Start
Mój profil

Dylematy ślubne

Moderatorzy: KasandraCwir, verysweetcherry
fvtmv23
SkrzydełkaZhooters

Dylematy ślubne

Post autor: fvtmv23 »

Nadszedł moment kupowania obrączek, mam dylemat czy wybrać klasykę matchy matchy z moim facetem czy iść za marzeniami i brać taką z brylantami (na której nota bene nie ma się zrobić graweru) natomiast obawiam się, że noszona bez niczego w ogóle nie będzie przypominała obrączki. Jakie są wasze opinie na ten temat? Może są tu też inne dziewczyny ze swoimi dylematami ślubnymi, podzielcie się 🫶🏻
pitupitu
Modna

Post autor: pitupitu »

osobiscie poszłabym w klasyke, która za 40 lat nadal będzie dobrze wyglądac
rockshoot
Currently:home

Post autor: rockshoot »

Bierz jakie chcesz! Serio. Robicie ślub taki jaki chcecie, kieckę jaką chcesz, a myślisz nad pierścionkiem bo nie będzie klasyczny ślubny, taki standardowy? Ty go będziesz nosić, Tobie ma się podobać ;)
123wiosna123
Luźny dzień ze mną

Post autor: 123wiosna123 »

Jako ze jestem po swoim ślubie i część rzeczy robilam myśląc o tym jak to bedzie za 40 lat, niech wszyscy sie dobrze bawią to teraz patrzyłabym na siebie i na przyszłego narzeczonego i na nic więcej
Awatar użytkownika
PrzemoKondratowicz
Tysiąc róż

Post autor: PrzemoKondratowicz »

Bierz klasykę a jakąś fancy możesz dokupić na rocznice okrągłą :)
jak to kiedys ktos mądry powiedział: „🐠 tu 🐠 tam 🐠 bylo 🐠 jest i 🐠 będzie”.
Awatar użytkownika
hanak2
PsychoFanka

Post autor: hanak2 »

fvtmv23 pisze: pt maja 29, 2026 7:20 pm Nadszedł moment kupowania obrączek, mam dylemat czy wybrać klasykę matchy matchy z moim facetem czy iść za marzeniami i brać taką z brylantami (na której nota bene nie ma się zrobić graweru) natomiast obawiam się, że noszona bez niczego w ogóle nie będzie przypominała obrączki. Jakie są wasze opinie na ten temat? Może są tu też inne dziewczyny ze swoimi dylematami ślubnymi, podzielcie się 🫶🏻
Ja teraz brałam ślub, mąż ma z białego złota prostą z fazą, a ja eternity z diamentami o szlifie szmaragdowym.
Nie wiem o jakim modelu myślisz, ale w naszej kulturze noszenie pierścionka na palcu serdecznym prawej dłoni jest wiązane z obrączką.
fvtmv23
SkrzydełkaZhooters

Post autor: fvtmv23 »

hanak2 pisze: pn cze 01, 2026 11:37 am Ja teraz brałam ślub, mąż ma z białego złota prostą z fazą, a ja eternity z diamentami o szlifie szmaragdowym.
Nie wiem o jakim modelu myślisz, ale w naszej kulturze noszenie pierścionka na palcu serdecznym prawej dłoni jest wiązane z obrączką.
Właśnie o takim jak Twój 🥹
mariaow
Zdalna_mama_nowe

Post autor: mariaow »

Moje koleżanki które brały ślub ok. 10 lat temu i uległy jakimś modom na obrączki z cyrkoniami albo ich już nie noszą, albo zmieniły obrączki ;) Jeśli chcecie od ślubu nosić te same obrączki do starości to wybrałabym klasykę. Jesli nie macie nic przeciwko, ze jak wam sie znudzą to wymienicie, to idźcie w to co wam w duszy gra na ten moment.

Jeszcze jedna może rada: jeśli nosicie na co dzień różną biżuterię to też przemyślcie czy będzie wam pasowała do innych pierścionków itp. czy już będzie za dużo.
Awatar użytkownika
fructosedelrey
Channelka

Post autor: fructosedelrey »

fvtmv23 pisze: pt maja 29, 2026 7:20 pm Nadszedł moment kupowania obrączek, mam dylemat czy wybrać klasykę matchy matchy z moim facetem czy iść za marzeniami i brać taką z brylantami (na której nota bene nie ma się zrobić graweru) natomiast obawiam się, że noszona bez niczego w ogóle nie będzie przypominała obrączki. Jakie są wasze opinie na ten temat? Może są tu też inne dziewczyny ze swoimi dylematami ślubnymi, podzielcie się 🫶🏻
obrączkę raczej nosi się całe życie, więc przemyśl czy taka z brylantami się nie uszkodzi, zawsze możesz wziąć zwykłą klasyczną dookoła zdobioną cyrkoniami i może to być nawet identyczny wzór jak dla twojego męża tylko z dodatkowymi kamieniami (np jak na zdjęciu)
Obrazek
fruktoza