Start
Mój profil

Duży biust - Wasze doświadczenia, porady.

Moderatorzy: KasandraCwir, verysweetcherry
Edziutek94
RóżowePolo

Re: Duży biust - Wasze doświadczenia, porady.

Post autor: Edziutek94 »

Ja miałam ogromny. W styczniu 2022 zmniejszyłam, najlepsza decyzja w życiu. Nigdy nie byłam szczęśliwsza!! Operacja trwała dosyć długo, po narkozie czułam się źle, ból 4 na 10, trochę ciagnelo i bolał dren przez pierwsze godziny, ale cała reszta super, goiłam się bardzo dobrze, blizny nie są bardzo widoczne, dbałam o to, fizjoterapia blizn itp.

Mega polecam
emilkaaa
BlondDoczep

Post autor: emilkaaa »

Napisz coś więcej proszę czy operacja prywatną czy NFZ, kto operował i jak wyglądał proces kwalifikacji i ustalania jaka będzie docelową wielkość nowego biustu, jak to wygląda po operacji ile czasu itp. Bardzo chętnie przeczytam 🙂
Edziutek94 pisze: sob paź 25, 2025 12:22 pm Ja miałam ogromny. W styczniu 2022 zmniejszyłam, najlepsza decyzja w życiu. Nigdy nie byłam szczęśliwsza!! Operacja trwała dosyć długo, po narkozie czułam się źle, ból 4 na 10, trochę ciagnelo i bolał dren przez pierwsze godziny, ale cała reszta super, goiłam się bardzo dobrze, blizny nie są bardzo widoczne, dbałam o to, fizjoterapia blizn itp.

Mega polecam
Edziutek94
RóżowePolo

Post autor: Edziutek94 »

Operował mnie dr. Sirek z Bielska Białej. Ja dostałam się na NFZ, miałam szczęście, bo była to dosyć szybka akcja, chociaż na samą wizytę do doktora czekałam kilka miesięcy, ale jak już do niej doszło w listopadzie 2021 roku, to w styczniu 2022 miałam już operacje. Ktoś zrezygnował i wstrzelilam się na to miejsce. Doktor zmierzył zwis moich piersi, sam zapytał, że pewnie ciężko żyć z tak ogromnymi, tak młodej kobiecie ( miałam 26 lat i rozmiar J ). Zapytał też, czy rodziłam, bo mogę mieć problem ( na 70%)z karmieniem piersią w przyszłości.
Do czasu operacji musiałam zrobić dużo badań krwi, przejść rozmowę z Anestazjologiem. Sama operacja przebiegła wzorowo, wszyscy byli fachowcami, ogólnie cała klinika i personel medyczny - rewelacja.
Jeśli chodzi o ustalenie rozmiaru, chciałam jak najmniejsze. Lekarz jednak stwierdził, że z mojego rozmiaru, zrobienie miseczki np. B byłoby amputacją, a nie redukcją biustu. Po prostu mu zaufałam. Finalnie zmniejszył mi o ponad połowę, proporcjonalnie do mojej figury. Jak się pierwszy raz zobaczyłam, to się popłakałam że szczęścia!! 🤩🤩🤩
Po operacji schudłam dodatkowo 15 kg, więc one też trochę zleciały i teraz czuję się już w ogóle idealnie. Minęło 4 lata i jest git. Często robię USG, blizny są ale nie rzucają się w oczy, bardzo o nie dbałam, smarowalam, naklejałam plastry ( dopiero wtedy kiedy odpadly strupki) nie miałam żadnych komplikacji, rozejść itp. Mialam również fizjoterapię blizn. Gdybym miała cofnąć się w czasie i przejść to jeszcze raz - bez wahania bym to zrobiła. Jak będziesz chciała jeszcze o coś pytać, to śmiało!