Start
Mój profil

Płytki do łazienki

Moderatorzy: KasandraCwir, verysweetcherry
Tervan
Siatkarka

Płytki do łazienki

Post autor: Tervan »

Cześć, na co się u siebie zdecydowaliście pod kątem wykończenia, na płytki, czy klasyczne panele i z jakiego powodu dane rozwiązanie?
Penelopeia
Gacie z oceanu

Post autor: Penelopeia »

Cena i prostota :-D Mam zwyczajne, prostokątne białe płytki na ścianach, a pod prysznicem kwadratowe z geometrycznym wzorem, czarno-białe. Nic więcej, nie lubię cudowania. Na podłodze płytki „drewniane” (faktura, kolor, wzór). Mam małą łazienkę (blok), ale podstawą był prysznic kwadratowey 90 cm, w ogóle nie żałuję, jest mega wygodnie. Rozważałam mniejszy brodzik lub półokrągły, ale partner mnie namówił i to była super decyzja.Do tego umywalka wisząca nad pralką - też wg mnie mega, bo zaoszczędziłam miejsce, jest wygodnie i (według mnie) ładnie; nie była tania, ale uważam, że warto. Żałuję tylko, ze nie zmieściła się bidetka, no ale to nie problem wskoczyć pod prysznic, żeby się podmyć po toalecie. Szafki polskiej firmy z allegro pasujące do podłogi, cichy domyk, jedna z koszem na pranie. Wykonanie remontu: tata :) Moja łazienka wyglądała jak z lat 70., bo nic nie było remontowane od czasu pradziadków i już był najwyższy czas.
jaskana
KlasaBiznes

Post autor: jaskana »

nie lubię tych drewnopodobnych, mamy matowe szare i są super
Barasia
Koczkodan

Post autor: Barasia »

Na ścianach mam białe półmatowe, jakiejś niedrogie z Leroy (żadne wielkie, taki średni rozmiar), na podłodze gres szkliwiony jakiś, szary taki, też z Leroy.
Lubię prostotę, więc do tego chromowana armatura, zwykły brodzik i kabina składana (nie znoszę przesuwnych drzwi w kabinach, bo nie wiem jak to umyć).
Moim totalnym hitem jest bateria umywalkowa z wężem bidetowym. Super decyzja.
Jeśli zabudowujesz pion, to niech Ci zrobią duże podejście do zaworów, najlepiej płytkę na magnes, albo duże drzwiczki czy coś, żeby w razie czego dało się wymienić wodomierze i zawory bez problemu...
piotrek_k89
Siatkarka

Post autor: piotrek_k89 »

Poczytaj o panelach winylowych.
Super sprawa do łazienek. Zwykła panele raczej nie przeżyją w łazience, a winylowe spokojnie.
Cena trochę wyższa i montaż droższy bo są klejone, ale efekt świetny
My braliśmy Tarkett, ale co nie wybierzesz to będziesz raczej zadowolona. Trzeba tylko uważać na najtańsze marketówki.

https://mieszkaniowe.tarkett.pl/pl_PL/k ... i-winylowe
https://aawnetrza.pl/podlogi/panele/winylowe - my braliśmy stąd z montażem, ale w Googlach znajdziesz masę sklepów.
Jak chcesz to podeślę zdjęcia. Podłoga wygląda jak parkiet, a można śmiało rozlewać wodę..