Start
Mój profil

Jaki jest wasz ulubiony podklad?

Moderatorzy: KasandraCwir, verysweetcherry
EMILP
Mokra Włoszka

Re: Jaki jest wasz ulubiony podklad?

Post autor: EMILP »

Ja uzywalam juz naprawde duzej ilosci podkadow w swoim zyciu i zdecydowanie moge polecic:

AA Gentle Nude - jest naprawde swietny, calkiem ladnie kryje i ma fajne, satynowe wykonczenie
Stars From the Stars Dubai Chocolate - troche mocny zapach, jesli jestescie wrazliwe to nie polecam, ale za to ma super krycie i fajnie lezy jak na ta cene.
No i Missha, ale ona juz byla wspominana wiele razy, mnie osobisciepotrafi zapychac.
Mam cere sucha.
Awatar użytkownika
Piiiniaa
RealDiamond

Post autor: Piiiniaa »

ostatnio mi się sprawdza podkład od Natasha Denona hy-Glam :)
what if we stopped making stupid people famous
Zula
Skarpeta Rakieta

Post autor: Zula »

EMILP pisze: pt mar 06, 2026 11:41 am A czy po reformulacji nadal Ci sie sprawdza?
Jeszcze go nie testowałam, bo mam zapas starej wersji.
Mmaamm
RóżowePolo

Post autor: Mmaamm »

Do dziewczyn, które używały Estee Lauder Double Wear. Na co przeszliście po zmianie formuły? Jak patrzę na te filmiki influencerek to już widzę, że to nie jest to czego oczekuje tj. ta nowa wersja się bardzo świeci. W komentarzach ludzie też piszą, że odcień którego używam 2n1 robi się pomarańczowy... Mam zapas na kilka msc, szukam czegoś co matowi, wyrównuje koloryt i utrzymuje się cały dzień. Cerę mam mieszaną z niedoskonałościami. DW mi poleciła moja ślubna makijażystka i przez kilka lat to był mój hit.
Awatar użytkownika
florella
Pierścionek_od_passera

Post autor: florella »

Mmaamm pisze: ndz mar 15, 2026 11:52 am Do dziewczyn, które używały Estee Lauder Double Wear. Na co przeszliście po zmianie formuły?
Używam teraz Lancome Teint Idole Ultra Wear
Asica95
PsychoFanka

Post autor: Asica95 »

Ja ostatnio zakochałam się w podkładzie od Inglot, taka biała tubka z niebieskimi napisami. Wzięłam go całkowicie z zaskoczenia, ale zachwyca mnie jego satynowe wykończenie. I najlepiej dla mnie wygląda nałożony właśnie palcami, ma średnie krycie, ale jest niesamowicie ładny na twarzy. Mam numer 38 i jest to idealny kolor dla bladziochow którzy potrzebują podkładów z żółtymi tonami. Nie ciemnieje. Jest taki fajny pod palcem, bo ma konsystencję jakbym nakładała mus. Polecam.
Dziergalia
Channelka

Post autor: Dziergalia »

Mmaamm pisze: ndz mar 15, 2026 11:52 am Do dziewczyn, które używały Estee Lauder Double Wear. Na co przeszliście po zmianie formuły? Jak patrzę na te filmiki influencerek to już widzę, że to nie jest to czego oczekuje tj. ta nowa wersja się bardzo świeci. W komentarzach ludzie też piszą, że odcień którego używam 2n1 robi się pomarańczowy... Mam zapas na kilka msc, szukam czegoś co matowi, wyrównuje koloryt i utrzymuje się cały dzień. Cerę mam mieszaną z niedoskonałościami. DW mi poleciła moja ślubna makijażystka i przez kilka lat to był mój hit.
Hej, a od kiedy jest zmieniona formuła? Ja swój pierwszy podkład kupiłam w zeszłym roku
Farnese
Siatkarka

Post autor: Farnese »

Czy któraś z Was ma może bardzo jasną oliwkową karnację + suchą skórę? Szukam podkładu, który będzie miał chociaż średnie krycie i dopasowany odcień, a do tego nie będzie podkreślać skórek. Od dłuższego czasu zmuszona jestem używać upiększacza z glamshopu, bo jako jedyny w miarę pasuje kolorystycznie i dobrze wygląda, ale niestety krycie jest marne :/ chciałabym spróbować czegoś z wyższej półki cenowej, ale z drugiej strony szkoda mi wydawać ponad 200 zł na coś, co może mi nie podpasowac :/
Awatar użytkownika
florella
Pierścionek_od_passera

Post autor: florella »

Farnese pisze: czw maja 14, 2026 9:19 pm Czy któraś z Was ma może bardzo jasną oliwkową karnację + suchą skórę? Szukam podkładu, który będzie miał chociaż średnie krycie i dopasowany odcień, a do tego nie będzie podkreślać skórek. Od dłuższego czasu zmuszona jestem używać upiększacza z glamshopu, bo jako jedyny w miarę pasuje kolorystycznie i dobrze wygląda, ale niestety krycie jest marne :/ chciałabym spróbować czegoś z wyższej półki cenowej, ale z drugiej strony szkoda mi wydawać ponad 200 zł na coś, co może mi nie podpasowac :/
Poproś próbki w notino, sephorze
wiolcia00
Kciuk

Post autor: wiolcia00 »

Farnese pisze: czw maja 14, 2026 9:19 pm Czy któraś z Was ma może bardzo jasną oliwkową karnację + suchą skórę? Szukam podkładu, który będzie miał chociaż średnie krycie i dopasowany odcień, a do tego nie będzie podkreślać skórek. Od dłuższego czasu zmuszona jestem używać upiększacza z glamshopu, bo jako jedyny w miarę pasuje kolorystycznie i dobrze wygląda, ale niestety krycie jest marne :/ chciałabym spróbować czegoś z wyższej półki cenowej, ale z drugiej strony szkoda mi wydawać ponad 200 zł na coś, co może mi nie podpasowac :/
A może warto kupić mixer oliwkowy z apollca?
dutchbaby
Samarka

Post autor: dutchbaby »

Bourjois healthy mix od jakichś 15 lat 😀 wersja bb tez jest super
Carlitos
BlondDoczep

Post autor: Carlitos »

Mmaamm pisze: ndz mar 15, 2026 11:52 am Do dziewczyn, które używały Estee Lauder Double Wear. Na co przeszliście po zmianie formuły? Jak patrzę na te filmiki influencerek to już widzę, że to nie jest to czego oczekuje tj. ta nowa wersja się bardzo świeci. W komentarzach ludzie też piszą, że odcień którego używam 2n1 robi się pomarańczowy... Mam zapas na kilka msc, szukam czegoś co matowi, wyrównuje koloryt i utrzymuje się cały dzień. Cerę mam mieszaną z niedoskonałościami. DW mi poleciła moja ślubna makijażystka i przez kilka lat to był mój hit.
Używałam DW 20 lat. Nowa formuła to tragedia. Po pierwsze lejąca konsystencja, która w ogóle nie wygląda jak stara wersja po zastygnięciu. No i jedyny kolor, który mi pasował, zyebali tak, że pożegnałam się z tym podkładem..A był jedynym, który trzymał się na mojej twarzy. Mam ogromny problem z doborem koloru do mojej tonacji. Wróciłam do MAC StudioFix i okazało się, że on też przeszedł zmianę formuły jakiś czas temu i szczęśliwie dla mnie kolor pasuje lepiej, niż wiele lat temu, a sam podkład nieźle daje radę z trwałością. Oprócz tego ostatnio kupiłam też Diora Forever Skin Wear, który kiedyś średnio znosiłam, ale zawsze wyglądał ładnie po nałożeniu i teraz nowa formuła też spoko się sprawdza. Mam cerę mieszaną w kierunku tłustej.
OlgaM
Parzucha

Post autor: OlgaM »

Mi się świetnie sprawdza phyto hydra teint od sisley. Jest bardziej lekki, ładnie wyrównuje koloryt skóry i po całym dniu wygląda idealnie, nie wchodzi w żadne linnie mimiczne i daje ładny glow. Inne podkłady są dla mnie zbyt ciężkie, wspominany tu double Wear totalnie mi nie służył. Miałam go 10 lat temu, miałam wtedy 25 lat i po kilku godzi ach wyglądał źle. Był zbyt matowy dla mnie
Literatka88
Modna

Post autor: Literatka88 »

Ja się też podpisuję pod Natashą Denoną Hy glam Foundation, wygryzła nawet Mac studio fix. 😅
Kiciakociakotka
Skarpeta Rakieta

Post autor: Kiciakociakotka »

Literatka88 pisze: pn cze 08, 2026 4:16 pm Ja się też podpisuję pod Natashą Denoną Hy glam Foundation, wygryzła nawet Mac studio fix. 😅
Szukam czegoś wysokopółkowego i jeśli będzie próbka ND w Sephorze to skorzystam :-)
morelowagrazyna
Szarlotta

Post autor: morelowagrazyna »

Używała może któraś z Was Dior Forever Skin Glow? Mam cerę normalną z tendencją do suchej. I chciałabym kupić swój pierwszy droższy podkład.
Literatka88
Modna

Post autor: Literatka88 »

Kiciakociakotka pisze: śr cze 10, 2026 12:24 pm Szukam czegoś wysokopółkowego i jeśli będzie próbka ND w Sephorze to skorzystam :-)
Polecam, świetny podkład. Lekki, czuć pielęgnacyjny sznyt, ale trwały (na mieszanej 12/16h). Minus, że ciężko o tester (u mnie w całym województwie nie ma), więc kupiłam najpierw korektor (bo tańszy 😆) żeby zobaczyć formułę, a potem podkład.
Kiciakociakotka
Skarpeta Rakieta

Post autor: Kiciakociakotka »

Literatka88 pisze: śr cze 10, 2026 6:30 pm Polecam, świetny podkład. Lekki, czuć pielęgnacyjny sznyt, ale trwały (na mieszanej 12/16h). Minus, że ciężko o tester (u mnie w całym województwie nie ma), więc kupiłam najpierw korektor (bo tańszy 😆) żeby zobaczyć formułę, a potem podkład.
I to jest lifehack! :-D
insider
Naczelny Zapierdalacz

Post autor: insider »

płakac mi się chce po zmianach EL DW. Tyle czasu minęło i nadal nie znalazłam odcienia i formuły, która by mi leżała. Najbliżej był chyba Dior Forever, ale pierońskie żółci i oksyduje u mnie ;/