bym celowała w marki typu Penhaligon’s, Ormonde Jayne, Creed, Roja, Floris, ba, nawer Jo Malone.
KOZUCHNA
Bagietka z szarlott

Post autor: KOZUCHNA »

Neoonna pisze: śr lip 22, 2026 9:51 am PDM, Sisley, Chanel i Guerlain dobra jakosc skladnikow? Moze kiedyś.
Perfumy PDM są kastrowane z kazdym kolejnym batchem.

Jesli bawimy sie w zgadywanki to bardziej bym celowała w marki typu Penhaligon’s, Ormonde Jayne, Creed, Roja, Floris, ba, nawer Jo Malone.

Zgadzam się z Guerlain z luksusu zostala już tylko cena.

Fajny zapach pizma ma tez Narcizo Rodrigez - Pure Musc.