Start
Mój profil

Szczotka do włosów

Moderatorzy: KasandraCwir, verysweetcherry
Awatar użytkownika
Domi9876
Koczkodan

Szczotka do włosów

Post autor: Domi9876 »

Hej, szukam dobrej szczotki do włosów do rozczesywania na mokro i na sucho, po której nie przetłuszczają się włosy. I żeby nie rwała włosów, ale też w miarę szybko je rozczesywała. Mam włosy raczej cienkie i delikatne, do ramion, szybko się przetłuszczają. No i fajnie jakby była trwała i kosztowała mniej niż 80 zł :). Może macie jakieś sprawdzone produkty? Słyszałam dobre opinie o Olivia Garden, ale ponoć w tych nowych szybko te kulki z końcówek odpadają i szczotka zaczyna mocno drapać.
Miałam już szczotkę naturalną z włosia dzika (bez dodatków) i się u mnie za bardzo nie sprawdza. Raczej gładzi włosy, niż je rozczesuje, przez co trwa to wieki, a ja nie mam rano na to czasu :))))
Nie lubię głupoty i folkloru
DzidziaPiernik
Skarpeta Rakieta

Post autor: DzidziaPiernik »

Wpisz w temu czy inna chińska platformę ‚scalp brush’. Świetne szczotki, i do czesania na mokro i sucho, bardzo miękkie i nie ciągną. Cena to od ok. 20 zł., a nie ponad 300 jak niektóre firmy sobie wołają
Awatar użytkownika
FashFash
RARY

Post autor: FashFash »

Nie rozumiem zachwytu nad tymi szczotkami olivia garden. Jak dla mnie to bezsensowny hype.
marunnay
Ciastko

Post autor: marunnay »

ja mam znienawidzonego Tangle Teezera w jakiejś nowej wersji The Ultimate Detangler. Ona ma mniej ząbków, no i są one ułożone rzadziej i moich grubszych, wurly, włosach za łopatki nie ciągnie, tak samo na długich włosach do talii jest spoko, na krótkich i delikatnych do linii ucha też daje radę. Tylko trzeba uważać na te ząbki, które są dosyć miękkie i łatwo się wyginają po roku użytkowania. + łatwo się ją czyści i szybko schnie.