Start
Mój profil

bóle głowy i słaby wzrok

Moderatorzy: KasandraCwir, verysweetcherry
Wisniamalina
RoyalBaby

bóle głowy i słaby wzrok

Post autor: Wisniamalina »

hejka. może ktoś tu miał taki problem więc zacznę od początku. 4 miesiąc jestem na beto 25 zk (obecnie od kilku dni zwiększone na 50mg). nie wiem czy te tabletki mają wpływ, ale wolę napisać. od kilku tygodni mój wzrok był tak jakby nie ostry, niby widziałam wszystko ale bardziej wzrok skupiał się na jednym miejscu na które patrzyłam a reszta obok była "tłem" ale nie przeszkadzało to w niczym, nie było męczące. 3 tygodnie temu wstałam z tak *uj**ym wzrokiem, mała ostrość rozmazane większość obrazu, ale bez boli głowy było przez jakieś 2 tygodnie. po 2 tygodni zaczęło już mi uciskać skronie i w okolicach brwi. wtedy sor i badanie okulistyczne wyszło ok. następnie od 4 dni uciska mnie prawa półkula , czasami schodzi na kark ale rzadko i wzrok najbardziej odczuwam gorszy niż od 3 tygodni do tego od jakiegoś tygodnia cały czas pływają mi w oku czarne nitki. 2 dni temu miałam rezonans magnetyczny głowy. żadnych zmian wszystko super , kolejne badanie okulistyczne miałam i też wszystko super. nie wiem co dalej mam robić 😭😭
Barasia
Koczkodan

Post autor: Barasia »

Wisniamalina pisze: pt lip 03, 2026 2:22 pm hejka. może ktoś tu miał taki problem więc zacznę od początku. 4 miesiąc jestem na beto 25 zk (obecnie od kilku dni zwiększone na 50mg). nie wiem czy te tabletki mają wpływ, ale wolę napisać. od kilku tygodni mój wzrok był tak jakby nie ostry, niby widziałam wszystko ale bardziej wzrok skupiał się na jednym miejscu na które patrzyłam a reszta obok była "tłem" ale nie przeszkadzało to w niczym, nie było męczące. 3 tygodnie temu wstałam z tak *uj**ym wzrokiem, mała ostrość rozmazane większość obrazu, ale bez boli głowy było przez jakieś 2 tygodnie. po 2 tygodni zaczęło już mi uciskać skronie i w okolicach brwi. wtedy sor i badanie okulistyczne wyszło ok. następnie od 4 dni uciska mnie prawa półkula , czasami schodzi na kark ale rzadko i wzrok najbardziej odczuwam gorszy niż od 3 tygodni do tego od jakiegoś tygodnia cały czas pływają mi w oku czarne nitki. 2 dni temu miałam rezonans magnetyczny głowy. żadnych zmian wszystko super , kolejne badanie okulistyczne miałam i też wszystko super. nie wiem co dalej mam robić 😭😭
Byłaś u neurologa? To bym angio rezonans (ten na żyły) czy zwykły?
Wisniamalina
RoyalBaby

Post autor: Wisniamalina »

Barasia pisze: pt lip 03, 2026 11:37 pm Byłaś u neurologa? To bym angio rezonans (ten na żyły) czy zwykły?
byłam u neurologa przed tymi objawami ale idę również. z wynikami teraz we wtorek. rezonans był normalny i wykazał wszystko w normie. ogólnie już nie wiem czy to nie przez leki na serce bo np nigdy nie miałam problemu z miesiączką a jak zaczęłam brać tabletki to 2 razy spóźniła mi się pod rząd i wzrok wcześniej zrobił się dziwny ale nie przeszkadzał mi w życiu ale od 3 tygodni totalnie mi padło na oczy a dopiero po 2 tygodniach zaczęło mnie uciskac w skroniach . od 4 dni biorę większą dawkę leków i mniej więcej od tamtej pory jeszcze mocniej boli mnie głowa ..
Barasia
Koczkodan

Post autor: Barasia »

Wisniamalina pisze: sob lip 04, 2026 1:15 am byłam u neurologa przed tymi objawami ale idę również. z wynikami teraz we wtorek. rezonans był normalny i wykazał wszystko w normie. ogólnie już nie wiem czy to nie przez leki na serce bo np nigdy nie miałam problemu z miesiączką a jak zaczęłam brać tabletki to 2 razy spóźniła mi się pod rząd i wzrok wcześniej zrobił się dziwny ale nie przeszkadzał mi w życiu ale od 3 tygodni totalnie mi padło na oczy a dopiero po 2 tygodniach zaczęło mnie uciskac w skroniach . od 4 dni biorę większą dawkę leków i mniej więcej od tamtej pory jeszcze mocniej boli mnie głowa ..
Może rzeczywiście to te leki. Nie miałam z nimi do czynienia. Chyba raczej w internecie nikt Ci nie pomoże za bardzo. Może lekarz, który je przepisał zmieni Ci rodzaj leku. Albo zapisz się do innego lekarza, żeby zasięgnąć drugiej opinii jeśli ten nic nie chce z tym zrobić