Start
Mój profil

Niepopularne opinie o życiu

Moderatorzy: KasandraCwir, verysweetcherry
takisobiejestem
ZdalnaFanka

Re: Niepopularne opinie o życiu

Post autor: takisobiejestem »

Jennifer pisze: czw lip 09, 2026 5:41 pm Ale po co ta agresja? Moje pytanie było lekko prześmiewcze, bo doskonale wiem, że ludziom nie chodzi o to, że musieliby robić studia, tylko o to, że praca nauczyciela jest bardzo trudna i kiepsko płatna. No i, jak widać po wypowiedziach, nie cieszy się zbyt dużym prestiżem. Wic fajnie sobie dziubkiem pokłapać, jacy to nauczyciele uprzywilejowani, jak to pierdzą w stołek i nic nie robią za duże pieniądze, a jednocześnie z jakiegoś powodu nikt tego zawodu nie chce wykonywać XD
Moja kuzynka jest nauczycielką matematyki i mówi że ma się świetnie, na zarobki nie narzeka. Sama mówi, że inni w rodzinie mają ciężej. Ma na koncie wielu olimpijczyków i wiele nagród prezydenta miasta. Twierdzi że praca nie jest dla niej trudna. Może jak ktoś sobie nie radzi i nie potrafi przekazywać wiedzy to powinien zrezygnować 🙂 Jesteś może nauczycielką?
overhyped9

Post autor: overhyped9 »

Zawód nauczyciela jest taki zły, że są jedną z grup najdłużej pozostająca w swoim zawodzie, zaraz obok lekarzy, jeśli porównamy przeciętny staż pracy w jednym zawodzie - i siedzą w nim przez dekady.
Awatar użytkownika
Jennifer
GreckieWakacje

Post autor: Jennifer »

takisobiejestem pisze: czw lip 09, 2026 5:48 pm Moja kuzynka jest nauczycielką matematyki i mówi że ma się świetnie, na zarobki nie narzeka. Sama mówi, że inni w rodzinie mają ciężej. Ma na koncie wielu olimpijczyków i wiele nagród prezydenta miasta. Twierdzi że praca nie jest dla niej trudna. Może jak ktoś sobie nie radzi i nie potrafi przekazywać wiedzy to powinien zrezygnować 🙂 Jesteś może nauczycielką?
Kurde, sporo masz tych znajomych nauczycieli jak na to, z jaką pogardą traktujesz ten zawód :) jestem byłą nauczycielką, która się przebranżowiła na robaka w korpo, bo fizycznie i psychicznie mnie ten zawód przeorał.
i am a god
takisobiejestem
ZdalnaFanka

overhyped9 pisze: czw lip 09, 2026 5:49 pm Zawód nauczyciela jest taki zły, że są jedną z grup najdłużej pozostająca w swoim zawodzie, zaraz obok lekarzy, jeśli porównamy przeciętny staż pracy w jednym zawodzie - i siedzą w nim przez dekady.
Dokładnie, ale przecież są tacy pokrzywdzeni, ojojoj...
overhyped9

takisobiejestem pisze: czw lip 09, 2026 5:51 pm Dokładnie, ale przecież są tacy pokrzywdzeni, ojojoj...
Dla mnie to jest nierealne jak ludziom odpierdala w dyskusjach o paniach ze szkoły. Nawet dookoła lekarzy nie ma takiego halo effect.
Awatar użytkownika
kiciakociaaa2137
SkrzydełkaZhooters

Post autor: kiciakociaaa2137 »

stokrotkapolna1234 pisze: czw lip 09, 2026 5:36 pm Ty naprawde masz ze soba jakis problem czy udajesz?
Nie sa ale trzeba kilka lat na to poświęcić i ludzie którzy uważają ze praca nauczyciela jest łatwa i przyjemna moga po prostu nie chcieć tracić kilku lat na kolejne studia
Naprawdę nie wiem co w tym trudnego do zrozumienia.
Pytasz dlaczego tacy ludzie sami nie próbują sie przebranżowić i byc nauczycielem to ci odpowiadam.

Sama jestem pielęgniarka, marzyłam o lekarskim ale jestem po 30 i najzwyczajniej w swiecie chociaż mysle jak to lekarze maja wspaniale i jaka to dobra robota to nie chce mi sie nawet składać papierów na studia. Po prostu mi sie nie chce i tyle.
Tak samo moze byc z tymi ludzmi którzy zazdroszczą czegokolwiek nauczycielom skoro pytasz dlaczego sami tego zawodu nie sprobuja
To niezła z ciebie pielęgniarka z zerową empatią i pogardą, pacjentów też pytasz czy mają jakiś problem czy tylko udają?
𝘭𝘪𝘷𝘦, 𝘭𝘢𝘶𝘨𝘩, 𝘭𝘰𝘣𝘰𝘵𝘰𝘮𝘺
overhyped9

Jennifer pisze: czw lip 09, 2026 6:01 pm Pozostaje mi życzyć ci tylko więcej empatii i zrozumienia dla drugiego człowieka, nieważne czy nauczyciela, czy kasjera z supermarketu.
Trochę jednak ważne, kasjerkom przydałoby się bardziej 😁
takisobiejestem
ZdalnaFanka

Jennifer pisze: czw lip 09, 2026 6:01 pm Good for them. Nie będę opisywać tu swojej historii, bo to i tak nic nie zmieni. Nie wiesz, co przeżyłam. Pozostaje mi życzyć ci tylko więcej empatii i zrozumienia dla drugiego człowieka, nieważne czy nauczyciela, czy kasjera z supermarketu.
Najpierw piszesz o pogardzie wobec nauczycieli, a potem, że zostałaś robakiem w korpo - trochę hipokryzja. Mogłaś to inaczej napisać.

Tak jak napisałem, u nauczycieli wkurza mnie to, że większość z nich uwielbia narzekać i ma się za wielce skrzywdzonych przez życie. Poza tym szanuję ich, jestem w trójce klasowej i szkolnej radzie rodziców. Zawsze służę pomocą (również finansową dla szkoły) i odnoszę się do nich z szacunkiem. Osobiście szanuję obsługę sklepową, ponieważ uważam, że mają o wiele ciężej niż np. nauczyciele 🙂 Życzę Ci tego samego, a oprócz tego doceniania tego co się ma, bo uwierz, mało kto ma lekko.
takisobiejestem
ZdalnaFanka

overhyped9 pisze: czw lip 09, 2026 6:05 pm Trochę jednak ważne, kasjerkom przydałoby się bardziej 😁
Dokładnie, mają 3x ciężej niż nauczyciele.
Awatar użytkownika
kiciakociaaa2137
SkrzydełkaZhooters

takisobiejestem pisze: czw lip 09, 2026 6:08 pm Dokładnie, mają 3x ciężej niż nauczyciele.
Gdyby się uczyły i poszły na studia, mogłyby zostać nauczycielkami i pierdzieć w stołek, a tak zostało ciąganie kartonów (o ile nie są na czterdziestej przerwie na papieroska albo nie przeglądają teleefonu) :D
𝘭𝘪𝘷𝘦, 𝘭𝘢𝘶𝘨𝘩, 𝘭𝘰𝘣𝘰𝘵𝘰𝘮𝘺
Awatar użytkownika
O Matyldo!
LouiBag

Post autor: O Matyldo! »

takisobiejestem pisze: czw lip 09, 2026 6:10 pm Nadepnąłem na odcisk??? Pochwal się. Biedna... Musiałaś zrezygnować z pracy w szkole.
Słuchaj, może warto postawić kropkę? Zaczynasz brzmieć niedojrzale.
takisobiejestem
ZdalnaFanka

kiciakociaaa2137 pisze: czw lip 09, 2026 6:10 pm Gdyby się uczyły i poszły na studia, mogłyby zostać nauczycielkami i pierdzieć w stołek, a tak zostało ciąganie kartonów (o ile nie są na czterdziestej przerwie na papieroska albo nie przeglądają teleefonu) :D
Serio, uważasz, że Pani pracująca w Biedronce ma czas na robienie sobie tylu przerw? 🙂 Bardziej szanuję kobietę, która przez 40 lat za*ieprza kasie do emerytury na zmiany, w weekendy i święta niż Panią, która ukończyła jakże prestiżowe studia z edukacji wczesnoszkolnej (często mając braki np. w matematyce) lub historii i zgrywa wielką intelektualistkę, która ma tak bardzo ciężko w tej szkole. Często są to słabe uczennice, które ledwo zdały maturę, ale bardzo chcą mieć magistra na studiach, idą na popularne studia (mamy nadwyżkę studentów) i "kształcą" się za nasze.
Awatar użytkownika
lubov333
GreckieWakacje

Post autor: lubov333 »

kiciakociaaa2137 pisze: czw lip 09, 2026 6:10 pm Gdyby się uczyły i poszły na studia, mogłyby zostać nauczycielkami i pierdzieć w stołek, a tak zostało ciąganie kartonów (o ile nie są na czterdziestej przerwie na papieroska albo nie przeglądają teleefonu) :D
Życzę ci, abyś dostała kiedyś te cudowną pracę kasjerki, gdzie wg ciebie można se co chwilę wyłazić na papieroska i jest czas na przeglądanie telefonu 😍😍😍
takisobiejestem
ZdalnaFanka

O Matyldo! pisze: czw lip 09, 2026 6:12 pm Słuchaj, może warto postawić kropkę? Zaczynasz brzmieć niedojrzale.
Po prostu napisałem prawdę, nie obchodzi mnie to jak to sobie ktoś zinterpretuje. Narzekają i narzekają, jak ktoś się nie nadaje to niech rezygnuje, nikt po nauczycielach nie będzie płakać. Znam takich, którzy mają sukcesy i nie odchodzą.
Awatar użytkownika
lubov333
GreckieWakacje

kiciakociaaa2137 pisze: czw lip 09, 2026 1:49 pm Po prostu byłam ciekawa, czym twoim zdaniem jest ambitniejszy zawód od nauczyciela, no ale jak wyskoczyłaś z tym cukiernikiem, desgnerem i pisaniem projektów dla żabki, to zwątpiłam w jakość rozmowy. A co do pozostałych, to dla twojej informacji, każdy prawnik czy weterynarz musiał wcześniej zdać maturę, do której przygotowali go CI STRASZNI PIERDZĄCY W STOŁEK NAUCZYCIELE, żeby móc iść na studia i wykonywać tak ambitny zawód.
Nauczyciele? XD
Aha, miałaś na myśli opłaconych korepetytorów, zwracam honor.
Ale nawet korepetycje niewiele dadzą, jak to sam UCZEŃ się nie przyłoży do nauki.
Żeby nie było, są chlubne wyjątki, kiedy to nauczyciel faktycznie pomaga się przygotować zarąbsiście do matur, zwłaszcza rozszerzonych. System też jest jaki jest, niektóre patologie to niekoniecznie wina nauczycieli, ale gadanie, że to oni przygotowują do czegokolwiek to zwykłe pierdololo.
Awatar użytkownika
kiciakociaaa2137
SkrzydełkaZhooters

Śmieszy mnie to, jak kilka ostatnich stron jechaliście po nauczycielach, a jak napisałam pierdołę o kasjerkach z żabki to nagle wielcy obrońcy :D pohamujcie emocje, kochani, ja nawet tak nie myślę, szanuję każdy zawód, po prostu teraz widać waszą hipokryzję jak na dłoni.
𝘭𝘪𝘷𝘦, 𝘭𝘢𝘶𝘨𝘩, 𝘭𝘰𝘣𝘰𝘵𝘰𝘮𝘺
Awatar użytkownika
lubov333
GreckieWakacje

kiciakociaaa2137 pisze: czw lip 09, 2026 6:30 pm Śmieszy mnie to, jak kilka ostatnich stron jechaliście po nauczycielach, a jak napisałam pierdołę o kasjerkach z żabki to nagle wielcy obrońcy :D pohamujcie emocje, kochani, ja nawet tak nie myślę, szanuję każdy zawód, po prostu teraz widać waszą hipokryzję jak na dłoni.
Tylko że ty nie porownuj komentarzy osób o nauczycielach, gdzie w większości przypadków były to rozbudowane komentarze, poparte jakimiś argumentami i doświadczeniami (często, co by nie mówić - gorzkimi), w większości bez ataków personalnych, po czym ty wyskakujesz w dość dziecinny sposób z tym, że osoby pracujące jako kasjerzy rzekomo wychodzą sobie co chwilę na papierosa i mają czas na scrollowanie telefonu i że ,,mogły się uczyć". Teraz twierdzisz, że hehhehe wcale to nie tak. Pogubiłaś się chyba.
Aha, i wygoogluj sobie słowo ,,hipokryzja", taka dobra koleżeńska rada.
Awatar użytkownika
kiciakociaaa2137
SkrzydełkaZhooters

lubov333 pisze: czw lip 09, 2026 6:41 pm Tylko że ty nie porownuj komentarzy osób o nauczycielach, gdzie w większości przypadków były to rozbudowane komentarze, poparte jakimiś argumentami i doświadczeniami (często, co by nie mówić - gorzkimi), w większości bez ataków personalnych, po czym ty wyskakujesz w dość dziecinny sposób z tym, że osoby pracujące jako kasjerzy rzekomo wychodzą sobie co chwilę na papierosa i mają czas na scrollowanie telefonu i że ,,mogły się uczyć". Teraz twierdzisz, że hehhehe wcale to nie tak. Pogubiłaś się chyba.
Tak, zwłaszcza komentarze pana wyżej, który wyśmiewa byłą nauczycielkę, że jest za słaba do tej pracy. Ależ partner w dyskusji.
𝘭𝘪𝘷𝘦, 𝘭𝘢𝘶𝘨𝘩, 𝘭𝘰𝘣𝘰𝘵𝘰𝘮𝘺
takisobiejestem
ZdalnaFanka

lubov333 pisze: czw lip 09, 2026 6:41 pm Tylko że ty nie porownuj komentarzy osób o nauczycielach, gdzie w większości przypadków były to rozbudowane komentarze, poparte jakimiś argumentami i doświadczeniami (często, co by nie mówić - gorzkimi), w większości bez ataków personalnych, po czym ty wyskakujesz w dość dziecinny sposób z tym, że osoby pracujące jako kasjerzy rzekomo wychodzą sobie co chwilę na papierosa i mają czas na scrollowanie telefonu i że ,,mogły się uczyć". Teraz twierdzisz, że hehhehe wcale to nie tak. Pogubiłaś się chyba.
Panie pracujące w sklepie chociaż nie naciągają Państwa na koszta związane ze studiowaniem. Sorry, ale WIELE Pań na pedagogice ma problem z matematyką (i to na podstawowym poziomie). Pamiętam jak podstawowe błędy popełniała Pani podstawowe błędy matematyczne.
Awatar użytkownika
lubov333
GreckieWakacje

kiciakociaaa2137 pisze: czw lip 09, 2026 6:46 pm Tak, zwłaszcza komentarze pana wyżej, który wyśmiewa byłą nauczycielkę, że jest za słaba do tej pracy. Ależ partner w dyskusji.
Dlatego 2 razy w swoim komentarzu, w jednym zdaniu użyłam ,,w większości", a nie ze wszyscy, litości. Jak wytluszczasz to wytłuść całe zdanie i do niego się odnieś.
Awatar użytkownika
berry blast
Trening tenisa

Post autor: berry blast »

łał, skończycie już ten offtop o belfrach?
takisobiejestem
ZdalnaFanka

kiciakociaaa2137 pisze: czw lip 09, 2026 6:46 pm Tak, zwłaszcza komentarze pana wyżej, który wyśmiewa byłą nauczycielkę, że jest za słaba do tej pracy. Ależ partner w dyskusji.
Sama napisała, że nie dała rady psychicznie i fizycznie. Nikogo nie wyśmiewałem - napisałem brutalną prawdę.
overhyped9

kiciakociaaa2137 pisze: czw lip 09, 2026 6:30 pm Śmieszy mnie to, jak kilka ostatnich stron jechaliście po nauczycielach, a jak napisałam pierdołę o kasjerkach z żabki to nagle wielcy obrońcy :D pohamujcie emocje, kochani, ja nawet tak nie myślę, szanuję każdy zawód, po prostu teraz widać waszą hipokryzję jak na dłoni.
Bo jesteś teraz jak Białas krzyczący white lives matter 🙂
Awatar użytkownika
Fluffyslippers
PinkParty

Post autor: Fluffyslippers »

kiciakociaaa2137 pisze: czw lip 09, 2026 5:55 pm To niezła z ciebie pielęgniarka z zerową empatią i pogardą, pacjentów też pytasz czy mają jakiś problem czy tylko udają?
A to chyba u pielęgniarek całkiem w normie, przynajmniej tych starej daty w mniejszych ośrodkach :')
Makówkowe zapalenie opon mózgowych
Awatar użytkownika
Fluffyslippers
PinkParty

Post autor: Fluffyslippers »

Wystarczy skończyć jakąś anglistykę w pipidowie dolnej, praktyki się kupi ;)
Makówkowe zapalenie opon mózgowych