Start
Mój profil

Gdzie rezerwujecie wakacje za granicą?

Moderatorzy: KasandraCwir, verysweetcherry
Swift
Siatkarka

Gdzie rezerwujecie wakacje za granicą?

Post autor: Swift »

Jestem ciekaw, z jakich źródeł korzystacie przy planowaniu urlopu. Macie jakieś ulubione serwisy albo biura podróży, które jeszcze Was nie zawiodły? Chętnie poczytam opinie.
Warszawianka2137
ŚpioszkiKenzo

Post autor: Warszawianka2137 »

Wszystko robię sama :) osobno loty, osobno hotele (booking albo Airbnb), zajmuje się też pomocą w planowaniu podróży dla innych
Awatar użytkownika
Ka_Czesze
RealDiamond

Post autor: Ka_Czesze »

Też sama wszystko organizuje, dodatkowo czerpię informacje z różnych blogów podróżniczych.
Jak szukam informacji wpisuje w google kierunek i dopisuje atrakcje, co zobaczyć, co zwiedzić itd i kopię w internecie.

Noclegów szukamy na bieżąco w google maps, czasami na miejscu już na "żywo". Ale my jeździmy autem przystosowanym do spania, więc jesteśmy elastyczni.
Tak wygląda twój podpis
Awatar użytkownika
69Daisy69
Mokra Włoszka

Post autor: 69Daisy69 »

Ja organizuje sama jak i kupuje z biur. Zsleży co sie bardziej oplaca.
Mona_1234
BlondDoczep

Post autor: Mona_1234 »

Ja wszystko rezerwuje sama. Dojazd - strony linii lotniczych, PKP lub autobusów (np. Flixbus czy BlablaBus w Europie ma super siatkę połączeń i fajne ceny). Hotele - głównie booking lub strony sieci typu IBIS czy B&B lub bezpośrednie na stronach hoteli, których ofertę znajdę na bookingu. Wycieczki i atrakcje bezpośrednio na miejscu.

Tylko to zależy od potrzeb i oczekiwań. Jak ktoś lubi wypoczynek typu all-inclusive to myślę, że lepiej i taniej mu korzystać z biur. Jeżeli ktoś chce zwiedzać i poznawać jakiś region lub ma więcej czasu na szukanie to o wiele lepiej samemu wszystko rezerwować.
Awatar użytkownika
florella
VlogmasEnjoyer

Post autor: florella »

Zależy gdzie. Takie znane miejsca typu Tunezja czy Maroko ALL dobry hotel opłaca się z biura. Dalsze kierunki lub weekendowe np Londyn rezerwuje samemu.
Awatar użytkownika
rudabozena
Szarlotta

Post autor: rudabozena »

wszystko robie sama, zarówno bliskie i jak i miedzykontynentalne podroze ;). Korzystam z forum fly4free, blogow, przedwodników z rough guide i lonely planet no i obserwuje kilka kont podrozniczych na IG, noclegi zalezy booking lub czasami bezposrednio przez strony parkow narodowych jesli chodzi o kempingi. Loty ogarniam przez skyscanner lub momondo a potem kupuje bezposrednio u przewoznikow ;) chyba ze są to loty krajowe w danym panstwie to zdarza mi sie kupic przez posrednikow
Grażynka Farelka