Start
Mój profil

Kiepskie libido po porodzie

Moderatorzy: KasandraCwir, verysweetcherry
Perlika
Ciastko

Kiepskie libido po porodzie

Post autor: Perlika »

Dziewczyny czy równiez zmagałyście się z kiepskim libido po porodzie? Doradzicie co robić? Na początku zrzucałam to na karb problemów z hormonami. Jednak potem wybrałam się do doktorki i ta zleciła mi badania hormonalne i nic. Wszystko w porządku.
waltherp99
Koczkodan

Post autor: waltherp99 »

Wahania hormonalne i wysoka prolaktyna jeśli karmisz to jedna sprawa. Druga to zmęczenie psychiczne i fizyczne. Po jakimś czasie minie ale warto wcześniej zadbać o siebie, pomyśleć o nowym podziale obowiązków z partnerem albo zasięgnąć pomocy z zewnątrz.
Markje
Ciastko

Post autor: Markje »

Bierzesz może tabletki anty? Bo w niektórych przypadkach problem może być właśnie w braniu tabletek antykoncepcyjnych. Generalnie więcej ruchu, spacerów, aktywności fizycznej. To wszystko sprawia, że wydzielają się endorfiny. Poza tym jakaś suplementacja np Libido Therapy, które zawiera wiele składników wspomagających libido. Poczytaj skład.
Perlika
Ciastko

ALe to na receptę rozumiem?
Markje
Ciastko

Nie, bez recepty. A i nie polecam asequrelli. Moja koleżanka brała i asequrelle a potem libido therapy i jednak te drugie były lepsze.
Perlika
Ciastko

No to chyba również wybiorę się znowu do ginekologa bo przez to, ze mam takie kiepskie libido mój związek chyli się ku upadkowi Niby kocham meża, nie wyobrazam sobie życia bez niego ale pójście do lózka totalnie mnie odrzuca. Nie ma z mojej strony namiętności.
Markje
Ciastko

Kochana nie musisz wybierać się do ginekologa aby kupić sobie tabletki libido therapy. Tak jak pisałam. Chociaż wybór należy do Ciebie Jak chcesz to idź, jednak sama polecam wypróbować właśnie te tabletki. Tylko trzeba brać regularnie i efekty widzisz mniej więcej po tygodniu ( nie nastawiaj się na działanie tabletek od pierwszej tabletki...). Nie martw się.Takie sytuacje się zdarzają w większości związków.W długotrwałych związkach o keks trzeba dbać. Nie zawsze będzie tak super jak na początku kiedy hormony buzowały i kiedy mieliście motylki w brzuszkach.
Aku1111
Srebrna Kropeczka

Post autor: Aku1111 »

A ile jesteś po porodzie? Przez dobre 7 miesięcy miałam tak samo. Około 8 miesiąca po zaczelam wracać do "normalności".
Perlika
Ciastko

Jestem już prawie rok po porodzie i ogólnie myślałam, ze to wróci do normy ale jednak nie, nie wraca :( Ogólnie to zamówiłam sobie te tabletki, napiszę relacje