Okey rozumiem. Ale w wątku TZG, nie można już dosłownie napisać nic. Nie można wypowiedzieć się o poprzedniej edycji bo już się zakończyła. Nie można wypowiedzieć się o wrześniowej bo jeszcze się nie zaczęła. Nie można wypowiedzieć się o tancerce Tarnowskiej bo ma wątek gdzieś indziej gdzie też nie można się wypowiedzieć. Tam jest codziennie nowy regulamin, dopasowany pod słowa moderatorki, która JEST FANKĄ TARNOWSKIEJ. I widzi to już naprawdę kazdy…damascenka pisze: ↑sob lip 04, 2026 11:29 am Żadna z nas nie jest w temacie tych ludzi, dlatego wszystkie wątki moderuje ta sama osoba, bo te uniwersa nas przerastają.![]()
Zmiany na forum
Moderatorzy: damascenka, blackmollyRe: Zmiany na forum
To pomyślcie o tym by znaleźć zupełnie inną osobę, ale taką która ogarnia poszczególne wątkidamascenka pisze: ↑sob lip 04, 2026 11:29 am Żadna z nas nie jest w temacie tych ludzi, dlatego wszystkie wątki moderuje ta sama osoba, bo te uniwersa nas przerastają.![]()
- mezalians_urodowy
- Parzucha
Jeszcze niedawno moderacja informowała że wystarczy pobrać apke a tam nie będzie żadnych reklam a tymczasem apka 
- Załączniki
-
- fw_1783436289725.jpg (67.02 KiB) Przejrzano 400 razy
- damascenka
- Administrator
Dziękujemy za info, sprawdzimy co Google odwalił.mezalians_urodowy pisze: ↑wt lip 07, 2026 4:58 pm Jeszcze niedawno moderacja informowała że wystarczy pobrać apke a tam nie będzie żadnych reklam a tymczasem apka![]()
-
Melonik555
- Szarlotta
Dokładnie tak, moderacja jest wyczulona na punkcie jakiegokolwiek komentarza na temat tarnowskiej, a o wiele gorsze i wyśmiewające komentarze w stosunku do innych osób zostawia. Jak napisałam że Darię najwidoczniej już można hejtować to komentarz zaraz usunięty xd jednocześnie bez problemu pozostawiane są żenujące dywagacje na forum magi o tym kiedy magda będzie miała dziecko albo szukanie śladów schadzek w Tesli (cytuję dosłownie, co za ohyda). Ale cóż poradzić jak moderatorka ma pewnie z 17 lat i też żyje tym uniwersum tylko wstyd jej się przyznać xddddOlcziikk pisze: ↑sob lip 04, 2026 11:35 am Okey rozumiem. Ale w wątku TZG, nie można już dosłownie napisać nic. Nie można wypowiedzieć się o poprzedniej edycji bo już się zakończyła. Nie można wypowiedzieć się o wrześniowej bo jeszcze się nie zaczęła. Nie można wypowiedzieć się o tancerce Tarnowskiej bo ma wątek gdzieś indziej gdzie też nie można się wypowiedzieć. Tam jest codziennie nowy regulamin, dopasowany pod słowa moderatorki, która JEST FANKĄ TARNOWSKIEJ. I widzi to już naprawdę kazdy…
-
lavinia123
- Naczelny Zapierdalacz
Dlaczego po usunieciu watku z ulubionych nadal dostaje powiadomienia o nowych wpisach??
Też nie wiem. Dlatego nie korzystam z tej sekcji, bo mam tam powiadomienia o randomowych wątkach, nawet jeżeli nigdy ich nie dodałam A kiedyś zajrzałam na ten wątek to automatycznie dostaje te powiadomienia mimo, że to mnie nie interesuje
Bo Wiśniewski to nie ja,
Bo to wszystko nie jest moje,
Bo to wszystko wielki pic,
A „Ich Troje” jest kradzione.
Bo to wszystko nie jest moje,
Bo to wszystko wielki pic,
A „Ich Troje” jest kradzione.
Dlaczego niektóre wątki są regularnie blokowane?
Powstają ich nowe wersje, które również administracja blokuje?
Zauważyłam to przy wątku Jagody Kuś, bardzo nieciekawa sytuacja, bo zniechęca do korzystania z forum. Czy administratorzy mogliby jakoś wytłumaczyć, dlaczego tak się dzieje?
Zauważyłam to przy wątku Jagody Kuś, bardzo nieciekawa sytuacja, bo zniechęca do korzystania z forum. Czy administratorzy mogliby jakoś wytłumaczyć, dlaczego tak się dzieje?
- damascenka
- Administrator
Przeczytaj regulamin. Na dole jest zapis.joalla pisze: ↑pn lip 13, 2026 11:30 am Dlaczego niektóre wątki są regularnie blokowane?
Rzeczywiście, na samym dole. To jakiś nowy dopisek.
“Administrator ma prawo tymczasowo lub trwale wykluczyć dany temat z dyskusji, jeżeli w obrębie tego tematu dochodziło do nagminnego łamania Regulaminu Forum lub obowiązujących przepisów prawa. Decyzje te mają charakter wyłącznie administracyjny i nie wymagają podawania dodatkowych szczegółów.”
W takim razie mam nadzieję, że wszelkie osoby zainteresowane tematem tej influ trafią na ten post i nie będą marnować czasu ;)
Mimo wszystko przy blokowaniu wątkow wypadałoby podać jakąś podstawę regulaminową, chociażby z szacunku dla użytkowników. Zamykanie wątkow bez słowa to dość niekorzystnie kojarząca się praktyka.
- damascenka
- Administrator
Nie jest nowy, był dodany wraz z aktualizacją regulaminu, dość dawno temu.joalla pisze: ↑pn lip 13, 2026 12:57 pm Rzeczywiście, na samym dole. To jakiś nowy dopisek.
“Administrator ma prawo tymczasowo lub trwale wykluczyć dany temat z dyskusji, jeżeli w obrębie tego tematu dochodziło do nagminnego łamania Regulaminu Forum lub obowiązujących przepisów prawa. Decyzje te mają charakter wyłącznie administracyjny i nie wymagają podawania dodatkowych szczegółów.”
W takim razie mam nadzieję, że wszelkie osoby zainteresowane tematem tej influ trafią na ten post i nie będą marnować czasu ;)
A czy każdy użytkownik dostaje osobne powiadomienie o zmianie regulaminu, tak by, świadomie się ze zmianami zapoznać i na tej podstawie podjąć decyzję, czy zamierza dalej korzystać z serwisu? Powinno to być jakoś bardziej zadbane, bo przypięcie ogłoszenia jest łatwo pomijalne, można tego nie zauważać i ciężko się dziwić użytkownikom, że postępują niezgodnie z regulaminem, jeśli nie wiedzą, że ten się po prostu zmienił. Ja w ten sposób dostałam kiedyś ostrzeżenie za udostępnienie zdjęcia z profilu YONI MAMA, na którym widoczne były jej dzieci - bo przez długi czas te zdjęcia można było wrzucać, potem zmieniono regulamin, o czym nie wiedziałam, bo nie dostałam żadnej informacji/maila/powiadomienia, do działu “organizacja” wchodzę raz na ruski rok, średnio pewnie dosłownie raz na rok, a otrzymałam ostrzeżenie za niedostosowanie się do zmian. Na pewno nie jestem jedyną osobą, która bez udziału złej woli złamała regulamin.damascenka pisze: ↑pn lip 13, 2026 1:07 pm Nie jest nowy, był dodany wraz z aktualizacją regulaminu, dość dawno temu.
Dodatkowo jednak dobrze byłoby przy zamykaniu wątków podać jakąś podstawę regulaminową, z samego szacunku do użytkowników i dla usprawnienia działania forum.
- damascenka
- Administrator
Był pop up do zaakceptowaniajoalla pisze: ↑pn lip 13, 2026 1:17 pm A czy każdy użytkownik dostaje osobne powiadomienie o zmianie regulaminu, tak by, świadomie się ze zmianami zapoznać i na tej podstawie podjąć decyzję, czy zamierza dalej korzystać z serwisu? Powinno to być jakoś bardziej zadbane, bo przypięcie ogłoszenia jest łatwo pomijalne, można tego nie zauważać i ciężko się dziwić użytkownikom, że postępują niezgodnie z regulaminem, jeśli nie wiedzą, że ten się po prostu zmienił. Ja w ten sposób dostałam kiedyś ostrzeżenie za udostępnienie zdjęcia z profilu YONI MAMA, na którym widoczne były jej dzieci - bo przez długi czas te zdjęcia można było wrzucać, potem zmieniono regulamin, o czym nie wiedziałam, bo nie dostałam żadnej informacji/maila/powiadomienia, do działu “organizacja” wchodzę raz na ruski rok, średnio pewnie dosłownie raz na rok, a otrzymałam ostrzeżenie za niedostosowanie się do zmian. Na pewno nie jestem jedyną osobą, która bez udziału złej woli złamała regulamin.
Dodatkowo jednak dobrze byłoby przy zamykaniu wątków podać jakąś podstawę regulaminową, z samego szacunku do użytkowników i dla usprawnienia działania forum.
Przy aktualizacji dotyczącej zdjęć dzieci nie dostałam absolutnie żadnego pup upu, powiadomienia, maila, nic.
Temat Jagody zainteresował mnie z kolei z uwagi na regularnie pojawiające się o niej wątki, serio powinniście pisać przy zamykaniu wątku, dlaczego go zamykacie i to uzasadnienie zamieścić jako ostatni w nim post.
Ostatnio zmieniony pn lip 13, 2026 2:11 pm przez joalla, łącznie zmieniany 1 raz.
- damascenka
- Administrator
To było dawno, Forum było zdecydowanie mniejsze i nie mieliśmy takich możliwości technicznych. Przy tej zmianie regulaminu, gdzie była aktualizacja całości kilka miesięcy temu na pewno był popup
Ok, ale widzisz, wtedy, mimo braku informacji o zmianie regulaminu, dostałam ostrzeżenie (za udostępnienie zdjęcia, na którym widoczne było dziecko), których określona liczba będzie skutkować banem. Skoro sama przyznajesz, ze wtedy nie występowały pop upy informujące o zmianach regulaminu, ostrzeżenia z tamtego czasu powinny być anulowane, bo zapewne dość duże grono użytkowników zarobiło je dokładnie tak jak ja- z nieświadomości i przez niedopełnienie obowiązku informacyjnego administratora.damascenka pisze: ↑pn lip 13, 2026 2:10 pm To było dawno, Forum było zdecydowanie mniejsze i nie mieliśmy takich możliwości technicznych. Przy tej zmianie regulaminu, gdzie była aktualizacja całości kilka miesięcy temu na pewno był popup
- damascenka
- Administrator
Cofnęłam Ci ostrzeżenie. Miłego dnia.joalla pisze: ↑pn lip 13, 2026 2:13 pm Ok, ale widzisz, wtedy, mimo braku informacji o zmianie regulaminu, dostałam ostrzeżenie (za udostępnienie zdjęcia, na którym widoczne było dziecko), których określona liczba będzie skutkować banem. Skoro sama przyznajesz, ze wtedy nie występowały pop upy informujące o zmianach regulaminu, ostrzeżenia z tamtego czasu powinny być anulowane, bo zapewne dość duże grono użytkowników zarobiło je dokładnie tak jak ja- z nieświadomości i przez niedopełnienie obowiązku informacyjnego administratora.