Start
Mój profil

Robił ktoś botoks na zmarszczki przed 30-stką?

Moderatorzy: KasandraCwir, verysweetcherry
Awatar użytkownika
Lesza
PsychoFanka

Robił ktoś botoks na zmarszczki przed 30-stką?

Post autor: Lesza »

Hej dziewczyny, mam 29 lat i zauważyłam, że pojawiają mi się wyrazne tzw "kurze łapki" w okolicach oczu.
Z każdym miesiącem są coraz bardziej widoczne i zaczynają się odkształcać nawet w stanie spoczynku mimiki twarzy.

Nie są jednak na tyle widoczne, żeby jakoś mocno mi przeszkadzały, ale boję się że prześpię moment czy coś.
Ponieważ wiele razy spotykałam się z opinią, że lepiej jest zrobić botoks zanim zmarszczki nam się już pojawią na stałe.

Dlatego zastanawiam się czy to dobry pomysł aby już w tym wieku zrobić sobie botoks w tym miejscu?
Czy ktoś z Was robił i poleca?

Zastanawiam się jeszcze nad zabiegiem z peptydami aby tą okolicę zagęścić, ale tutaj opinie są różne, niektórzy nie widzą żadnych efektów po takich zabiegach, a botoks to jednak efekt murowany.

Tylko zastanawiam się czy to nie jest czasami jakiś powszechny mit z tą opinią, że najlepiej sobie zrobić botoks jeszcze przed pogłębieniem się zmarszczek, bo to opóznia ich pojawienie się i tak dalej.
Będę bardzo wdzięczna za rady i pozdrawiam. :*
Zan1203
Siatkarka

Post autor: Zan1203 »

Ja robiłam w lutym pierwszy raz - mam też 29 lat - na kurze łapki i lwią zmarszczę.
Tą drugą jestem zachwcona, wiem że będę robić regularnie, co do okolic oczu nie zauwazyłam niestety dużej różnicy w zmarszczkach lub ich braku.. dośc dużo się uśmiecham na codzien i jak są tak te zmarszczki były, nie wiem może to kwestia że jednak nie mam ich tak dużo albo coś.. ale tego póki co nie powtórzę :)
Awatar użytkownika
Zdzisek_p
Bransoletka50k

Post autor: Zdzisek_p »

Hej. Jeśli masz już zmarszczki statyczne (utrwalone linie i bruzdy widoczne nawet wtedy, gdy mięśnie twarzy są rozluźnione) to zrób, jeśli natomiast nie widzisz u siebie takich zmarszczek to nie ma potrzeby jeszcze robić botoxu.
Co do zagęszczenia skóry polecam mezoterapie igłowa lub dermapen w serii.
Marolaaa
Mokra Włoszka

Post autor: Marolaaa »

Robiłam.
Absolutnie nie żałuję. Tylko wybierz dobre miejsce żeby ci nie popsuli