Start
Mój profil

Czy Polki i Polacy są atrakcyjni? Jakie jest Wasze zdanie na ten temat?

Moderatorzy: KasandraCwir, verysweetcherry
Push
Currently:Dominicana

Re: Czy Polki i Polacy są atrakcyjni? Jakie jest Wasze zdanie na ten temat?

Post autor: Push »

chleb_ze_smalcem pisze: pn maja 18, 2026 12:49 pm Oprócz typu kartoflanego ulanego bobo chłopa jest też typ chłopka roztropka. Męski odpowiednik takiej na maksa przaśnej urody parobka to dla mnie Friz. Jest bardzo nieatrakcyjny. Jeszcze ta fryzurka pogarsza sprawę.
Oj tak, Friz jest bardzo nieatrakcyjny.
neri10
Koczkodan

Post autor: neri10 »

ja się totalnie zgadzam z tą kartoflaną urodą, takie dorosłe bobasy to jest idealne określenie. Zawsze jak jestem za granicą to rozpoznaję Polaków (takich 30+) od razu - czerwona twarz, bebzon, zaniedbany. Ale młodzi faceci moim zdaniem nie wypadają wcale aż tak bardzo źle, dużo się wpisuje w mój osobisty typ czyli szczupli, brązowe włosy, jasne oczy, prosty nos. zwiedzając trochę Europy to prawda, że na północy mężczyźni chyba wyglądają najlepiej, kobiety 50/50 - wspomniane wcześniej Dunki często wg mnie są równie zaniedbane, odrosty, otyłość, byle jakie ubrania, w Niemczech niestety podobnie i często brak podstawowej higieny (niestety mieszkałam z kilkoma dziewczynami z Niemiec przez jakiś czas i nikomu nie życzę tego doświadczenia).
A Polki to loteria. Moim zdaniem nic szczególnego nas nie wyróżnia, rzadko widzę kobietę która naprawdę przyciąga wzrok, duża część to zrobione karyniska z ustami jak pontony i długie pazury, brak swojego stylu, Ukrainki podobnie. Dużo Białorusinek, które poznałam miało fajny swój styl i były ładne chociaż też "kartoflane" rysy twarzy.
Awatar użytkownika
PannaMijana
LemonkowaCola

Post autor: PannaMijana »

Push pisze: czw kwie 09, 2026 9:17 pm No i zgadzam się z tym, że Polki mają taki syndrom, jakby chciały się "schować" ze swoim wyglądem.
To pewnie też efekt tego o czym pisałam (brak luzu w bawieniu się moda), no i my jesteśmy też bardzo krytyczni jako społeczeństwo - niejedna osoba pewnie została wyśmiana za jakieś eksperymenty z modą, więc wredne komentarze, krzywe spojrzenia i generalnie dezaprobata powodują, że wielu osobom odechciewa się jakichkolwiek eksperymentów, no i trochę szkoda.
No ale co zrobić, jak my jesteśmy po prostu niemili i serio prostaccy kiedy przychodzi do wyrażania opinii - nie umiemy kulturalnie powiedzieć, że coś nam się nie podoba, a nierzadko jest śmiech prosto w twarz, po którym nic dziwnego, że komukolwiek się odechciewa "zabaw z modą".

Druga kwestia jest prosta jak konstrukcja cepa - przez długie lata brak zasobów na jakieś lepsze zakupy ciuchowe i brak inspiracji na rodzimym podwórku. Jak nie masz marek, które słyna z dobrych materiałów, są lepiej uszyte, błyszczą kolorem, to nic nie ulepisz z tego dla siebie. Poza tym jak się ubrać fantazyjnie, jak tego nie ma w sklepach, a i ludzie wokół chodzą ubrani w nierzucający się w oczy sposób? Teraz i tak jest odrobinę lepiej, bo chociaż takie marki jak Medicine przełamują ten dyktat skromnego i zgrzebnego stylu.
Dokładnie. Niestety muszę się z tym zgodzić . My jako naród nie lubimy inności. Inność kojarzy nam się z zagrożeniem. Tutaj bym dodała jeszcze katolicyzm, to ta wiara sprawia że Polki zachowują się jak szare myszki.
Gossip Girl $$$
Push
Currently:Dominicana

Post autor: Push »

PannaMijana pisze: wt cze 02, 2026 9:00 pm Dokładnie. Niestety muszę się z tym zgodzić . My jako naród nie lubimy inności. Inność kojarzy nam się z zagrożeniem. Tutaj bym dodała jeszcze katolicyzm, to ta wiara sprawia że Polki zachowują się jak szare myszki.
Generalnie religijne wychowanie mocno wsiąka w człowieka i nawet nie jesteśmy świadomi do jakiego stopnia przenika nasz światopogląd, podejście do drugiego człowieka, do nas samych i naszej samooceny, nawet podejście do pracy, wizerunku. Ja jestem z pokolenia lat 80. i wtedy prawie wszyscy "z przymusu" religijni, ale mam wrażenie, że już ludzie urodzeni w latach 90. maja w sobie więcej luzu, chociaż też oczywiście zależy kto skąd pochodzi niestety...
sovre77
Mokra Włoszka

Post autor: sovre77 »

Ja lubię ten słowiański wygląd naszych chłopaków. Z wiekiem dużo robi styl życia i wychodzi niezadbanie, chociaż mam wrażenie że coraz bardziej się to zmienia, bo dbanie o siebie staje się nową normą. Z kolei dziewczyny naturalnie są ładne zwykle, silnie zarysowane kości policzkowe, żuchwa, nos, tylko przeraża mnie moda na medycynę estetyczną (ale to na całym zachodzie) i upodabnianie się jak leci do jednego kanonu, zrobione usta, nowy nos, botoks - jestem na nie pod tym względem
Awatar użytkownika
PannaMijana
LemonkowaCola

Post autor: PannaMijana »

Push pisze: wt cze 02, 2026 9:09 pm Generalnie religijne wychowanie mocno wsiąka w człowieka i nawet nie jesteśmy świadomi do jakiego stopnia przenika nasz światopogląd, podejście do drugiego człowieka, do nas samych i naszej samooceny, nawet podejście do pracy, wizerunku. Ja jestem z pokolenia lat 80. i wtedy prawie wszyscy "z przymusu" religijni, ale mam wrażenie, że już ludzie urodzeni w latach 90. maja w sobie więcej luzu, chociaż też oczywiście zależy kto skąd pochodzi niestety...
Tak to działa. Z pokolenia na pokolenie ludzie dostają takie wartości. Katolicyzm wmawia że mamy być skromni, nie wychylać się . Urodziłam się w 1996 roku i bez własnej zgody zostałam ochrzczona, ok byłam wierząca ale teraz już nie jestem. Otworzyłam oczy że katolicka religia jest narzędziem do kontroli umysłu. Pochodzę ze wsi. Nie wiem jak jest teraz ale kiedyś gdy wychodziłam z katolicyzmu, ludzie na wieść że nie jestem katoliczką patrzyli na mnie jak na kosmitę. Jedni współczuli, drudzy mówili "Kto będzie mnie chciał, skoro 99% Polaków to katolicy? " Jeszcze inni straszyli mnie piekłem. Okropna ciemnota. W mieście jest już inaczej nikogo prawie nie obchodzi jak Ty wyglądasz ale jeszcze mamy ten problem "Co sąsiedzi powiedzą? " Ja akurat się tym nie przejmuje , ubieram się jak chce i dobrze mi z tym.
Gossip Girl $$$
onlyczytam
Channelka

Post autor: onlyczytam »

Z większością się zgodzę, Polki są ładne, a jak któraś mniej to nadrabiamy dbaniem o siebie. Polacy... no ekhm... :D
ale odniosę się jeszcze do tego tycia w społeczeństwie, mam trochę wrażenie że w naszej smutnej Polsce dla większości jedyną lub jedną z niewielu przyjemności jakie mają w życiu jest właśnie jedzenie. Dlatego tak to wygląda.
PEONIA
Milion subskrypcji

Post autor: PEONIA »

onlyczytam pisze: pn cze 08, 2026 2:02 pm Z większością się zgodzę, Polki są ładne, a jak któraś mniej to nadrabiamy dbaniem o siebie. Polacy... no ekhm... :D
ale odniosę się jeszcze do tego tycia w społeczeństwie, mam trochę wrażenie że w naszej smutnej Polsce dla większości jedyną lub jedną z niewielu przyjemności jakie mają w życiu jest właśnie jedzenie. Dlatego tak to wygląda.
Dokładnie. Jakiś czas temu stałam w kolejce i na zakupach była znajoma Pani z Kasy i wywiązał się taki dialog:
- Co tam Halina, chyba wszystkie ciastka na promocji wzięłaś
- No co ja z tego życia mam, chociaż sobie dobre ciastko zjem.

I tak to wyglada. Bo wiele rzeczy można robić w życiu dla przejmnosci ale do wszystkiego jest potrzebna kasa a my Polacy na nadmiar nie narzekamy. Mama dwójki dzieci na najniższej krajowej np. na masaż za 2 stówki jej szkoda będzie a czekolada kosztuje 8 złotych.
Awatar użytkownika
Anastazja_smietana
GreckieWakacje

Post autor: Anastazja_smietana »

Zwłaszcza stare baby mają chorą obsesję związaną z jedzeniem. Przy każdej możliwej okazji chcą każdemu wciskać dokładkę, deserek, lody. Chcą żeby wnuki były pulchne i krągłe bo to dla nich oznaka dobrobytu. Nie dociera do nich jak opłakane skutki niesie ze sobą otyłość już od tak młodego wieku. Normalnie jak w średniowieczu, widać że bieda odcisnęła spore piętno na tamtym pokoleniu.
Awatar użytkownika
Reduktory
PsychoFanka

Post autor: Reduktory »

Raczej jesteśmy przeciętni. Polki to za dbanie o siebie uważają plastikowe paznokcie, czy tam hybrydy, makijaż w dużych ilościach i modne ubrania niepasujące do sylwetki. Do tego świecenia wiszącymi cyckami, bo wygodnie, ale nieestetyczne niestety.
kaska09
MolieraDress

Post autor: kaska09 »

Dużym plusem jest to, że Polacy są wysocy.
kaska09
MolieraDress

Post autor: kaska09 »

neri10 pisze: ndz maja 31, 2026 6:31 pm ja się totalnie zgadzam z tą kartoflaną urodą, takie dorosłe bobasy to jest idealne określenie. Zawsze jak jestem za granicą to rozpoznaję Polaków (takich 30+) od razu - czerwona twarz, bebzon, zaniedbany. Ale młodzi faceci moim zdaniem nie wypadają wcale aż tak bardzo źle, dużo się wpisuje w mój osobisty typ czyli szczupli, brązowe włosy, jasne oczy, prosty nos. zwiedzając trochę Europy to prawda, że na północy mężczyźni chyba wyglądają najlepiej, kobiety 50/50 - wspomniane wcześniej Dunki często wg mnie są równie zaniedbane, odrosty, otyłość, byle jakie ubrania, w Niemczech niestety podobnie i często brak podstawowej higieny (niestety mieszkałam z kilkoma dziewczynami z Niemiec przez jakiś czas i nikomu nie życzę tego doświadczenia).
A Polki to loteria. Moim zdaniem nic szczególnego nas nie wyróżnia, rzadko widzę kobietę która naprawdę przyciąga wzrok, duża część to zrobione karyniska z ustami jak pontony i długie pazury, brak swojego stylu, Ukrainki podobnie. Dużo Białorusinek, które poznałam miało fajny swój styl i były ładne chociaż też "kartoflane" rysy twarzy.
Karyniska? To chyba coś się zmieniło przez ostatnie dekady bo Karyniska to ja widzę w krajach jak UK czy US a w Polsce raczej naturalnie śliczne dziewczyny. W dużych miastach typu Warszawa ładnie ubrane chociaż ostatnio jest moda na wory, ale to tylko mnie się średnio podobają :) Starsi Polacy i Polki natomiast fatalnie ubrani. Młodzi Polacy być może lepiej się zestarzeją niż ich ojcowie bo chodzą na siłownię a pokolenie Z ogólnie bardziej dba o siebie.

Ale nadal uważam, że od Polek ładniejsze są Ukrainki i Rosjanki. Być może dlatego, że na Zachodzie mieszkają głównie te zamożniejsze XD więc nie widzę tych z np Norylska abo jakiejś dziury.
Awatar użytkownika
arwing020
Mokra Włoszka

Post autor: arwing020 »

osobiscie rodacy sa dla mnie przecietni, niezaleznie jakiej plci. fakt niestety, ale obecna moda u facetow w przedziale wiekowym 18-30 na ta straszna fryzure na brokula to jakis zart... ani to estetyczne, ani to jakies jedyne w swoim rodzaju - ot taki symbol bycia NPC bez jakiejs glebszej osobowosci i wlasnego stylu. u kobiet w tym wieku tez, ten sam styl makijazu, wlosy bardziej prosta niz budowa cepa, tylko 2 kolory (karynowy blond lub czarny), czesto juz botox w ustach, tragedia... starsze roczniki to dosc zalezy od statusu finansowego, znalem pare osob ktore jako swieze 18stki wygladaly cudnie, ale ze niestety zycie im sie wylosowalo takie jakie dostali, to i tez uroda poszla w odstawke, plus jeszcze czesc z nich zaczela miec choroby przewlekle ktore duzo zmieniaja w wygladzie i to czesto nieodwracalnie.

co do ludzi z innych nacji - patrz to co powiedzialem o Polakach, wielki totek i tez nic specjalnego, chociaz osobiscie mam pewien "sentyment" do Belgow (i po czesci Holendrow, chociaz tam teraz jest roznie), moze to wzrost, moze to ta iskierka w ich oczach, ale no jak juz to tam bym sobie szukal kogos atrakcyjnego ;D za to najmniej atrakcyjni sa dla mnie Hindusi i ogolnie wiekszosc nacji bliskowschodnich - nie wiem co niektore babki w nich widza. cos w nich poprostu mnie odrzuca.
>tfw nikt ci żywcem nie przekazał nawet złotówki prosto z serca