Start
Mój profil

Vinted

Moderator: verysweetcherry
rachelkarengreen
FlafLover

Re: Vinted

Post autor: rachelkarengreen »

Założyłam spór sprzedającej a ona nie odpowiada - zero reakcji. Wiecie ile czasu ma na odpowiedź? I co się dzieje gdy w końcu nie odpowie?
I czy lepiej już w tej chwili (minęły 4 dni) poprosić vinted o pomoc?
anonimowagosia
KlasaBiznes

Post autor: anonimowagosia »

misiuniapysiunia pisze: ndz cze 21, 2026 1:18 pm Wystawiłam sukienkę za 40zł, 40 polubień. Nikt nie kupił, obniżyłam cenę do 30zł. Dalej nikt nie chce kupić, nawet gdy proponuję już 25zł, ehhh
nie ma sensu obniżać ceny, jak ktoś będzie chciał kupić to sam się będzie targował
polubienia nie zawsze oznaczają prawdziwe zainteresowanie
Awatar użytkownika
florella
VlogmasEnjoyer

Post autor: florella »

anonimowagosia pisze: ndz cze 21, 2026 1:30 pm nie ma sensu obniżać ceny, jak ktoś będzie chciał kupić to sam się będzie targował
polubienia nie zawsze oznaczają prawdziwe zainteresowanie
szukają nowych pięknych rzeczy za 2 zł. :') Tak jak kiedyś wysiadywali na allegro i kombinowali.
Awatar użytkownika
neiclea
Tritonotti

Post autor: neiclea »

Ja zawsze zaznaczam że nie mam jak wydrukować etykiety wysyłkowej i nie dostaję żadnych opinii, ale jeśli to miała być wysyłka inpostem gdzie nie jest konieczne drukowanie to nie wiem czy by przeszło
evonla
SushiAddict

Post autor: evonla »

Zaraz znów się zacznie sprzedaż perełek wyprzedażowych z zary po cenie kilkukrotnie wyższej 🥰 i tym samym nic sobie nie będę w stanie kupić na stronie
anonimowagosia
KlasaBiznes

Post autor: anonimowagosia »

neiclea pisze: pn cze 22, 2026 3:21 pm Ja zawsze zaznaczam że nie mam jak wydrukować etykiety wysyłkowej i nie dostaję żadnych opinii, ale jeśli to miała być wysyłka inpostem gdzie nie jest konieczne drukowanie to nie wiem czy by przeszło
akurat DHL'em ale tam też etykiet nie potrzeba
Dziękuję za odpowiedź :good: , zgłosiłam post, bo już jest po sprawie, ale może komuś się na przyszłość przyda
zaczekałam na odpowiedź kupującej i anulowałam zaznaczając "ustalono z kupującą" i nie mam negatywa :)
Mimicry
Migocząca Świeczka

Post autor: Mimicry »

misiuniapysiunia pisze: ndz cze 21, 2026 1:18 pm Wystawiłam sukienkę za 40zł, 40 polubień. Nikt nie kupił, obniżyłam cenę do 30zł. Dalej nikt nie chce kupić, nawet gdy proponuję już 25zł, ehhh
To z pewnością nie dotyczy Twojej sukienki - ale ja mam coś takiego, że jak trafię czasem na coś absurdalnie brzydkiego, zniszczonego czy po prostu zupełnie niewartego swojej ceny - albo w ogóle szalenie drogiego - to sobie lajkuję, żeby zobaczyć, czy serio ktoś to w ogóle kupi :') albo czy ten sprzedający w końcu zrozumie, ile ta rzecz jest naprawdę warta :') i bardzo często potem widzę tylko komunikaty o tym, że obniżono cenę, i znów, i znów... :') Ale Twój post mnie właśnie uświadomił, że przez takich jak ja, ci sprzedający myślą, że ooo dużo polubień, ludzie chcą to kupić! A ci ludzie lajkują to tylko dla zabawy XD
Awatar użytkownika
glottalstop
Samarka

Post autor: glottalstop »

Mimicry pisze: pt cze 26, 2026 11:02 pm To z pewnością nie dotyczy Twojej sukienki - ale ja mam coś takiego, że jak trafię czasem na coś absurdalnie brzydkiego, zniszczonego czy po prostu zupełnie niewartego swojej ceny - albo w ogóle szalenie drogiego - to sobie lajkuję, żeby zobaczyć, czy serio ktoś to w ogóle kupi :') albo czy ten sprzedający w końcu zrozumie, ile ta rzecz jest naprawdę warta :') i bardzo często potem widzę tylko komunikaty o tym, że obniżono cenę, i znów, i znów... :') Ale Twój post mnie właśnie uświadomił, że przez takich jak ja, ci sprzedający myślą, że ooo dużo polubień, ludzie chcą to kupić! A ci ludzie lajkują to tylko dla zabawy XD
Mam podobnie. Jakiś czas temu pewna perfumeria z okazji urodzin dodawała do zakupów pudełka z gratisami: miniaturkami perfum, próbkami i pełnowartościowymi produktami. Oczywiście wylądowały na vinted, sprzedawane nie jako całość, tylko pojedyncze sztuki, do tego z gigantyczną przebitką. Lajkowałam takie oferty, żeby sprawdzić, czy ktoś to kupi (najczęściej ogłoszenia wiszą do teraz)
Awatar użytkownika
marlas
Koczkodan

Post autor: marlas »

Dziewczyny przyjmujecie zwroty? Wystawiłam buty i teraz laska mi pisze że za duże :/ a o żadne wymiary nie pytała nic. I chcę zwrócić. Przyjac? Co robicie z takimi fantami
annakozak123
MolieraDress

Post autor: annakozak123 »

marlas pisze: śr lip 08, 2026 7:37 pm Dziewczyny przyjmujecie zwroty? Wystawiłam buty i teraz laska mi pisze że za duże :/ a o żadne wymiary nie pytała nic. I chcę zwrócić. Przyjac? Co robicie z takimi fantami
Jeśli rozmiar z ogłoszenia zgadza się z rzeczywistym to zgodnie z regulaminem nie masz obowiązku przyjmować zwrotu
Kammmm93
MoetGlass

Post autor: Kammmm93 »

Dziewczyny pomóżcie bo ja chyba śnie. Kupiłam na vinted set( perfuny i balsam) balsam odsprzedałam perfumy zostawiłam. Kobieta wystawiła mi po zatwierdzeniu zamówienia opinie, że jestem oszustką ogólnie bardzo niemiło. Ja zobaczyłam komentarz po 10 dniach odpowiadając na niego, napisalam do vinted i kulturalnie napisalam w komentarzu, ze mogę zwrócić pieniądze ale chce to zrobic przez nich. Czekam na odpowiedź. A ta mi odpowiedziała, że zgłosiła mnie na ..policję. :D juz pominę, że to 24 zł ale pierwszy raz miałam taka sytuacje, nigdy predzej się to nie zdarzyło. Nie uważam, że balsam jest nie oryginalny. Tym bardziej, że mam perfumy i są okej. Co ja mam zrobić teraz właściwie? Pierwszy raz mam do czynienia z taką krzykaczką i to pierwszy negatywny komentarz. Chciałam jej zwrócić kasę już dla świętego spokoju. Nie chcę być zastraszana. Ani nie jestem żadną oszustką.
annakozak123
MolieraDress

Kammmm93 pisze: sob lip 18, 2026 9:41 pm Dziewczyny pomóżcie bo ja chyba śnie. Kupiłam na vinted set( perfuny i balsam) balsam odsprzedałam perfumy zostawiłam. Kobieta wystawiła mi po zatwierdzeniu zamówienia opinie, że jestem oszustką ogólnie bardzo niemiło. Ja zobaczyłam komentarz po 10 dniach odpowiadając na niego, napisalam do vinted i kulturalnie napisalam w komentarzu, ze mogę zwrócić pieniądze ale chce to zrobic przez nich. Czekam na odpowiedź. A ta mi odpowiedziała, że zgłosiła mnie na ..policję. :D juz pominę, że to 24 zł ale pierwszy raz miałam taka sytuacje, nigdy predzej się to nie zdarzyło. Nie uważam, że balsam jest nie oryginalny. Tym bardziej, że mam perfumy i są okej. Co ja mam zrobić teraz właściwie? Pierwszy raz mam do czynienia z taką krzykaczką i to pierwszy negatywny komentarz. Chciałam jej zwrócić kasę już dla świętego spokoju. Nie chcę być zastraszana. Ani nie jestem żadną oszustką.
Ja szczerze mówiąc nic nie rozumiem z tej historii
Kammmm93
MoetGlass

Tak chaotycznie napisałam, bo byłam zdenerowwana. 3 tyg temu kupiłam taki zestaw, perfumy i 50 ml balsam. Taki gift set. Zostawiłam sobie perfumy a balsam wystawiłam bo nie używam. No i kupiła go babka z 30 spuściłam jej do 24 zł. Zatwierdziła zakup i wszystko ok. I nagle patrzę (predzej to chyba pominęłam, nie zauwazylam) że napisała mi opinie, ze jednak zmienia zdanie, że jestem oszustką...bo balsam jest zbyt wodnisty, to odpisałam jej na komentarz u niej na profilu, że napisalam do vinted celem wyjaśnienia sprawy, a ona do mnie zaczęła walić na Ty, że daj adres odeślę to gow... bardzo wulgarnie, nie jestem przyzwyczajona do takiego traktowania więc jej odpisałam, że nie jesteśmy na Ty, że bardzo chętnie dokonam zwrotu środków ( po odesłaniu go) ale nie wiem jak to rozwiązać dlatego napisalam do vinted. A Ona mi na to dalej wulgarnie, że zgłosiła na policję. Nie znam się na tym, sprzedaje dość długo, nie jestem żadna oszustką, przecież nie nalałam tam wody... :D po prostu to jest lotion i sądzę, że taka ma konsystencję. Przyszedł mi zapakowany zestaw fabrycznie. Co ja mam zrobić teraz? Predzej napisała mi, że wyrzuciła go do kosza, później, że mi odesle to gowno, na koncu że zglosila na policję. Nie wiem bo to trochę wygląda jakby ona się ślizgała. Co wąchała predzej było ok i nagle, że wodnisty? Bo miala niby już taki. Od lat wystawiam i sprzedaje różnego rodzaju kosmetyki, nigdy nikt nie miał żadnego problemu. Przykro mi trochę.
rachelkarengreen
FlafLover

Post autor: rachelkarengreen »

Kammmm93 pisze: sob lip 18, 2026 10:57 pm Tak chaotycznie napisałam, bo byłam zdenerowwana. 3 tyg temu kupiłam taki zestaw, perfumy i 50 ml balsam. Taki gift set. Zostawiłam sobie perfumy a balsam wystawiłam bo nie używam. No i kupiła go babka z 30 spuściłam jej do 24 zł. Zatwierdziła zakup i wszystko ok. I nagle patrzę (predzej to chyba pominęłam, nie zauwazylam) że napisała mi opinie, ze jednak zmienia zdanie, że jestem oszustką...bo balsam jest zbyt wodnisty, to odpisałam jej na komentarz u niej na profilu, że napisalam do vinted celem wyjaśnienia sprawy, a ona do mnie zaczęła walić na Ty, że daj adres odeślę to gow... bardzo wulgarnie, nie jestem przyzwyczajona do takiego traktowania więc jej odpisałam, że nie jesteśmy na Ty, że bardzo chętnie dokonam zwrotu środków ( po odesłaniu go) ale nie wiem jak to rozwiązać dlatego napisalam do vinted. A Ona mi na to dalej wulgarnie, że zgłosiła na policję. Nie znam się na tym, sprzedaje dość długo, nie jestem żadna oszustką, przecież nie nalałam tam wody... :D po prostu to jest lotion i sądzę, że taka ma konsystencję. Przyszedł mi zapakowany zestaw fabrycznie. Co ja mam zrobić teraz? Predzej napisała mi, że wyrzuciła go do kosza, później, że mi odesle to gowno, na koncu że zglosila na policję. Nie wiem bo to trochę wygląda jakby ona się ślizgała. Co wąchała predzej było ok i nagle, że wodnisty? Bo miala niby już taki. Od lat wystawiam i sprzedaje różnego rodzaju kosmetyki, nigdy nikt nie miał żadnego problemu. Przykro mi trochę.
Daj sobie spokój, to jakaś wariatka. Zablokuj ją po prostu i przestanie do Ciebie pisać. A na policję niech idzie - zostanie wyśmiana to się jej odechce (ale na pewno nie pójdzie, nie martw się). Transakcja jest zakończona, więc już nic nie może zrobić. A Ty zapomnij o zwrocie i w ogóle o całej tej sprawie
Wiem że takie zachowanie może wyprowadzić z równowagi ale naprawdę nie warto się przejmować :)
evonla
SushiAddict

Post autor: evonla »

Kammmm93 pisze: sob lip 18, 2026 10:57 pm Tak chaotycznie napisałam, bo byłam zdenerowwana. 3 tyg temu kupiłam taki zestaw, perfumy i 50 ml balsam. Taki gift set. Zostawiłam sobie perfumy a balsam wystawiłam bo nie używam. No i kupiła go babka z 30 spuściłam jej do 24 zł. Zatwierdziła zakup i wszystko ok. I nagle patrzę (predzej to chyba pominęłam, nie zauwazylam) że napisała mi opinie, ze jednak zmienia zdanie, że jestem oszustką...bo balsam jest zbyt wodnisty, to odpisałam jej na komentarz u niej na profilu, że napisalam do vinted celem wyjaśnienia sprawy, a ona do mnie zaczęła walić na Ty, że daj adres odeślę to gow... bardzo wulgarnie, nie jestem przyzwyczajona do takiego traktowania więc jej odpisałam, że nie jesteśmy na Ty, że bardzo chętnie dokonam zwrotu środków ( po odesłaniu go) ale nie wiem jak to rozwiązać dlatego napisalam do vinted. A Ona mi na to dalej wulgarnie, że zgłosiła na policję. Nie znam się na tym, sprzedaje dość długo, nie jestem żadna oszustką, przecież nie nalałam tam wody... :D po prostu to jest lotion i sądzę, że taka ma konsystencję. Przyszedł mi zapakowany zestaw fabrycznie. Co ja mam zrobić teraz? Predzej napisała mi, że wyrzuciła go do kosza, później, że mi odesle to gowno, na koncu że zglosila na policję. Nie wiem bo to trochę wygląda jakby ona się ślizgała. Co wąchała predzej było ok i nagle, że wodnisty? Bo miala niby już taki. Od lat wystawiam i sprzedaje różnego rodzaju kosmetyki, nigdy nikt nie miał żadnego problemu. Przykro mi trochę.
Już widzę jak za 24 zł goni na policję Ciebie zgłosic.. poza tym kto by ją tam poważnie potraktował? Wystaw jej negatyw i zablokuj
Kammmm93
MoetGlass

Dziękuję dziewczyny, trochę mnie to podłamało. Jeszcze mi w komentarzu napisala, że karma wraca. Tak jakbym naprawdę ją okradła conajmniej.
moniass17
Ciastko

Post autor: moniass17 »

Zapraszam do siebie, poza ubraniami mam własnoręcznie robione pluszaki na szydełku.
https://www.vinted.pl/member/90394984

Jeśli ktoś chciałby jakiegoś innego pluszaka/brelok/ozdobę można pisać na priv to zrobię pod indywidualne zamówienie :*
xjullczix
RóżowePolo
Instagram: lolek

Post autor: xjullczix »

dziewczyny czy możecie wrzucić metkę z alo? głównie chodzi mi o ten popularny set czarny z białymi lampasami. Chciałabym kupić na vinted, ale co metka to inna😂😭😭
blindblond
Siatkarka

Post autor: blindblond »

Czy na Vinted da się aktualnie podjąć kontakt z prawdziwym człowiekiem? To jest jakaś kpina, wszystkie odpowiedzi generowane przez ai kompletnie nie mające powiązania z zadanym pytaniem.
Fela
Naczelny Zapierdalacz

Post autor: Fela »

blindblond pisze: śr lip 22, 2026 9:23 pm Czy na Vinted da się aktualnie podjąć kontakt z prawdziwym człowiekiem? To jest jakaś kpina, wszystkie odpowiedzi generowane przez ai kompletnie nie mające powiązania z zadanym pytaniem.
Da ale to trudne. Pisz do znudzenia "Chcę rozmawiać z człowiekiem"
annakozak123
MolieraDress

Fela pisze: śr lip 22, 2026 9:44 pm Da ale to trudne. Pisz do znudzenia "Chcę rozmawiać z człowiekiem"
Poważnie się to kiedyś komukolwiek udało?
Fela
Naczelny Zapierdalacz

Post autor: Fela »

annakozak123 pisze: śr lip 22, 2026 9:46 pm Poważnie się to kiedyś komukolwiek udało?
Mnie 😉
Lenawqtyu
Siatkarka

Post autor: Lenawqtyu »

Hej już drugi raz zablokowali mi konto za sprzedaż komercyjną… jak z tym walczyć ?
owbt
TrampekLV

Post autor: owbt »

Lenawqtyu pisze: czw lip 23, 2026 6:50 pm Hej już drugi raz zablokowali mi konto za sprzedaż komercyjną… jak z tym walczyć ?
Nie sprzedawać komercyjnie.